Dor Dor愈黎愈揀食喇,momi1st cut剩晒d莖,打死都唔食
宜家炒緊momi1st (主要),apd 1st cut,oxbow organic,同apd a草
大家唔吃momi1st cut既兔又點炒/ 邊隻?
唔想放棄momi1st cut,驚佢磨唔夠牙
sanny0066 2011-12-21 01:35:57 PM
jinjin 發表於 2011-12-21 01:00 PM
去左2轉,第一轉只買左 Oxbow麥草粒 20 lbs,1包蒲公英乾草,1包車前草草餅。

第二轉唸住買多包麥草粒, ...

R記大減價時..買既草可以keep係R記唔拎住?????
sanny0066 2011-12-21 01:37:37 PM
Wandywan 發表於 2011-12-21 01:31 PM
Oxbow冇分1st 2nd cut,一袋有齊晒,Coffee食緊Oxbow Timothy同有機草,黎緊打算買燕麥草同果樹草比佢食。 ...

當Be食晒呢包A草後...我都打算買有機草俾Be 每早晚各一小汁..好似俾A草咁果樹同燕麥草我都唔打算買..因為我覺得兔兔不宣食太多...我用菜菜取代果樹同燕麥草
jinjin 2011-12-21 03:10:43 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 01:35 PM
R記大減價時..買既草可以keep係R記唔拎住?????

係呀,我問左佢可唔可以下次至攞佢話得我至買架,就算唔得我咪拎一住一包先囉
jinjin 2011-12-21 03:26:42 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-21 03:16 PM
你覺得 oxbow 麥草粒好用d 定木粒好用d 丫??

我要轉用既原因係Mon大小都只會屙係廁所既同一個角位,一多少少屎就會頂到高過廁所個網,用木粒時濕左發漲得好勁,好快就爆缸,所以要搵過隻吸左尿無咁漲既,就搵到麥草粒,麥草粒無木味咁勁,吸水一樣好,吸味我覺得好少少添,20 lbs裝同Feline Fresh木粒價錢相約,不過麥草粒就只有20 lbs裝,無得買細細包黎試下,又無得買再大包D咁囉(Feline Fresh木粒有40 lbs,計起上黎會抵用D)。
jinjin 2011-12-21 03:35:10 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-21 03:27 PM
奶爺而家都開始淨係係某角落vv ... 我都驚爆網...  咁睇唻麥草粒轉得過!!!

謝謝用家分享  ...

唔駛客氣,大家分享嘛
jinjin 2011-12-21 03:43:16 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-21 03:39 PM
因為一買就20lbs ... 唔敢買一路都... 但見寫自己ECO 又想試... 環保d...

點解上次兔聚長毛象唔去ge...  ...

果日要返Mon爸家做節,時間太趕帶唔切Mon返屋企,佢地6:30pm就開飯,遲1分鐘都唔會等
jinjin 2011-12-21 04:15:31 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-21 03:46 PM
咁harsh..... /__________\ 下次記得帶長毛象出唻!!!!!

應該無咁橋又係做節啦掛?
jinjin 2011-12-21 04:20:49 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-21 04:17 PM
雖然我o個日都係人到奶爺無到 因為我都要去做節............................

邊有咁多節做 唔好再做喇 ...

1月23日就係年初一啦,都仲有團年飯要食架
sanny0066 2011-12-21 04:33:00 PM
jinjin 發表於 2011-12-21 03:10 PM
係呀,我問左佢可唔可以下次至攞佢話得我至買架,就算唔得我咪拎一住一包先囉 ...

早知係咁..我掃返3,5,7磅啦
sanny0066 2011-12-21 04:34:44 PM
jinjin 發表於 2011-12-21 03:26 PM
我要轉用既原因係Mon大小都只會屙係廁所既同一個角位,一多少少屎就會頂到高過廁所個網,用木粒時濕左發 ...

咁Mon媽oxbow 麥草粒對兔兔身體有冇客???? 我而家籠內籠外都有放廁所...BeBe2個都會去...所以唔會有迫爆廁所問題(籠內我每日換1次廁所,籠外我2日先換1次)
sanny0066 2011-12-21 04:36:08 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-21 04:17 PM
雖然我o個日都係人到奶爺無到 因為我都要去做節............................

邊有咁多節做 唔好再做喇 ...

黎緊應該係新年個餐飯....
sanny0066 2011-12-21 04:37:00 PM
jinjin 發表於 2011-12-21 04:20 PM
1月23日就係年初一啦,都仲有團年飯要食架

我仲book左1月22號be妹絕育.23要返歸食飯...咁咪唔可以24小時睇實BeBe計漏左呢樣野
jinjin 2011-12-21 04:39:51 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 04:34 PM
咁Mon媽oxbow 麥草粒對兔兔身體有冇客???? 我而家籠內籠外都有放廁所...BeBe2個都會去...所以唔會有迫爆 ...

無害架,食埋落肚都得~
上次你話貴呀嘛,所以買左木粒嘛
sanny0066 2011-12-21 04:41:33 PM
jinjin 發表於 2011-12-21 04:39 PM
無害架,食埋落肚都得~
上次你話貴呀嘛,所以買左木粒嘛

我個40磅Equine Fresh仲有一半 有排都未洗買
jinjin 2011-12-21 04:49:13 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 04:41 PM
我個40磅Equine Fresh仲有一半 有排都未洗買

你仲有20lbs起碼用多一個月啦~

快速發帖