睇A片之前介紹下兩位主角先

我不嬲都係一籠一鼠

養左兩隻熊仔鼠

男既叫檬檬(Mon Mon)

女既叫莉莉(Lily)

佢地個大宅

黄色既係檬檬既大宅,係一個基礎籠,比上面既酷派米卡樂園大好多

比起

酷派米卡樂園我更加鍾意個基礎籠,又大,又可以盡情diy擺野

呢個基礎籠真係好大

長59cm×寛36cm×高40cm!!  真係仲大過膠箱/同膠箱差唔多

再講題外話

平時佢地自己一個籠,但係我每日如果得閒都會放佢地一齊
等佢地冇咁沉悶,比小小生活上既冲激佢地(當然我係會全程睇實,防止家庭暴力事件發生)
我特別改造左個鞋盒,當係洗籠果陣比佢地安置住既地方/娛樂室/繁殖室/汁到流浪鼠既臨時收容室 乜都好啦...

超簡單既改造...

係頂到剪左個大洞,之後剪左十年前小學手冊果塊透明包書膠,貼上去封住個洞

再係個頂角落頭位開四個洞,之後係旁邊開一個圓既洞放水樽就搞掂

不過空間太細,連最細size既跑輪都放唔到

之後求其搵個透明膠兜燒個洞當係屋仔(透明方面觀察佢訓教)

再擺兜食物咁

得呢啲最基本既野(因為實在太細)

可能日後迎接新生命都係用佢

(想睇下

個鞋盒既話,係段片果到有,最後果幾秒有全貌)

上面講左一大段唔關事又一舊舊又唔知講乜柒既野
如果你覺得睇黎唔知做乜既話其實你係可以一早拉落黎睇片

廢話終於講完

係時候睇下啲慾照振奮番下(唔係呀嬌果啲

以前檬檬都試過幾次推佢車,但係一騎上去莉莉就反肚唔比騎

神奇既事情就係2012年1月13日凌晨12點正發生左

放左佢地入箱之後一陣,莉莉竟然舉起個pat比檬檬少爺X#&Y$%Z!

扑扑下比我發現左嚇親

影片來了,老漢推車倉鼠版(段片冇20分鐘咁耐,得1分幾

)

喜歡既麻煩入去比個like我,thank you

http://www.youtube.com/watch?v=AMeZnk555rY

J.Milner 2012-1-13 01:00:24 PM
唉, 小心隻莉莉大肚呀...
如果真係大肚, 你要有心理準備屋企又要多幾個大鼠籠養佢地!
wesky 2012-1-13 01:24:01 PM
買定幾個籠俾鼠B啦
cft123534 2012-1-13 07:33:47 PM
一早準備好曬啦
Tommy123 2012-1-28 03:03:54 AM
預祝佢地生活愉快

快速發帖