hihi
你地好呀!!我有幾個問題想問呀

1.兔仔洗唔洗合埋眼訓既呢??
2.我抱佢時點解佢會好快咁抓我件衫幾下,然後就咬我件衫呢??
3.點解我比佢出來,大約十分鐘佢自己就番入個籠到既
4.兔仔幾時會換毛呀??
5.兔仔一日要訓幾多小時0家

多謝你地既解答先
wesky 2008-4-11 07:12:54 PM
1. 兔仔其實只會係覺得安全的情況下
     合埋眼訓一陣  一陣就夠架啦~~
2. 抓你件衫係因為佢想掘地道走人 哈哈~
     咬你件衫代表不滿
3. 因為佢覺得自己個籠先至係最安全囉~~
4. 兔仔通常轉季先換毛, 夏天冬天最多~~
5. 兔仔日頭成日都趴係度訓架~~
     肚餓食一陣又訓~~~天氣熱果陣長趴~~~

casey 2008-4-11 07:46:16 PM
原帖由 wesky 於 2008-4-11 19:12 發表
1. 兔仔其實只會係覺得安全的情況下
     合埋眼訓一陣  一陣就夠架啦~~
2. 抓你件衫係因為佢想掘地道走人 哈哈~
     咬你件衫代表不滿
3. 因為佢覺得自己個籠先至係最安全囉~~
4. 兔仔通常轉季先換毛, 夏天冬 ...

咁你見過你兔仔合埋眼呀??
可能我隻兔仔個頭係黑色
我養左佢成個月都未見過合埋眼
仲有呀...佢都未試lim我既
>.<
wesky 2008-4-11 07:50:29 PM
哈~~ 我見過好多次佢地合埋眼訓~~
養左半年啦~~ 佢地有自己地頭~~
佢地都未LAM過我  搵頭撞我就有~~~~
喂糧果陣  食完就會撞我~

small_tra 2008-4-11 08:35:42 PM
我果隻~佢成日都打開眼訓~
有時先合埋眼~!
佢lim過我~我試過俾完木瓜丸佢~佢會走黎lim我隻手~!
好痕丫~!
wesky 2008-4-11 08:47:58 PM
我兩隻兔係對香蕉有反應
一見到人地食
就會行埋你  企起身
分分鐘搶左你果份黎食~~
lingyan 2008-4-12 12:42:55 AM
我未試過見到我個仔完全合埋眼訓覺,最多都係半合狀態。

呢排發現佢由下午2點至4點係熟睡時間,隻眼係半合狀態,
就算有野食佢都唔SHOW我 XD
wesky 2008-4-12 01:05:22 AM
哈哈~~ 我兩隻女都係咁
下午果段時間俾野佢都好少食~~
懶到死~~~
casey 2008-4-12 01:13:26 AM
唔知我幾時先可以見到佢合眼呢..............
aggie 2008-4-12 01:49:33 AM
我以前養過一隻...超級喜歡舔人!
第一次抱就已經狂舔!!!!!!
次次伸手俾佢都舔過不停...

不過另外隻兔就好吋,唔睬人! 哈哈..
Colleen 2008-4-12 02:32:08 AM
包包好少合埋眼訓,但就一日18小時訓係度,我養左佢十個月有兔,而家先會走黎lam你,以前勁串 :056:

muffin 就反而日日合埋眼訓,唔埋人ga:055:
007reborn 2008-4-12 09:22:28 AM
我隻喺頭果幾日就lam, 而家隊埋塊面喺佢嘴邊都擰歪面!:050:簡直係一隻狡兔

wesky 2008-4-12 02:30:30 PM
哈~~ 果然是一隻好有個性的兔兔~~
隻隻兔的性格都唔同
順其自然就好~ 哈哈~~
波丸媽 2008-4-12 04:36:31 PM
祝你同兔兔可以相親相愛.....佢又乖乖聽話!!!!:002:

快速發帖