好耐無上o黎啦,兔兔o黎左我屋企都有一段日子啦...之前兔兔腳上面d腳瘡+腳枕開始生返d毛...光禿禿o既pat pat趕得切o係冬天前生返晒d毛保暖。

照顧一隻長期病兔真係要用好多時間同金錢,一d都唔容易!!
由開頭佢唔比人抱,同埋會咬爆你隻手指,食藥又會不斷掙扎..
到而家任抱唔嬲同極速食晒d藥...真係帶比我好大o既成功感....

雖然醫生話佢好可能要一世都要食藥,同埋隻變左形o既右腳一世都唔會好返..
但係見到佢終於可以放返隻右腳落地行,o個下我有d想喊...

p.s. 今個星期日開始,要同佢o係屋企每星期打一次針....希望佢生生性性啦!!!

all_loving_it 2011-12-15 08:16:28 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-14 10:04 PM
加油呀!

謝謝你的鼓勵!

我一定會繼續努力亦會加油, 因為兔兔長期患病, 受病魔折磨, 依然不放棄, 努力生存下去, 他都加油, 我沒有不加油的理由......

願大家及小寵一切安好 幸幸福福!
kwan104kwan 2011-12-15 08:19:14 PM
lok518 發表於 2011-12-14 10:37 PM
唔知叫唔叫俾我感動到呢??
不過兔兔比o係之前真係開心左好多呀...
開頭佢攻擊性好強..次次抱/摸 ...

加油呀!

我地一齊等佢lam我地呀!

(傳說話:兔兔鐘意你就會lam你!)
kwan104kwan 2011-12-15 08:25:43 PM
chillimilk 發表於 2011-12-15 03:12 AM
吾係掛 會手震wor... 去醫生到滴la為有...

滴蝨水好似噴香水咁之嘛!

但…唔係噴,(滋)點蝨水係佢頸的皮膚上之嘛!

So easy!
chillimilk 2011-12-15 11:18:25 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-15 08:25 PM
滴蝨水好似噴香水咁之嘛!

但…唔係噴,(滋)點蝨水係佢頸的皮膚上之嘛!

yond爸話好似打針咁既
chillimilk 2011-12-15 11:19:09 PM
all_loving_it 發表於 2011-12-15 08:16 PM
謝謝你的鼓勵!

我一定會繼續努力亦會加油, 因為兔兔長期患病, 受病魔折磨, 依然不放棄, 努力生存下去,  ...

chillimilk 2011-12-15 11:21:04 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-12-15 05:43 PM
雖然我都係俾診所姑娘滴...但係我車程好快..只需15分鐘....但如果你住得遠下下帶佢去滴會十分麻煩的{:3_1 ...

曳曳豬媽話只噴坐wor .....
kwan104kwan 2011-12-16 09:16:05 PM
chillimilk 發表於 2011-12-15 11:18 PM
yond爸話好似打針咁既

個動作似嗜!

因為會用針筒(小朋友食藥個D)吸份量,

然後滋落頸背上!咁就得左!
sanny0066 2011-12-16 10:57:55 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-16 09:16 PM
個動作似嗜!

記得唔好用針筒注射落去兔兔道....要拔左枝針頭...就咁滴落背隻就ok
chillimilk 2011-12-17 07:13:33 AM 來自手機
kwan104kwan 發表於 2011-12-16 09:16 PM
個動作似嗜!

哦! so easy!! 比yond爸嚇c...
chillimilk 2011-12-17 07:15:41 AM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-12-16 10:57 PM
記得唔好用針筒注射落去兔兔道....要拔左枝針頭...就咁滴落背隻就ok

我吾會蠢到吉支針落去ga
kwan104kwan 2011-12-17 10:11:38 PM
sanny0066 發表於 2011-12-16 10:57 PM

醫生俾幼兒食藥的針筒係無針ga
sanny0066 2011-12-17 10:53:45 PM
kwan104kwan 發表於 2011-12-17 10:11 PM
醫生俾幼兒食藥的針筒係無針ga

對對...我都醒唔起

快速發帖