1P 幣
到低係咩位置   

D人話有胃氣  個肚仔會好似氣球咁    實的的

有無分左右邊     係手仔對下個位定中間??

有冇圖片可以講解下   我有幫佢輕輕力按摩下   佢仲好開心係到磨下牙仔 成個身軟淋淋比我按

當然 十分鐘後佢就走佬=  =

依加天氣忽冷忽熱      晚上發現花生D 屎   細粒左    對比起細少少   

但佢又行得走得 識問我拎野食       仲係到咬欄

我又有對比摸過芝麻 ...  個肚都差唔多   

擔心到我唔想訓...  佢E加就好眼訓=  =比我COME住條毛巾都無反應      

早上D屎同晚上d屎  係米有時會有分大細         定我多心左..     

佢唔中意食草粉    一索到陣味   個樣就明顯好厭惡+另咩面= =        洗唔洗迫佢食幾支  

但我見佢有食草  我比新草佢仲好開心...   我用手胃佢食  佢仲擔走扔開

芝麻依加就狂食草 ....       佢係到ZZZZ   

希望佢早上D屎會大粒返         打算早上減糧睇下佢D屎  

會唔會我太多心      

wesky 2011-12-16 08:17:36 AM
有胃口有精神有便便,一般都無咩事
hh0 2011-12-16 09:16:40 AM
睇黎你諗多左啦!
sanny0066 2011-12-16 10:07:58 AM
我都係覺得你諗多左啦....人類大便都會時大時細啦
肥墨魚 2011-12-16 12:28:45 PM 來自手機
貓仔兔 2011-12-16 02:30:38 PM
早兩日我返到去見隻兔D屎都細粒左少少,之後我發現可能天氣凍佢飲少左水(因為唔想LAM粒鐵珠掛),同日我放佢出黎仲未關厠所門,佢即衝入去去水口度想飲嗰度D水至知隻衰仔其實好頸喝,咁我直情俾個杯加暖少少D水佢飲,飲左好多,之後就無事喇!
而家同兔爸相量,應該繼續用水樽,水杯,定貓用飲水器好,因為唔使LAM得咁辛苦吖嘛
sanny0066 2011-12-16 03:09:46 PM
貓仔兔 發表於 2011-12-16 02:30 PM
早兩日我返到去見隻兔D屎都細粒左少少,之後我發現可能天氣凍佢飲少左水(因為唔想LAM粒鐵珠掛),同日我放佢出 ...

你用緊邊款水樽...有D水樽唔岩兔BB用的...因為太易頂開粒鐵珠
貓仔兔 2011-12-16 03:47:59 PM
sanny0066 發表於 2011-12-16 03:09 PM
你用緊邊款水樽...有D水樽唔岩兔BB用的...因為太易頂開粒鐵珠

我用 XR粉紅色水樽 (350 ML),應該OK的!
sanny0066 2011-12-16 04:01:27 PM
貓仔兔 發表於 2011-12-16 03:47 PM
我用 XR粉紅色水樽 (350 ML),應該OK的!

要密切留意兔兔識唔識用呢個水樽
貓仔兔 2011-12-16 04:05:23 PM
sanny0066 發表於 2011-12-16 04:01 PM
要密切留意兔兔識唔識用呢個水樽

佢識架,仲十分叻,夏天飲得好快架!
sanny0066 2011-12-16 04:20:13 PM
貓仔兔 發表於 2011-12-16 04:05 PM
佢識架,仲十分叻,夏天飲得好快架!

摩打俐
花芝媽 2011-12-16 06:26:50 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-16 12:28 PM
花芝媽疑慮不無道理
兔兔的確肚仔會漲漲地
因為佢地要不停消化/反(初)

死啦 我連咩胸劍骨係邊都唔知...         

係米食指中指 ..   向下掃...         係口龍開始掃去中間     定左右手仔下2邊  2隻手掃落去 ..   

掃到去佢就快接近PAT PAT ?

食飽左會唔會都實的的嫁??         因為有時DR.MA摸 佢會知有好多屎屎係肚入面   

我會唔會當左佢D屎屎係個D漲=  =     話哂D屎屎都係硬

我有比暖水佢地...   花芝飲左幾支就唔飲  囧
花芝媽 2011-12-16 06:48:02 PM
同埋我屋企3包草     我都覺得唔係好靚   好碎咁  會唔會係咁搞到D屎都會細粒左??
chillimilk 2011-12-17 06:20:54 AM
花芝媽 發表於 2011-12-16 06:26 PM
死啦 我連咩胸劍骨係邊都唔知...         

係米食指中指 ..   向下掃...         係口龍開始掃去中間     ...

頭先睇完你個post 即刻chk下曳b個肚仔 真係漲漲地實實地
即刻幫佢掃下肚仔 之前兔協講 兔兔可以吾反轉

所以我冇反佢 比佢四腳企我大俾 我伸手係佢肚仔由胸骨(即大概胃)向vv 方向慢慢掃下去
從覆動作 (不過 我有左手慢慢掃完 再接右手...)
佢好comfy 冇四處yuk 靜靜地比我掃...

如上述有錯 請各高人即刻指點 thx much!!!  
肥墨魚 2011-12-17 11:36:28 AM 來自手機

快速發帖