冬暖新屋仔終於返到屋企啦, 尋日砌好俾MonMon入去剪彩,
點知個胆小鬼怕黑, 點都唔敢入去, 又放菜又引佢都係無佢呼,

今晚再黎過, 放埋個糧兜入去, 佢都仲係對腳仔係屋外,
再放菜菜入去, 仲係咁, 我把心一横, 用手推佢patpat, 一推, 入左啦,
腳仔要搽消毒藥水, 搽完驚到自己走入屋仔避難~~  哈哈哈

先來探索下
先來探索下

放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑
放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑

打開半個屋頂至肯入去食野
打開半個屋頂至肯入去食野

腳仔仲係外邊架
腳仔仲係外邊架, 死都唔入

終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢
推佢patpat終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢, 拿拿臨安返個屋頂先

終於自己敢走入去啦^^
搽完腳仔, 驚到自己走入去避難
chillimilk 2011-12-13 08:31:39 PM
jinjin 發表於 2011-12-12 06:24 PM
第一張係尋日同佢去完覆診返屋企影架,可能佢太攰啦,連菜菜擺左係門口佢都唔hou  ...

點解monmon去覆診會咁攰ge?
咁上次去完郊遊 佢回家又點ar?
sanny0066 2011-12-14 09:21:47 AM
jinjin 發表於 2011-12-12 06:25 PM
我係淘寶買架,78蚊人仔,抵到爛

真係一分錢一分貨..我買個個29人仔...質地真係唔多好
sanny0066 2011-12-14 09:22:30 AM
jinjin 發表於 2011-12-12 06:25 PM
Mon都有屙尿係袋呀,都係整到有漬,又要洗,尋晚好鬼忙呀

講起兔袋..我諗Mon佢入唔到jolly兔袋..佢咁大隻..D毛都去左半個袋
sanny0066 2011-12-14 09:28:25 AM
jinjin 發表於 2011-12-12 06:29 PM
Dr Amanda都係叫我地用vetbed,個男護士話vetbed又得,厚毛巾都得,咁我係永安睇到有好長毛好軟林林既地 ...

當你同我講可以用得地氈既時候...我已經買了塊$220既VETBED啦
sanny0066 2011-12-14 09:32:48 AM
jinjin 發表於 2011-12-12 07:39 PM
係呢~
果2塊地氈如果唔俾得佢用, 我真係唔知可以點,咁長毛其實係香港唔係咁合用,一潮濕就立立地咁,好 ...

如果Mon柯出界...整濕左張地氈到時就
jinjin 2011-12-18 12:22:00 AM
sanny0066 發表於 2011-12-14 09:21 AM
真係一分錢一分貨..我買個個29人仔...質地真係唔多好

你個暖暖窩睇落都好靚喎, 29人仔好扺買呀
jinjin 2011-12-18 12:23:00 AM
sanny0066 發表於 2011-12-14 09:22 AM
講起兔袋..我諗Mon佢入唔到jolly兔袋..佢咁大隻..D毛都去左半個袋

mon爸都有提起話駛咪買過個大d既袋過mon等佢出完街無咁攰
jinjin 2011-12-18 12:24:36 AM
sanny0066 發表於 2011-12-14 09:28 AM
當你同我講可以用得地氈既時候...我已經買了塊$220既VETBED啦

鬼知你咁快買左vetbed咩, 就係唔想你駛錢至叫你唔好買住, 我覆診完左實話返你知用唔得架嘛
jinjin 2011-12-18 12:25:44 AM
sanny0066 發表於 2011-12-14 09:32 AM
如果Mon柯出界...整濕左張地氈到時就

佢未試過屙出界架, 成個廁所咁大, 想佢屙過少少都難
sanny0066 2011-12-30 07:20:59 PM
jinjin 發表於 2011-12-18 12:22 AM
你個暖暖窩睇落都好靚喎, 29人仔好扺買呀

得個睇字...BeBe妹唔會走上貓貓窩道買來晒氣
sanny0066 2011-12-30 07:21:41 PM
jinjin 發表於 2011-12-18 12:23 AM
mon爸都有提起話駛咪買過個大d既袋過mon等佢出完街無咁攰

係囉..因為我見你地用緊個兔袋都好似比jolly款既大少少...我諗對於Mon呢隻獅子黎講好似唔夠大
sanny0066 2011-12-30 07:22:21 PM
jinjin 發表於 2011-12-18 12:24 AM
鬼知你咁快買左vetbed咩, 就係唔想你駛錢至叫你唔好買住, 我覆診完左實話返你知用唔得 ...

坐言起行...難得Kay媽肯俾我買兔兔野
jinjin 2012-1-2 04:42:52 PM
sanny0066 發表於 2011-12-30 07:22 PM
坐言起行...難得Kay媽肯俾我買兔兔野

呢個小SAN子真係聽教聽話

快速發帖