新手...多多指教

threefour 發表於 2012-02-20 18:44|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣

領養回來兩星期了!他們是三三與四四 !
丫芷^0^ 2012-2-20 07:09:51 PM

2隻好可愛呀, 名字都係~~~

三三,四四~~歡迎你地啊~~~

你地幾大啦? 起邊度領養架? 男仔定女仔呢?

我係波波小丸媽 ^^HELLO~~
波波,女,4歲半 波波, 女, 4歲半
小丸,女,4歲半 小丸, 女, 4歲半
wesky 2012-2-20 08:22:05 PM
點解叫三三四四既
threefour 2012-2-21 04:40:06 PM
他們是男仔,已絕育,歲數不詳,從hkdr領養的!原來照顧兔子很有學問,我頭也大了!我家還有兩只poodle 99,所以他們是三三及四四lor....我參加了兔協的新手班,希望可以有幫助!問題每曰接踵而來,有時真有點氣餒呢!希望可以快點適應
sharonlai 2012-2-21 04:43:15 PM
三三四四不怕狗狗嗎?
threefour 2012-2-21 05:18:02 PM 來自手機
他們在兔籠及圍欄內,暫時未與小狗接觸!
threefour 2012-2-21 05:22:03 PM 來自手機
IMG_0075.JPG他們的家
threefour 2012-2-21 07:24:54 PM

their cage & playground !
threefour 2012-2-22 12:52:23 AM 來自手機
他們很大吃啊!每天會吃蔬菜,每人十塊左右!兔糧每人兩湯匙,飲水瓶每天refill四次,共1400毫升,大量t草(一星期食咗兩包1.3kg草).......我見大家之前啲post關於食量都沒有那幺大!他們會知道飽飽的嗎?
Elyseee 2012-2-22 07:20:38 PM
哈哈~佢地個名好可愛,叫三三四四~
我就算點都一定認得佢地~~

佢地點識飽,好似前世未食過野~
幾多都食落肚,不過飲水就無你三三四四飲咁多~
小黑與我 2012-2-23 12:06:55 AM 來自手機

哇!一日飲四樽水! 好勁!! 我兩隻兔兔都大食嘅,不過食到咁上下就會去中槍訓覺,訓完再食~
threefour 2012-2-23 11:52:02 AM 來自手機
你好呀,我的仔仔四歲貴婦都叫做小黑呀

快速發帖