12月7日早上10點帶公主到九龍動物醫院  檢查 然後放低公主

公主雖然2歲半 Dr.ma 話佢身體非常好 除左牙仔有d 彎左入去

醫生問 係唔係成日咬籠同食物碗  我話唔係  係放草同餵糧  佢心急要食 催我快d先咬  平時唔會咬的

到下午1點 手術已經做完  因為仲係累ga關係 醫生叫4點先接佢走

但係我心急 3點半就去到 接佢 然後教餵草粉 護士以為公主好乖 做完手術又自己食草  點知到餵草粉 佢就唔乖  係度掙扎

還"估估"聲 發脾氣  到一砌搞好  返到家 想當然 公主 係嬲左我 但係都唔理咁多 每4小時 草粉照餵  又因為累ga關係

唔食草 只係食幾條 仲食手餵  到當晚半夜4點半 餵完草粉 公主尿尿 12月8日 早上 自己食草+餵草粉  到今天12月9日  

公主自己 食草拉 (草草要推到好高,低頭食草都懶,佢本來就係好好好懶)有便便 又有肓腸便 餵草粉 相對地減少左  但係飲水呢

帶左個頭罩 佢唔鐘意又飲唔到水 都係要用手餵先肯飲  肓腸便佢帶左頭罩食唔到 所以起身見到佢 成個頭罩都係屎@@

但係 公主 你好叻 係24小時內 胃口已經有8成 (完)
chillimilk 2011-12-10 04:13:51 AM 來自手機
公主叻叻喔!!
coffee媽都有list out coffee做完desex 個進度ga 可以去睇下la
wesky 2011-12-10 04:26:31 PM
叻女
肯食野就無咩需要擔心啦 ^^
Wandywan 2011-12-10 05:35:38 PM
Coffee就4號做手術,一樣啦!1:30收到電話,4:00去接,返到屋企8:00餵草粉,比菜菜佢食,佢都好肯食菜,草就少少啦!第二朝餵草粉有難度,食咗4ml到開始掙扎,仲走兔幾次,又驚佢整到,都係啱啱做完手術day 1,跟住佢好衰,一見針筒就病埋d角落,跟住用菜菜黎引佢食藥,草粉冇再餵啦!因為佢肯食。7號晏晝就除咗個罩啦!佢唔多lam傷口 。不過依家用草粉,乾糧混埋d藥比自己食,ok wor.
winter 2011-12-10 05:35:47 PM
wesky 發表於 2011-12-10 04:26 PM
叻女
肯食野就無咩需要擔心啦 ^^

不過 我覺得好似食得唔夠多草  (都有食菜)

定係天氣冷左 想縮埋呢 定係知道 我地一定會比新草 所以有d 挑食呢

因為 我地仲 專登買左果樹草俾佢 (因為第一天 剩係食果樹小小 連花花都唔食 平時果樹 係當零食)

而家就 1cut溝果樹  生話佢重5磅醫幾 0.0

winter 2011-12-10 05:46:30 PM
Wandywan 發表於 2011-12-10 05:35 PM
Coffee就4號做手術,一樣啦!1:30收到電話,4:00去接,返到屋企8:00餵草粉,比菜菜佢食,佢都好肯食菜,草 ...

coffee好叻 第1日 就食菜 公主 要到  第2日 5點幾先肯食菜 公主 第4日 冇餵草粉  你個餵草粉方法等我學下先

公主同coffee一樣 一見針筒就病埋d角落 但係公主點引都冇用  又係仲走兔幾次  今日第4日 唔知可唔可以 除罩呢???
Wandywan 2011-12-10 05:50:21 PM
winter 發表於 2011-12-10 05:46 PM
coffee好叻 第1日 就食菜 公主 要到  第2日 5點幾先肯食菜 公主 第4日 冇餵草粉  你個餵草粉方法等我學下 ...

我問過九龍醫院,姑娘話3-4日就可除,除非勁lam傷口,就要戴番。
Wandywan 2011-12-10 05:52:13 PM
草粉只餵咗兩日!餵藥最困難,試過force feed,攪到佢發晒顛!
sanny0066 2011-12-10 10:01:51 PM
winter 發表於 2011-12-10 05:46 PM
coffee好叻 第1日 就食菜 公主 要到  第2日 5點幾先肯食菜 公主 第4日 冇餵草粉  你個餵草粉方法等我學下 ...

唔LUM傷口就可以除罩啦
sanny0066 2011-12-10 10:02:30 PM
叻女果然有公主風範 咁快就有返食慾
winter 2011-12-11 01:38:56 AM
我覺得會lam 傷口  因為佢勁好奇 百厭 唔忍得
sanny0066 2011-12-11 02:22:35 AM
winter 發表於 2011-12-11 01:38 AM

咁個羞辱之圈咪仲有排帶囉
chillimilk 2011-12-12 04:15:29 AM
winter 發表於 2011-12-11 01:38 AM

咁咪要帶番圈圈 好慘!!
kwan104kwan 2011-12-12 07:36:06 AM
勁呀!肯食草!
kwan104kwan 2011-12-12 07:37:23 AM
Wandywan 發表於 2011-12-10 05:52 PM
草粉只餵咗兩日!餵藥最困難,試過force feed,攪到佢發晒顛!

D藥唔係甜ga?

快速發帖