我養咗隻賓尼兔"毛毛"兩星期左右, 初初放佢出嚟同佢玩都好癡我我, 又會lam 我, 口甘見佢甘乖咪餵d兔糧獎勵吓佢囉, 點知慢慢開始見到有嘢食先嚟揾我,又唔肯畀我抱超過1分鐘, 我係咪應該等佢返入籠先比嘢佢食呢.  同埋每次出嚟開大小我都即刻要佢聞番自己的便便, 再抱佢入籠厠所, 宜家情況好咗好多, 但係就算佢間唔中阿一兩粒我都鎖佢入籠 (強迫遣返)15-30 分鐘先放佢出嚟, 各位兔友, 請問呢個方法有無效呢?:001:
007reborn 2008-4-11 10:30:06 AM
尋日嘗試坐喺梳化強行熊抱兔兔約五分鍾, 佢明顯心不在焉, 左右兩邊望
wesky 2008-4-11 10:34:23 AM
兔仔其實好細膽  周圍望係本能
要觀察下附近安唔安全
抱多佢幾次 等佢習慣左就會比較定~~
同時要按摩下佢喔~~
四圍望可能係度諗緊逃生路線都未定
:031:
007reborn 2008-4-11 10:57:45 AM
原帖由 wesky 於 2008-4-11 10:34 發表
兔仔其實好細膽  周圍望係本能
要觀察下附近安唔安全
抱多佢幾次 等佢習慣左就會比較定~~
同時要按摩下佢喔~~
四圍望可能係度諗緊逃生路線都未定
:031:

係呀, 佢係想逃生.. 我上個message內容下半部唔知點解cut 口左, 但係當我放佢落地之後佢又喺我面前企吓企吓甘, 甘我以為佢想我抱番之際佢又閃開..跟住又喺我面前企吓企吓甘... 攪笑..
wesky 2008-4-11 11:08:40 AM
有部份字元會導致整篇文章不能全部顯示的~
唔知你打左個咩字呢?
兔兔企定定個樣都幾可愛 哈~~
007reborn 2008-4-11 11:17:33 AM
原帖由 wesky 於 2008-4-11 11:08 發表
有部份字元會導致整篇文章不能全部顯示的~
唔知你打左個咩字呢?
兔兔企定定個樣都幾可愛 哈~~

打咗好多字, 都唔知边個字出咗問題...:056:, 點解呢個論譠有甘多CD-ROM 架, 大家快d分享你哋的養兔心得la..:059:

ADMINISTRATOR 2008-4-11 11:18:04 AM
第一個無顯示出黎的字係咩???
007reborn 2008-4-11 11:22:35 AM
原帖由 ADMINISTRATOR 於 2008-4-11 11:18 發表
第一個無顯示出黎的字係咩???

口 架 字
ADMINISTRATOR 2008-4-11 11:24:07 AM
可能本論譠程序不支持這些特殊字元~~/
以後用 "架" 唔好用 "口架"
我電腦都無呢個字 哈哈~
007reborn 2008-4-11 11:34:29 AM
原帖由 ADMINISTRATOR 於 2008-4-11 11:24 發表
可能本論譠程序不支持這些特殊字元~~/
以後用 "架" 唔好用 "口架"
我電腦都無呢個字 哈哈~

唯有係口甘la.......:059:
BTW.. admin先生/小姐 d公仔圖案边個設計架? 勁掂! :062:
ADMINISTRATOR 2008-4-11 11:37:56 AM
哈 ~上網搵到的~
好可愛~

"咁" 字係可以用的~~
007reborn 2008-4-11 11:41:10 AM
原帖由 ADMINISTRATOR 於 2008-4-11 11:37 發表
哈 ~上網搵到的~
好可愛~

"咁" 字係可以用的~~

我捻你應該9X99999999.9999999 係Admin小姐....
ADMINISTRATOR 2008-4-11 11:50:14 AM
本人是先生 :037:
007reborn 2008-4-11 11:53:29 AM
原帖由 ADMINISTRATOR 於 2008-4-11 11:50 發表
本人是先生 :037:

唔好意思 admin 先生. 失覺日西!:054:

快速發帖