我記得領養佢返泥果陣6月好瘦....,
後來在我家住...佢肥返少少.....

哩排冬天...我發覺佢相反地食少阻野....
最奇怪係今次買包糧佢竟然慢慢食,有時仲食剩(以前好中意食,唔知係咪今次哩包唔新鮮>??)
但佢都好精靈,肯食草...
尤其聞到零食,就會飛奔過來....我唔知係咪之前比過係寵物店買的小食比佢,有時獎勵佢..,,,所以先偏食?

(因為我以前隻兔仔都係偏食(以前的糧有粟米有圈圈),,,,
剩低啡色的糧會呵尿尿落去唔肯食)

佢哩排瘦返dd...但我真係好想佢大隻d,,肥d...對比其他小兔兔..佢太細粒啦......身型差一陪.....明明係男仔都唔夠朋友隻女仔大力....

sanny0066 2011-12-11 02:19:34 AM
呢排我食Yond妹都食少左草
y22f 2011-12-11 02:27:58 AM
sanny0066 發表於 2011-12-11 02:19 AM
呢排我食Yond妹都食少左草

想佢食多d
sanny0066 2011-12-11 02:28:48 AM
y22f 發表於 2011-12-11 02:27 AM
想佢食多d

咁你而家食緊咩草...?
y22f 2011-12-11 02:34:18 AM

之前oxbow,...佢有時食,,有時唔中意食...所以岩岩轉momi試下...
糧就仲係oxbow
sanny0066 2011-12-11 02:48:15 AM
y22f 發表於 2011-12-11 02:34 AM
之前oxbow,...佢有時食,,有時唔中意食...所以岩岩轉momi試下...
糧就仲係oxbow

再唔係咪試埋APD囉咩都試下
kwan104kwan 2011-12-11 10:52:49 AM
我個隻之前平均一個月一包,

但我11月開始  俾佢食momi  1st +2nd   

依家兩包只食左1/3咋!

我都想佢肥點!
sanny0066 2011-12-11 07:16:59 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-11 10:52 AM
我個隻之前平均一個月一包,

但我11月開始  俾佢食momi  1st +2nd   

Yond妹呢排都食少左..可能因為我換左佢個廁所..佢企上去唔舒服所以食少左...今日我換返個廁所..佢即刻食多左
kwan104kwan 2011-12-11 09:59:45 PM
sanny0066 發表於 2011-12-11 07:16 PM
Yond妹呢排都食少左..可能因為我換左佢個廁所..佢企上去唔舒服所以食少左...今日我換返個廁所..佢即刻食 ...

咁都得?他絕食抗議呀?!
sanny0066 2011-12-11 10:42:26 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-11 09:59 PM
咁都得?他絕食抗議呀?!

應該係呀...兔兔唔識講野..咪用行為抗議囉
kwan104kwan 2011-12-11 11:01:14 PM
sanny0066 發表於 2011-12-11 10:42 PM
應該係呀...兔兔唔識講野..咪用行為抗議囉

我加vetbed之前,已經食少左野woo…

sanny0066 2011-12-11 11:16:00 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-11 11:01 PM
我加vetbed之前,已經食少左野woo…

咁可能你今次買個D草草係咪同之前唔同...質素冇咁好
kwan104kwan 2011-12-11 11:26:21 PM
sanny0066 發表於 2011-12-11 11:16 PM
咁可能你今次買個D草草係咪同之前唔同...質素冇咁好

我無食過…唔知woo
sanny0066 2011-12-11 11:32:26 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-11 11:26 PM
我無食過…唔知woo

睇到嫁ma...D草有冇比之前既黃/枯
kwan104kwan 2011-12-11 11:44:25 PM
sanny0066 發表於 2011-12-11 11:32 PM
睇到嫁ma...D草有冇比之前既黃/枯

差不多啦!你地會唔會俾佢食枯草?

快速發帖