今日係我養左笨蛋仔一個月紀念~^^

佢到而家都唔識去廁所呀>_<!!!!!
四隻角落頭痾,偏偏就唔係廁所入面痾...

佢而家一日痾勁多便便...非正式統計過,一日大概痾3,400粒屎-口-!!!!
正唔正常架...我去寵物店,D 兔仔十幾隻養埋一齊都冇佢咁多便便= =

另外有個最搞笑既地方,就係佢好鍾意跳上廁所上面坐係度,一坐就十幾分鐘= =

同埋佢好鍾意跳出個籠...我係用JOLLY果隻上面可以打開既籠,成個籠大約高半米,但係佢都可以跳到出黎~超厲害@@(重點係佢先4個月大...)

已有 1 人評分P 幣 收起 理由
wesky + 5 支持!

總評分: P 幣 + 5   查看全部評分

wesky 2012-1-21 10:02:12 PM
好cute !
兔兔一日痾二百至三百粒屎都正常,最怕佢無便便姐
兔bb好鍾意訓廁所架,可能有安全感啦
花芝媽 2012-1-21 11:07:04 PM

兔仔屎多主人就最開心..  因為有屎屎先係健康嫁...   

唔好比佢企甘多廁所啦  對腳仔都唔係咁好

新養多D睇兔兔寶典對你有幫助呀@@

有冇帶過佢去睇兔仔醫生身體檢查下呀@@
笨蛋仔 2012-1-21 11:11:25 PM
wesky 發表於 2012-1-21 10:02 PM
好cute !
兔兔一日痾二百至三百粒屎都正常,最怕佢無便便姐
兔bb好鍾意訓廁所架,可能有安全感啦 ...

haha~咁都好d ^^

我果個廁所係有蓋果種,佢訓左係個蓋上面...而且......佢近依兩日都冇係廁所去廁所~><!!!
笨蛋仔 2012-1-21 11:26:10 PM
花芝媽 發表於 2012-1-21 11:07 PM
兔仔屎多主人就最開心..  因為有屎屎先係健康嫁...   

唔好比佢企甘多廁所啦  對腳仔都唔係咁好

仲未去睇醫生.../___\
聽埋我解釋先judge 我~><!!!!!

其實我而家係半工讀學生,日頭返full time job,有4晚仲要返學,半時又要幫人補習...
我呢一個月每到六、日都係好辛苦先吱到時間去寵物店補給d t草、a草、麥草、營養草、貓砂...
實在係抽唔出時間去帶佢睇醫生...
而且另一方面我亦都見到佢幾健康,好active,如果換轉佢成日daydreaming,我一定會請假帶佢睇醫生!

(不過放心,忙還忙,我每日一朝一晚加埋2hrs 陪佢玩同清洗個籠,佢好健康~肥肥白白架~^^)
nixie 2012-1-21 11:39:23 PM
3,400粒@@?!!!!!!!!!!!!!!  定340粒啊
花芝媽 2012-1-22 12:41:37 AM
證明你都讀過下資料先帶佢返屋企 ((拇指~

快d教識佢去廁所你就又省返好多時間  ^^~~~   希望兔寶快d學識
wesky 2012-1-22 12:47:03 AM
nixie 發表於 2012-1-21 11:39 PM
3,400粒@@?!!!!!!!!!!!!!!  定340粒啊

應該指300-400

快速發帖