冬暖新屋仔終於返到屋企啦, 尋日砌好俾MonMon入去剪彩,
點知個胆小鬼怕黑, 點都唔敢入去, 又放菜又引佢都係無佢呼,

今晚再黎過, 放埋個糧兜入去, 佢都仲係對腳仔係屋外,
再放菜菜入去, 仲係咁, 我把心一横, 用手推佢patpat, 一推, 入左啦,
腳仔要搽消毒藥水, 搽完驚到自己走入屋仔避難~~  哈哈哈

先來探索下
先來探索下

放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑
放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑

打開半個屋頂至肯入去食野
打開半個屋頂至肯入去食野

腳仔仲係外邊架
腳仔仲係外邊架, 死都唔入

終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢
推佢patpat終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢, 拿拿臨安返個屋頂先

終於自己敢走入去啦^^
搽完腳仔, 驚到自己走入去避難
sanny0066 2011-12-5 08:17:39 AM
chillimilk 發表於 2011-12-5 04:16 AM
細果隻

我都訂左中個隻size...51cmX66cm
jinjin 2011-12-5 10:46:28 AM
chillimilk 發表於 2011-12-5 04:28 AM
恭喜mon mon搬大籠 jinjin搬大屋

搬就係搬,不過唔係搬大屋囉,只係租住比現在舊的屋苑,多左幾十呎咋
sanny0066 2011-12-5 02:24:42 PM
jinjin 發表於 2011-12-5 10:46 AM
搬就係搬,不過唔係搬大屋囉,只係租住比現在舊的屋苑,多左幾十呎咋 ...

但搬屋最大好處係可以重新汁過一次家私既位...好好運用既話..都可以騰左好多空間出黎俾MonMon走動嫁啦
jinjin 2011-12-5 04:39:26 PM
sanny0066 發表於 2011-12-5 02:24 PM
但搬屋最大好處係可以重新汁過一次家私既位...好好運用既話..都可以騰左好多空間出黎俾MonMon走動嫁啦{:3 ...

係呀,我都係咁唸,雖然都係用返舊傢俬,希望可以用得返哂慳D錢,到時會多左一間房,可以俾一間房MonMon,係我地返工既時間,可以長開籠門俾佢係房度走黎走去,多D空間走下玩下hea下
sanny0066 2011-12-5 04:43:47 PM
jinjin 發表於 2011-12-5 04:39 PM
係呀,我都係咁唸,雖然都係用返舊傢俬,希望可以用得返哂慳D錢,到時會多左一間房,可以俾一間房MonMon ...

MonMon有你呢個媽媽真好
jinjin 2011-12-5 04:59:08 PM
sanny0066 發表於 2011-12-5 04:43 PM
MonMon有你呢個媽媽真好

見人見智啦
sanny0066 2011-12-5 05:06:36 PM
jinjin 發表於 2011-12-5 04:59 PM
見人見智啦

難道MonMon覺得你對佢唔夠好
jinjin 2011-12-5 05:47:46 PM
sanny0066 發表於 2011-12-5 05:06 PM
難道MonMon覺得你對佢唔夠好

咁真係要問返佢啦
sanny0066 2011-12-5 05:49:35 PM
jinjin 發表於 2011-12-5 05:47 PM
咁真係要問返佢啦

可能YOND覺得我對佢唔夠好...星期6+日 2日++埋埋亂v左20篤以上既尿係籠外...我真係對佢又鞠躬又跪左20幾次
jinjin 2011-12-5 05:53:08 PM
sanny0066 發表於 2011-12-5 05:49 PM
可能YOND覺得我對佢唔夠好...星期6+日 2日++埋埋亂v左20篤以上既尿係籠外...我真係對佢又鞠躬又跪左20幾 ...

我地做兔奴既唔可以要求佢做我地想佢做既野,你都係由得佢週圍VV算把啦
sanny0066 2011-12-5 05:54:37 PM
jinjin 發表於 2011-12-5 05:53 PM
我地做兔奴既唔可以要求佢做我地想佢做既野,你都係由得佢週圍VV算把啦 ...

周圍VV其實唔緊要..但係佢個身體拖到自己成身VV...我唔係唔想幫佢抹10幾20次..但係我怕佢被尿尿灼傷我自己都唔知
jinjin 2011-12-5 05:58:47 PM
sanny0066 發表於 2011-12-5 05:54 PM
周圍VV其實唔緊要..但係佢個身體拖到自己成身VV...我唔係唔想幫佢抹10幾20次..但係我怕佢被尿尿灼傷我自 ...

yond係咪已經識得用廁所架啦?
係咪少見你,一見到你就好開心,開心到唔記得左去廁所屙VV呀?
好似D小朋友玩得癲得濟唔記得去廁所一樣?
chillimilk 2011-12-5 06:38:10 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-5 09:28 AM
有冇計過用淘點集運唻香港幾多錢?

淘點集運可吾可以運到屋企呢?
chillimilk 2011-12-5 06:39:16 PM
jinjin 發表於 2011-12-5 10:46 AM
搬就係搬,不過唔係搬大屋囉,只係租住比現在舊的屋苑,多左幾十呎咋 ...

恭喜monmon又多幾十呎大花園na
chillimilk 2011-12-5 06:41:21 PM
sanny0066 發表於 2011-12-5 05:49 PM
可能YOND覺得我對佢唔夠好...星期6+日 2日++埋埋亂v左20篤以上既尿係籠外...我真係對佢又鞠躬又跪左20幾 ...

hahaaaa 兔奴就係要服示主人ga la

快速發帖