冬暖新屋仔終於返到屋企啦, 尋日砌好俾MonMon入去剪彩,
點知個胆小鬼怕黑, 點都唔敢入去, 又放菜又引佢都係無佢呼,

今晚再黎過, 放埋個糧兜入去, 佢都仲係對腳仔係屋外,
再放菜菜入去, 仲係咁, 我把心一横, 用手推佢patpat, 一推, 入左啦,
腳仔要搽消毒藥水, 搽完驚到自己走入屋仔避難~~  哈哈哈

先來探索下
先來探索下

放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑
放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑

打開半個屋頂至肯入去食野
打開半個屋頂至肯入去食野

腳仔仲係外邊架
腳仔仲係外邊架, 死都唔入

終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢
推佢patpat終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢, 拿拿臨安返個屋頂先

終於自己敢走入去啦^^
搽完腳仔, 驚到自己走入去避難
sanny0066 2011-12-6 04:28:37 PM
jinjin 發表於 2011-12-6 04:27 PM
所以我之前個留言咪係叫你試下買個狗廁所俾佢試下得唔得囉,有Dfor細狗仔既廁所應該都係細個D,
我唸有 ...

狗廁所係咪好似狗廁所咁...有個隔網
jinjin 2011-12-6 04:39:29 PM
sanny0066 發表於 2011-12-6 04:28 PM
狗廁所係咪好似狗廁所咁...有個隔網

係呀,我見過有D係有網格,但都係好淺架,不過如果用左尿片,點都好過佢係地版上就咁屙啦~
應該無咁易醃到腳仔掛~~
sanny0066 2011-12-6 04:42:13 PM
jinjin 發表於 2011-12-6 04:39 PM
係呀,我見過有D係有網格,但都係好淺架,不過如果用左尿片,點都好過佢係地版上就咁屙啦~
應該無咁易 ...

方形廁所來左都仲係亂柯/柯出界我就當佢係狗狗咁訓練
sanny0066 2011-12-6 04:42:36 PM
今日Yond又冇亂柯..識走上廁所柯...但都係柯出界
jinjin 2011-12-6 05:57:08 PM
sanny0066 發表於 2011-12-6 04:42 PM
今日Yond又冇亂柯..識走上廁所柯...但都係柯出界

俾D耐性啦,佢腳仔有事,可能佢都係有心無力至會屙出界既嗟,
佢今日識走上廁所屙即係佢都係想上去屙既,只係可能相對佢黎講係有少少難度至會咁,
佢好叻叻囡架啦
jinjin 2011-12-6 05:57:52 PM
sanny0066 發表於 2011-12-6 04:42 PM
方形廁所來左都仲係亂柯/柯出界我就當佢係狗狗咁訓練

方形廁所咪同三角廁所一樣咁高
sanny0066 2011-12-6 05:59:37 PM
jinjin 發表於 2011-12-6 05:57 PM
俾D耐性啦,佢腳仔有事,可能佢都係有心無力至會屙出界既嗟,
佢今日識走上廁所屙即係佢都係想上去屙既 ...

係呀..我其實都唔想太迫佢..因為知個三角形廁所真係對佢雙腳黎講太唔方便....所以都即刻係淘寶訂緊個方形廁所嫁啦希望幫到佢
sanny0066 2011-12-6 06:00:35 PM
jinjin 發表於 2011-12-6 05:57 PM
方形廁所咪同三角廁所一樣咁高

唔關高度時..係個三角形位置太過迫..佢雙腳叉開左冇位放...Yond係正面衝上廁所..之後唔轉身就咁柯的...所以方形廁所理論上係比較方便佢去vv的
jinjin 2011-12-6 06:02:50 PM
sanny0066 發表於 2011-12-6 06:00 PM
唔關高度時..係個三角形位置太過迫..佢雙腳叉開左冇位放...Yond係正面衝上廁所..之後唔轉身就咁柯的...所 ...

咁可能Yond越黎越大隻既時候,方形廁都好快唔夠大啦喎~
sanny0066 2011-12-6 06:36:20 PM 來自手機
jinjin 發表於 2011-12-6 06:02 PM
咁可能Yond越黎越大隻既時候,方形廁都好快唔夠大啦喎~

距來了屋企2個月多啲啲、 身形只係明顯橫左 無長到><
lukyee86111 2011-12-6 07:49:05 PM
佢好似肥得制
卡住唔上唔落錦

哈哈哈
sanny0066 2011-12-6 07:55:22 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-6 07:49 PM
佢好似肥得制
卡住唔上唔落錦

邊個肥得制^_^
lukyee86111 2011-12-6 08:10:11 PM
sanny0066 發表於 2011-12-6 07:55 PM
邊個肥得制^_^

當然係隻兔仔
sanny0066 2011-12-6 08:31:23 PM
呢個post有好多隻兔仔喎大佬
jinjin 2011-12-8 12:15:15 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-30 11:11 PM
好型喎

MonMon間屋仔仲好好地係度喎

快速發帖