得仔每日會有1-2個鐘左右出佢間屋屋玩玩,不過每次都無幾內就咬鐵蘭,有時咬到差不多成個蘭咬起,有嘜辦法可以唔咬咬呢?

wesky 2008-5-8 11:14:59 AM
你要觀察下佢點解要咬
通常都會有原因
係咪佢想返籠返唔到?
又可能佢覺得咁樣好好玩
係既話你就整D玩具俾佢玩下  分散佢注意力啦~
casey 2008-5-8 11:21:05 AM
咁犀利既
咁重既欄都比佢咬到
rock_his 2008-5-8 11:23:02 AM
係呀,我好驚佢升起蘭跌返落隻腳腳到呀  
casey 2008-5-8 11:33:57 AM
係呀
萬一(扎)到佢就麻煩喇
係呢......點解唔放番佢入籠呢
rock_his 2008-5-8 11:34:23 AM
我已比左4個玩具比佢,佢都玩得好開心,跳來跳去,不過我覺得佢咬蘭最(輕粉),佢間屋屋是開左門門可以入返去的
wesky 2008-5-8 11:36:24 AM
下次佢再咬既時候  用手按實佢
佢發覺咬唔郁  可能下次唔咬
哈哈~~ 唔知得唔得呢~
casey 2008-5-8 11:43:29 AM
你買左咩玩具比佢玩咁開心呀?
可以既話影張相來分享呀!!
等我可以買比佢地玩下
rock_his 2008-5-8 12:16:47 PM
thx wesky and all 兔友, , and  好的 , 1,豬仔公仔, 2,有柄令令, 3,圓令令 , 4,膠凳仔 ,佢好 happy 架
mim0510 2008-5-8 12:19:23 PM
咁大力...............:013:
nievedith 2008-5-8 01:04:41 PM
試下係鐵欄內加塊膠墊, 等佢咬唔到個欄
Colleen 2008-5-8 08:15:21 PM
原帖由 wesky 於 2008-5-8 11:36 發表
下次佢再咬既時候  用手按實佢
佢發覺咬唔郁  可能下次唔咬
哈哈~~ 唔知得唔得呢~

我隻熊仔鼠都係咁咬屋,後尾我地固定佢,佢就唔再咬la
seefun 2008-5-9 12:08:35 AM
佢可能嫌個欄圍住既範圍細想出去,果欄係咪放佢出黎時先圍住佢,
佢見到出面大想出去跑跑跳跳.另外亦有可能咬欄想吸引人注意.
coinss 2008-5-9 11:10:02 AM
大力士得仔:031:
rock_his 2008-5-9 12:16:09 PM
系呀!!果欄係放佢出黎時先圍住佢架, thx  seefun

快速發帖