唉......個銀包大出血呀
上兩個月已經洗大左
今個月本來話唔出街要慳d
點知又比我遇到白雪雪
又遇著happy mother's day
真係頭都大埋喇:022:
Colleen 2008-5-5 11:12:50 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-5-5 21:53 發表
咁佢平時食咩??? 食菜菜同果果??

佢個衰女........以前被人虐待果時係食法包同carrot ga........而家黎左我度就食糧,仲玩野唔食carrot,所有菜菜同果果(except apple)都唔肯食,我逼佢變番隻正常兔逼到唔係佢癲,係我癲:046:
波丸媽 2008-5-5 11:18:52 PM
嘩....真係辛苦你啦colleen
不過,好彩你救左佢咋,我相信假以時日,佢一定會乖乖架
支持你:010:
casey 2008-5-5 11:28:39 PM
咁佢0係點得來0家???
Colleen 2008-5-5 11:33:49 PM
原帖由 casey 於 2008-5-5 23:28 發表
咁佢0係點得來0家???

muffin bb 果時第一個主人話佢成日咬電線所以送比老公家姐 (第一次比人遺棄)
老公家姐唔識養兔,muffin以前連名都冇ga,佢黎到老公先幫佢改ga!
muffin 以前個籠細到丫~ 佢訓底就已經頂天立地la!
佢由細到大都冇食過草,每日淨係食糧同carrot/法包,亦從冇出黎玩,出親籠就係比人虐待(我見過老公個niece點樣對佢地隻dog!!!!!!!!!)
籠亦都得報紙鋪底,成日有軟便都冇人理,腳同pat patd毛已經一餅餅la(所以而家muffin都唔會自己清潔patpat同條尾)
指甲長到有成3cm咁長,彎晒,所以muffin平日係唔多陏
patpat長期有軟便stick係到,初初黎果陣連佢條尾係邊都見唔到! 條尾比d cc stuck 左係個pat 度,冇得陏
咁我咪係佢家姐屋企攞muffin番黎lor

佢而家番左黎有4個月la,但仲唔肯出籠,前排我買個超大籠比佢lor~ 而家我仲手入籠佢仲驚到縮埋落角落頭:050:
wesky 2008-5-5 11:36:50 PM
Muffin 有個惡夢般的童年
真係需要好長時間同大量愛心先可以打破佢既介心
加油啊~~ 所有兔友都會支持你的~~
:053:
casey 2008-5-5 11:56:13 PM
真係聞者傷心
聽者流淚呀

不過有左你佢就唔洗咁慘喇
好快佢就會忘記傷心事喇:032:
nievedith 2008-5-6 01:04:31 AM
MUFFIN 好彩有你save 佢jar~

快速發帖