22 公 斤 巨 兔英 國 巨 兔 「 艾 美 」 ( Amy ) 長 1.2 米 , 體 重 超 過 22 公 斤 , 有 可 能 是 全 球 最 巨 型 的 兔 子 , 比 紀 錄 上 18.5 公 斤 的 「 兔 王 」 更 重 。 牠 每 天 吃  糧 、 兩 個 蘋 果 、 幾 個 紅 蘿 蔔 、 半 個 椰 菜 和 大 綑  草 。 《 健 力 士 》 2004 年 已 停 止 接 受 有 關 動 物 體 重 的 挑 戰 , 以 免 有 人 谷 肥 動 物 。
互 聯 網
coinss 2008-3-29 05:01:09 PM
好大隻:026:
仲大隻過bb仔

casey 2008-4-29 06:49:09 PM
真係好大隻呀
食咁多野
真係比佢食窮喇:056:
jimmy)) 2008-4-29 09:17:52 PM
:046: 真是呵呵:046:
coffee 2008-5-8 04:48:03 PM
:044: 我細個喺街市買嗰隻兔兔,死前都有60cm多dd
不過,佢每日起碼要食一隻雞比,大量既菜,有時食我食剩d雪糕...
仲有食垃圾...種之咩都食:059:
mim0510 2008-5-8 11:53:25 PM
食雞脾????

食得肉 ga 咩???
coffee 2008-5-9 01:11:44 PM

回復 6# 的帖子

我細個嗰時唔識,唔知兔仔食咩,無人教,
見隻兔仔d行為越大越似狗,咪當狗養囉,都養咗好多年,
後尾可能跟我朋友出街嗰時個衰人唔知比d咩佢食,
返d屋企肚痾,以前又無d專醫兔既醫生,睇極醫生都唔好,
都攪咗好長時間佢先去架!:050:
coinss 2008-5-9 03:35:36 PM
原帖由 coffee 於 2008-5-8 04:48 PM 發表
:044: 我細個喺街市買嗰隻兔兔,死前都有60cm多dd
不過,佢每日起碼要食一隻雞比,大量既菜,有時食我食剩d雪糕...
仲有食垃圾...種之咩都食:059:

60cm咁長:027:
coffee 2008-5-9 05:21:05 PM

回復 8# 的帖子

:059: 係呀,我細個一直以為兔仔大咗就咁大,唔知係唔正常,
仲以為d人小見多怪...
後尾先知d 兔仔大咗既正常size先知點解以前d人咁鬼驚:077:

咪就係因為佢大隻所以一路當佢狗咁養囉!

講講吓都有d懷念佢...:044:

快速發帖