今日,係花虛買咗兩種有機生菜比Coffee食,仲有有機薄荷葉,返黎比薄荷葉佢食,佢唔多like,剩番係度。
請問兔兔係唔係唔鐘意食薄荷葉嫁?

wesky 2012-1-2 12:24:32 AM
未餵過薄荷葉, 唔多清楚
有機貴唔貴啊??
Wandywan 2012-1-2 09:19:21 AM
wesky 發表於 2012-1-2 12:24 AM
未餵過薄荷葉, 唔多清楚
有機貴唔貴啊??

唔貴,平過百佳好多。最尾佢都係食晒所有薄荷葉呀!
sanny0066 2012-1-2 11:05:38 AM
Wandywan 發表於 2012-1-2 09:19 AM

咖啡仔真係乖...肯食晒薄荷葉..我今個禮拜都冇買菜菜俾Be食
jinjin 2012-1-2 04:23:52 PM
Wandywan 發表於 2012-1-2 09:19 AM

好多時佢地未食過既野佢地都會聞幾聞, 唔多LIKE, 但再試比佢地食, 佢地食少少, 食過OK好味, 佢地就搶住食架啦,  
好多時D有味既菜佢地都係會好小心, 唔會一開始即刻食架, 聞下試下至會安心去食, 好鬼精架佢地~~
jinjin 2012-1-2 04:26:28 PM

但係我買左2條我從未買過咁貴既有機粟米, $12/1條, 但有一檔既粟米仲貴, $30/1條

尋日我買左有機連葉紅菜頭, 南瓜, 粟米, 連葉紅蘿蔔仔, 合掌瓜. 今日煲左一煲有機什菜湯, 甜到漏

有葉既紅蘿蔔仔, 我用黎煲有機什菜湯, 留返一條紅蘿蔔仔同所有葉比MON食, 原來D葉係有香味架, MON MON 都好LIKE
sanny0066 2012-1-2 09:50:00 PM
jinjin 發表於 2012-1-2 04:26 PM
但係我買左2條我從未買過咁貴既有機粟米, $12/1條, 但有一檔既粟米仲貴, $30/1條

尋日我買左有機 ...

一家三口真健康...有機家庭
jinjin 2012-1-3 01:59:19 AM
sanny0066 發表於 2012-1-2 09:50 PM
一家三口真健康...有機家庭

10年都唔煮一次飯, 好耐至煲一次湯咪可以補返數食得好少少囉
sanny0066 2012-1-3 02:07:25 AM
jinjin 發表於 2012-1-3 01:59 AM
10年都唔煮一次飯, 好耐至煲一次湯咪可以補返數食得好少少囉

呢煲有機湯都係靠MonMon先有得飲...
jinjin 2012-1-3 02:12:07 AM
sanny0066 發表於 2012-1-3 02:07 AM
呢煲有機湯都係靠MonMon先有得飲...

no la~~
未有MON之前已經煲過幾次
不過唔係次次有機嗟~~
sanny0066 2012-1-3 02:20:55 AM
jinjin 發表於 2012-1-3 02:12 AM
no la~~
未有MON之前已經煲過幾次
不過唔係次次有機嗟~~

未有Mon之後幾年先煲幾次..有左Mon既時候..一年煲幾10次Mon爸真係要多謝MonMon
jinjin 2012-1-3 11:03:17 AM
sanny0066 發表於 2012-1-3 02:20 AM
未有Mon之後幾年先煲幾次..有左Mon既時候..一年煲幾10次Mon爸真係要多謝MonMon{ ...

係反而有左Mon之後好似未煲過

講漏左,我仲買左包油墨菜俾MonMon食,但我煮左一棵黎食,好鬼硬呀
sanny0066 2012-1-3 03:55:59 PM
jinjin 發表於 2012-1-3 11:03 AM
係反而有左Mon之後好似未煲過

講漏左,我仲買左包油墨菜俾MonMon食,但我煮左一棵黎食,好鬼硬 ...

油墨菜好味呀...我都有買俾Be食..而家Be食緊生菜+菜心苗
jinjin 2012-1-3 04:31:16 PM
sanny0066 發表於 2012-1-3 03:55 PM
油墨菜好味呀...我都有買俾Be食..而家Be食緊生菜+菜心苗

今期Mon好多野食,因為之前已經買有機左菜芯苗,有機羅馬生菜,有機菠菜,
果日再買埋有機紅蘿蔔仔,有機油墨菜,肥鬼死佢個肥妹仔

我返而驚食唔切就爛鬼哂
sanny0066 2012-1-3 04:33:50 PM
jinjin 發表於 2012-1-3 04:31 PM
今期Mon好多野食,因為之前已經買有機左菜芯苗,有機羅馬生菜,有機菠菜,
果日再買埋有機紅蘿 ...

係咪食多D菜D毛生得快D

快速發帖