頭先返工之前,去左噹噹買早餐食,
一去到 COUNTER,見到右邊買餐,左邊拎餐,
我買完之後,係左邊等拎餐,
見到後面D人執左好多餐,但係都唔知邊份打邊份,
只見到一堆,又無人理。
最好笑既係 ... 終於等到頭先收錢個妹妹仔收哂錢,就開始分,
後面個經理就黎幫手啦,佢係到嗌 "2號餐",
但係無人應佢,因為跟本無人知幾多號,我地全都無NUMBER紙 ...

點解麥當當搞成咁GA,想學人地吉野家但係只學到一半,
個COUNTER已經鬼咁細,仲要逼二條隊係到 .....
D妹妹仔手腳又快到 .... 蟻咁 ....
冽! 2008-6-11 10:10:53 PM
宜家買完又要等
真係執得慢

試過執我後面果D都唔執我果D :043:
Colleen 2008-6-11 11:14:31 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-11 01:27 PM 發表

我試過一次去SALON電髮,足足搞左6個鐘,由12點幾去,6點先走得 = =...
本來佢話3個幾鐘....................

我上次坐左8個鐘 = = 夜晚2份補習要推晒...
Colleen 2008-6-11 11:15:49 PM
原帖由 冽! 於 2008-6-11 10:10 PM 發表
宜家買完又要等
真係執得慢

試過執我後面果D都唔執我果D :043:

原來m記而家gum ga la? 以前果方法會唔會efficient d ar?
冽! 2008-6-11 11:22:04 PM
原帖由 Colleen 於 2008-6-11 11:15 PM 發表

原來m記而家gum ga la? 以前果方法會唔會efficient d ar?

當然會
宜家真係...等都等到冇mood
遇著多人仲死
亂到嘔
lingyan 2008-6-12 12:30:07 AM
係wor,真係亂到爆,位又細,d人塞哂埋去,
特別係d嬸嬸買俾d細佬食,唔知頭唔知路,人地叫佢過隔離佢就塞過去,
搞到你完全搵唔到位攝入去拎野。

而家m記仲係自己拎飲管,如果佢係咁樣安排既話就要幫客人入埋la,
個counter位細人又多,想拎枝飲管都伸唔到手,
今日買左個餐就係拎唔到飲管 =....=
冽! 2008-6-12 12:32:25 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-12 12:30 AM 發表
係wor,真係亂到爆,位又細,d人塞哂埋去,
特別係d嬸嬸買俾d細佬食,唔知頭唔知路,人地叫佢過隔離佢就塞過去,
搞到你完全搵唔到位攝入去拎野。

而家m記仲係自己拎飲管,如果佢係咁樣安排既話就要幫客人入埋l ...

有時趕頭趕命
去到真係排餐死
排餐死都算,仲要等
所以趕時間去M記絕對唔理智

好似以前咁咪好
宜家D COUNTER少左好多
lingyan 2008-6-12 12:35:16 AM
原帖由 冽! 於 2008-6-12 12:32 AM 發表

有時趕頭趕命
去到真係排餐死
排餐死都算,仲要等
所以趕時間去M記絕對唔理智

好似以前咁咪好
宜家D COUNTER少左好多

因為多數都係兔爸買既,我都好少去買黎食,
只不過今日幫兔爸入完票,見到有m記就想食薯餅。

以前m記好快ga,而家真係呢 .....

好彩人越大就越少食m記。
冽! 2008-6-12 12:39:47 AM
原帖由 lingyan 於 2008-6-12 12:35 AM 發表

因為多數都係兔爸買既,我都好少去買黎食,
只不過今日幫兔爸入完票,見到有m記就想食薯餅。

以前m記好快ga,而家真係呢 .....

好彩人越大就越少食m記。

我去M記多數食薯條
成日唔經唔覺咁加價

我覺得M記宜家既情況就係,人多手腳亂
D人完全唔知做咩咁
靖兄 2008-6-13 01:41:26 AM
又要慢...又要加價...
真係為左上去睇妹妹仔咩:077:
百厭星_BB 2008-6-13 10:58:13 AM
:015:
你o係邊間買牙?
樂富o個間成日都有咁o既情況
都幾慢下架,,,右邊買....左邊拎
lingyan 2008-6-13 11:04:58 AM
最慘係加價唔係加係人工到呢,m記而家時薪仲係好低咋。

右邊買左邊拎唔係問題,但係個counter個位鬼咁細,室二條龍,
仲要幾個counter咁樣,仲慘過新年行年宵。
百厭星_BB 2008-6-13 11:22:48 AM
o係我記憶中....
我有次o係逼迫的情況下.......
= =摸到個女人的pat pat.....我係咁講:sorry
nievedith 2008-6-16 03:09:44 AM
原帖由 vice0926 於 11-6-2008 20:31 發表
我就鍾意mos burger或者freshness burger咁ge形式..
買完你去搵個位坐低..
有人拎埋過去比你..
不過mcdonalds好多分店都好多人..
又唔夠人手..想做好d都冇可能~

係吔, 呢2間我超鐘意食~ 貴係貴d, 不過真係好好食 :023:
nievedith 2008-6-16 03:11:32 AM
原帖由 百厭星_BB 於 13-6-2008 10:58 發表
你o係邊間買牙?
樂富o個間成日都有咁o既情況
都幾慢下架,,,右邊買....左邊拎

但樂富個間好大架wor, 都咁差 !?
nievedith 2008-6-16 03:12:18 AM
原帖由 Colleen 於 11-6-2008 23:14 發表

我上次坐左8個鐘 = = 夜晚2份補習要推晒...

你究竟上次係做d乜, 要攪咁耐既? :024:

快速發帖