我平時只係廁所舖係兔協買的木康, 但呢掛兔兔腳跟紅左, 起枕, 為怕佢變成腳瘡, 用左軟坐墊舖係籠底.....點知佢就係咁係軟墊度便便同尿尿....激死, 明明係識去廁所, 而家又亂哂龍.....點好呢? 佢一感到軟林林就係個度痾, 點教好呢? 試過用毛巾都係咁.  我知可以用vetbed, 但我唔想佢習慣唔去廁所度痾痾.....點算呀!
wesky 2012-2-7 12:10:15 PM
佢係咪未識去廁所架?

花芝媽  , 明明係識去廁所, 而家又亂哂龍..... << 咁應該本來係識既 XD  2012-2-7 01:26:36 PM
Sawb226 2012-2-7 02:59:01 PM
wesky 發表於 2012-2-7 12:10 PM
佢係咪未識去廁所架?

佢識架, 一直都去得好地地, 係用左軟墊就咁, 唔用又怕佢腳瘡惡化......點好?
lenmui 2012-2-7 03:02:25 PM
我果隻都係咁, 但為左佢著想, 都無辦法
我係毛巾上再舖尿墊Lor
Sawb226 2012-2-7 03:08:52 PM
lenmui 發表於 2012-2-7 03:02 PM
我果隻都係咁, 但為左佢著想, 都無辦法
我係毛巾上再舖尿墊Lor

係呀,但又怕佢周圍痾慣左, 改唔到.....
wesky 2012-2-7 05:31:30 PM
咁唔好用軟墊啦,隔一排再試下鋪 vetted
Sawb226 2012-2-8 09:07:08 AM
wesky 發表於 2012-2-7 05:31 PM
咁唔好用軟墊啦,隔一排再試下鋪 vetted

尋晚換左唔用軟墊, 只舖毛巾, 就九成痾係廁所.....而家唯有唔用墊啦, 希望腳腳唔好惡化...

快速發帖