如題,因為我家的兔兔白色比較多,佢大部份時間都會清理自己d毛:070:
但係我家有一隻係朋友暫時寄養在我家的灰色貓貓兔,我見佢唔多幫自己清理:024:
佢寄養左我到成個月啦,我要一星期同佢乾洗:055: 一次,如果唔係有d異味
所以我想問下大家既經驗,係唔係白色多d既兔兔比較鍾意乾淨:017:
wesky 2008-5-4 05:42:21 PM
我兩隻都唔係白色
但都係好鍾意清潔~~~
成日lam 架~~
應該同顏色無關係~~:032:
大富翁 2008-5-4 07:53:01 PM
我唔知道呀..
但係我個隻係啡色..我一日已經可以見佢整自己10幾次!!
我開頭仲以為佢生"室"
Colleen 2008-5-4 07:55:24 PM
包包好乾淨ga,得閒就lam lam gei ,佢黑色ga bor....

反而muffin由細到大住gei環境差,又成日痾軟便,個pat永遠都有d cc 係度,所以佢係唔會清潔個pat ga,我而家每2個禮拜都要同佢洗pat pat,一個月仲要剪一次pat pat 毛

你隻寄養兔有問題?
wing1994121 2008-5-4 08:04:52 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-4 19:55 發表
包包好乾淨ga,得閒就lam lam gei ,佢黑色ga bor....

反而muffin由細到大住gei環境差,又成日痾軟便,個pat永遠都有d cc 係度,所以佢係唔會清潔個pat ga,我而家每2個禮拜都要同佢洗pat pat,一個月仲要剪一次p ...

我想問下兔兔係咪可以自己清潔個pat pat ga?:017: :017:
wesky 2008-5-4 08:08:08 PM
係架~~ 佢地會清潔個pat
順便食埋CC~~
Colleen 2008-5-4 08:09:50 PM
原帖由 wing1994121 於 2008-5-4 20:04 發表

我想問下兔兔係咪可以自己清潔個pat pat ga?:017: :017:

係丫,仲可以清得好乾淨tim! 包包係超乾淨ga,身上一d異味都冇,如果懶冇洗廁所一日都唔會臭ga:059:
大富翁 2008-5-4 08:41:22 PM
其實你地有冇"文"過你地隻兔兔??
我成日文咖..佢一d 味都冇...!
但係會有一陣好似新買反黎ge 公仔味~~
好香!..哈
casey 2008-5-4 10:03:20 PM
我隻黑蚊蚊兔如其名
黑蚊蚊
但係佢都好乾淨0家
vice0926 2008-5-5 12:44:39 AM
:024:

唔係ge......:061:
我隻MIO除左對耳仔之外個身都白雪雪..
但係偏偏就唔識乾淨..成日搞到自己污漕晒..
例如周不時唔去toilet痾shushu..跟住坐/訓落自己D尿尿度..
搞到我經常都要同佢抹身梳毛修毛........:011:
vice0926 2008-5-5 12:46:51 AM
不過我發覺兔兔個身都唔會臭ge..
我之前養左白色松鼠..
點同佢沖涼吹乾跟住用沖涼粉整到佢幾香都好..
過一陣就會有味..

我都好鍾意錫我隻兔兔..:012:
elyse)) 2008-5-5 10:10:58 AM
我的仔仔次次起我幫佢按摩後...
佢都瘋癲式咁清理自己d毛..

......好似都正我那隻手是污漕:043:
wesky 2008-5-5 10:18:13 AM
哈~  我幫波波按完佢都係會lam下~~
攪笑~~~
mim0510 2008-5-5 10:45:26 AM
唔關毛色事喎.....

多多都唔係白色,又唔係女仔,都一樣好鍾意乾淨ga
lingyan 2008-5-5 11:07:33 AM
我個隻都係白色,好鐘意清潔自己,
仲要成日清潔自己隻耳仔TIM !!

MIFFY仔細個個時我覺得佢係有一陣味,
但係唔係臭味,又唔係香味 …… 好特別既。

快速發帖