1P 幣
兔仔三 四个月大le,都主要食草,momi first cut,但感觉d草比较清新冇以前d幼/软草甘香喷喷。。其实我觉得尼种香味系每逢我去兔仔街睇果时一阵好舒服的味道@@。。
  讲反啦,其实你地最近好似好多兔兔都跌亲,骨折甘(依据我一时时的留意)。。系咪大家都戒左兔粮?但兔粮有埋成/幼两种。。系咪好似人甘 食肥d 营养够!体重果d就靠运动,同草/粮的分量黎控制好尼??因为好怕心目中应该跳跳扎扎的兔仔甘"玻璃"。。。希望各位兔友吾好系新手发问区到攻击我尼个懒得稳料的新人啊 :-)
pillow.ma 2011-11-30 02:25:42 PM
6個月以下既小朋友要食A草T草同幼糧
發育需要多D營養
介糧可以大個D先介
姐係差唔多食哂幼糧既時間同佢減份量慢慢介左佢
咁就唔洗買成糧啦~
到時可以將食糧轉做食菜
sanny0066 2011-11-30 05:03:02 PM
3-4個月要早晚餵糧同A草一次...起碼要去到6-9個月先好停A草..糧就可以轉食成兔糧/食菜
chillimilk 2011-12-1 02:44:21 AM
sanny0066 發表於 2011-11-30 05:03 PM
3-4個月要早晚餵糧同A草一次...起碼要去到6-9個月先好停A草..糧就可以轉食成兔糧/食菜 ...

e生 n 兔協都係咁advice ga!!
sanny0066 2011-12-1 07:31:08 AM
chillimilk 發表於 2011-12-1 02:44 AM
e生 n 兔協都係咁advice ga!!

係mini兔爬文都會學到
小黑與我 2011-12-14 12:42:55 PM
你地d 兔兔大左之後都係會停糧架?
我的兔兔而家六個幾月, 仲係食緊t草+a草+bb糧~同間唔中食下菜~~
sanny0066 2011-12-14 03:18:39 PM
小黑與我 發表於 2011-12-14 12:42 PM
你地d 兔兔大左之後都係會停糧架?
我的兔兔而家六個幾月, 仲係食緊t草+a草+bb糧~同間唔中食下菜~~ ...

我2隻兔兔分別4個月 同 5個月 而家都係KEEP住1星期食1次菜...我打錯等佢9個月大後先停BB糧..再轉成兔糧...但係俾菜菜次數就可能改為1個星期食5-6次菜

快速發帖