我屋企有一隻倉鼠ga
遲D會去兔協領養兔兔 ( 希望老豆快D俾la )
我得12歲咋請大家多多指教
快D + 我做fd la
wesky 2012-1-19 02:10:43 PM
兔仔好易病架,問埋你屋企人有病可唔可以帶佢睇醫生
小兔兔 2012-1-19 02:21:07 PM
wesky 發表於 2012-1-19 02:10 PM
兔仔好易病架,問埋你屋企人有病可唔可以帶佢睇醫生

佢地話ok
有冇獸醫介紹定
wesky 2012-1-19 03:29:06 PM
九龍城 Dr Ma
置頂文有資料
Elyseee 2012-1-19 05:02:42 PM
我都新來嫁~~hihi~~
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
poorguy22 2012-1-20 01:50:20 AM
你好呀. 兔仔真係唔同倉鼠. 兔仔大隻得來又要成日同佢玩. 又要比佢出黎走. 你要同屋企人講佢要放出黎周屋走. 如果未識去廁所既仲要同佢響屋執屎同尿. 真係多好多時間去照顧佢.
隔一兩日就要同佢洗廁所. 耐小小就要洗籠.....好多好多野.
我以前都有養倉鼠. 而家養兔. 所以知道多好多野要做.
不過兔仔本身好愛清潔. 所以本身無咩臭味. 亦無必要唔駛同佢沖涼.
無不如睇多d 兔寶典. 兔生活果d版既養兔仔注要事項先. 到準備好晒先去拎佢返黎. 到時就唔駛佢黎左先睇就好多野都無做. 到時佢一因為咁而病左你就麻煩啦. 睇次醫生成千銀唔係個個比得到好多次....
佢係貴價動物黎嫁.....
jinjin 2012-1-20 12:31:40 PM
兔協領養要21歲以上架喎,你一定要你爸媽做領養者至得架
小兔兔 2012-1-21 12:47:32 PM
Elyseee 發表於 2012-1-19 05:02 PM
我都新來嫁~~hihi~~
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

hihi
小兔兔 2012-1-21 12:54:00 PM
poorguy22 發表於 2012-1-20 01:50 AM
你好呀. 兔仔真係唔同倉鼠. 兔仔大隻得來又要成日同佢玩. 又要比佢出黎走. 你要同屋企人講佢要放出黎周屋走 ...

有呀!
我睇左好多好多兔兔既書ga la
老豆細個個時都養過兔兔ga
所以無問題ga
小兔兔 2012-1-21 12:54:55 PM
jinjin 發表於 2012-1-20 12:31 PM
兔協領養要21歲以上架喎,你一定要你爸媽做領養者至得架

我知牙
nixie 2012-1-21 04:06:25 PM
簡定邊隻兔兔未啊^-^
笨蛋仔 2012-1-21 09:59:18 PM
poorguy22 發表於 2012-1-20 01:50 AM
你好呀. 兔仔真係唔同倉鼠. 兔仔大隻得來又要成日同佢玩. 又要比佢出黎走. 你要同屋企人講佢要放出黎周屋走 ...

你隻兔兔好可愛呀^^ 係邊度買架~><?? 我好想買隻同你呢隻差唔多樣既賓尼兔囡囡黎陪下我隻笨蛋仔^^
poorguy22 2012-1-22 12:30:40 AM
我領養的. 從討論區一位因個人問題要送人的主人處拿回來
小兔兔 2012-1-22 10:42:51 AM
nixie 發表於 2012-1-21 04:06 PM
簡定邊隻兔兔未啊^-^

有一隻全黑既師子兔 , 7個月 , 好可愛牙
我都好鐘意但係一定要阿爸比

快速發帖