頭先返工之前,去左噹噹買早餐食,
一去到 COUNTER,見到右邊買餐,左邊拎餐,
我買完之後,係左邊等拎餐,
見到後面D人執左好多餐,但係都唔知邊份打邊份,
只見到一堆,又無人理。
最好笑既係 ... 終於等到頭先收錢個妹妹仔收哂錢,就開始分,
後面個經理就黎幫手啦,佢係到嗌 "2號餐",
但係無人應佢,因為跟本無人知幾多號,我地全都無NUMBER紙 ...

點解麥當當搞成咁GA,想學人地吉野家但係只學到一半,
個COUNTER已經鬼咁細,仲要逼二條隊係到 .....
D妹妹仔手腳又快到 .... 蟻咁 ....
kenixester 2008-6-11 11:39:39 AM
係呀,係呀,上次我去買餐時,排我好後個個同樣都係叫個個餐,但我就冇得
HazukiYada 2008-6-11 11:40:16 AM
.......-_-;
乜而家咁麻煩咁慢架咩...
我好耐冇去過Mc 食野......
vice0926 2008-6-11 11:50:21 AM
哈..佢諗住可以改善下買野食果度快d..
係呀..買野食快左..
但係等拎野食果度亂過乜!
lingyan 2008-6-11 12:09:07 PM
我都好耐無食過,之前都係兔爸俾返屋企。

搞到我覺得個D好似D SALON 咁,
一入去就叫你洗頭,洗完頭之後一定要等勁耐先有髮型師幫你剪,
搞到你想走都無得走。
HazukiYada 2008-6-11 12:19:10 PM
SALON.. XDD
我鍾意呢個比喻!! haha

不過去開都唔洗點等!!
lingyan 2008-6-11 12:40:40 PM
有時候星期日去剪頭髮,都係咁樣。

間SALON人多,但係佢又想多你呢個客,咪叫你洗頭先囉,
點知個髮型師都唔知幾時先黎 ....
洗濕左個頭,想走都走唔到 :050:
HazukiYada 2008-6-11 12:48:27 PM
哈哈.. 所以我次次都係襯佢冇乜人先剪 ^^;
nievedith 2008-6-11 12:58:37 PM
原帖由 lingyan 於 11-6-2008 12:40 發表
有時候星期日去剪頭髮,都係咁樣。

間SALON人多,但係佢又想多你呢個客,咪叫你洗頭先囉,
點知個髮型師都唔知幾時先黎 ....
洗濕左個頭,想走都走唔到 :050:

身同感受, 明明問三個鐘係咪可以完成, 佢實話得架, 最後咪.............
nievedith 2008-6-11 01:00:51 PM
係la~ mc donalds唔係間間都做分流, 現在好像是找某些shop試下係咪work.......
非繁忙時間係無問題, 但一到繁忙時間佢地便亂到九彩 :046:
lingyan 2008-6-11 01:27:00 PM
原帖由 nievedith 於 2008-6-11 12:58 PM 發表

身同感受, 明明問三個鐘係咪可以完成, 佢實話得架, 最後咪.............

我試過一次去SALON電髮,足足搞左6個鐘,由12點幾去,6點先走得 = =...
本來佢話3個幾鐘....................
lingyan 2008-6-11 01:28:46 PM
原帖由 nievedith 於 2008-6-11 01:00 PM 發表
係la~ mc donalds唔係間間都做分流, 現在好像是找某些shop試下係咪work.......
非繁忙時間係無問題, 但一到繁忙時間佢地便亂到九彩 :046:

佢地想學吉野家,人地吉野家都會俾個NUMBER你,佢連NUMBER都唔俾你,
佢叫4號,我鬼知4號係乜咩 ....

人地COUNTER又大,佢個COUNTER鬼咁細,肥少少都室唔落去,
都唔知點解成日搞埋D無謂野。
coinss 2008-6-11 06:46:58 PM
好少去m記食
m記好貴,d野食份量又小
vice0926 2008-6-11 08:31:10 PM
我就鍾意mos burger或者freshness burger咁ge形式..
買完你去搵個位坐低..
有人拎埋過去比你..
不過mcdonalds好多分店都好多人..
又唔夠人手..想做好d都冇可能~
wesky 2008-6-11 08:38:02 PM
係啊  佢地既手腳係超級地慢
我有時等等下唔等, 走去第二度食算~

快速發帖