1P 幣
邊種兔兔可愛D?
1).賓尼兔~
2).猫猫兔~
3).其他(請講清楚咩品種;)

THX;))

wesky 2012-2-17 09:14:02 PM
好睇個人喜好同眼緣架喎
你鍾意垂耳定直耳?
hoho93 2012-2-17 10:08:24 PM
wesky 發表於 2012-2-17 09:14 PM
好睇個人喜好同眼緣架喎
你鍾意垂耳定直耳?

我錘意容易打理又可爱的兔兔~甘邊隻好D?     
我想去i love rxxxx到買!
好唔好架?
tung_626 2012-2-18 11:59:29 AM
hoho93 發表於 2012-2-17 10:08 PM
我錘意容易打理又可爱的兔兔~甘邊隻好D?     
我想去i love rxxxx到買!
好唔好架? ...

5好!我買左幾次都幾日死晒.佢地未足3個月又有病..
wesky 2012-2-18 02:00:53 PM
有病一定要睇醫生
養得兔仔預左要俾呢筆錢
無錢睇醫生就唔好養
貓仔兔 2012-2-18 02:28:37 PM 來自手機
養兔其實使費都幾大架,尤其是新買兔bb,因為太多無良商人唔理兔死活,用錯方法賣同養佢地,我嗰隻番黎有上呼吸道感染,仲有寄生蟲,雖然呢啲都係兔bb常見疾病,但係你起碼要預4000大元作為儲備醫藥費,同大約1500-2000同佢做絕育架,而且你亦要預其他如糧食,墊料費,如果你無呢啲經濟考慮,養番隻都可以救一隻,亦可以考慮去兔協領養,如買時千萬咪用木糠呀!仲有要睇多啲資料至養咪俾人老點買埋啲無謂野!祝你早日遇到合眼緣嘅兔子啦!^^
hoho93 2012-2-18 03:50:19 PM
tung_626 發表於 2012-2-18 11:59 AM

甘邊間好D?
hoho93 2012-2-18 03:52:10 PM
wesky 發表於 2012-2-18 02:00 PM
有病一定要睇醫生
養得兔仔預左要俾呢筆錢
無錢睇醫生就唔好養

我已經儲定左D比兔兔身體檢查~
hoho93 2012-2-18 03:57:16 PM
貓仔兔 發表於 2012-2-18 02:28 PM
養兔其實使費都幾大架,尤其是新買兔bb,因為太多無良商人唔理兔死活,用錯方法賣同養佢地,我嗰隻番黎有上 ...

我會買個時....會檢查好兔兔先比$$~
我可能會扮5識養.....叫佢教我~睇下D店員有冇養兔兔ge基本知識;)
先決定買5買~
wesky 2012-2-18 04:41:36 PM
hoho93 發表於 2012-2-18 03:52 PM
我已經儲定左D比兔兔身體檢查~

咁就好~~  唔好去旺角買就 ok, 一箱幾十隻好易交叉感染, 買果陣好難發覺
所以儘量去一箱一兩隻既地方買好 d
8 號兔, q pet  都有
hoho93 2012-2-18 04:45:42 PM
tung_626 發表於 2012-2-18 11:59 AM

睇下:http://www.youtube.com/watch?v=FwDRnn9Dz8w&feature=fvsr
條片入面有個女人叫"珍姐"係 I LOVE RXXXX 的店長~
佢好好人架~如果我5識揀兔兔....可5可以叫佢教我揀兔兔呢?
--------------------------------------------------------------------------------------
我聽到D人話I LOVE RXXXX  5好,又聽到D人話I LOVE RXXXX 好好....
夠景I LOVE RXXXX好5好架??
hoho93 2012-2-18 04:48:54 PM
wesky 發表於 2012-2-18 04:41 PM
咁就好~~  唔好去旺角買就 ok, 一箱幾十隻好易交叉感染, 買果陣好難發覺
所以儘量去一箱一兩隻既地方買好 ...

8號兔 OR  q pet 係邊到?
遠5遠?

----------------------------------------------
wesky 2012-2-18 05:04:23 PM
hoho93 發表於 2012-2-18 04:48 PM
8號兔 OR  q pet 係邊到?
遠5遠?

8 號兔 元朗, 荃灣都有,  元朗果間 q pet 都 okay, 元朗廣場後面
hoho93 2012-2-18 05:14:06 PM
wesky 發表於 2012-2-18 05:04 PM
8 號兔 元朗, 荃灣都有,  元朗果間 q pet 都 okay, 元朗廣場後面

太遠了.............我都想去睇下......但係太遠;(
tung_626 2012-2-19 12:57:22 PM
hoho93 發表於 2012-2-18 04:45 PM
睇下:http://www.youtube.com/watch?v=FwDRnn9Dz8w&feature=fvsr
條片入面有個女人叫"珍姐"係 I LOVE RXX ...

其實佢5好系兔界都知晒甘架喇..
我買過都死.可能我5好彩,你系要去果度買我5會阻你..
佢D兔系一個有事全部都有事.
但系就好平囉.買兔BB一定有風险.話晒免疫力差D.仲有70./.系未足3個月未断奶架
佢地drink緊GE水系黄色.我見人話系止瀉水.用黎釣命架
你可去領养
旺角D PETSHOP我都買過晒D兔仔喇..
都死晒.易家果两個心肝系領养返黎
I LOVE&寵物便利&仲有個5記得咩名.都系病兔
其中I LOVE系同其中一個同一個老板開...
有人見到佢地D人周圍去上班
hope i can help u

快速發帖