跳蚤

紫貓)) 發表於 2008-06-18 01:57|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我想問狗狗 GE跳蚤會唔會跳係兔兔身上
仲有邊隻蚤水兔兔可以用同埋有用 THX∼!
wesky 2008-6-18 02:00:36 AM
蚤水 除左獸醫開既
其它都唔好亂試喔~~
紫貓)) 2008-6-18 02:03:08 AM
我地澳門GE獸醫都流流地點算AR
wesky 2008-6-18 02:06:35 AM
你應該先幫狗狗杜蚤~~
無狗蚤  自然就唔會走去兔度啦~
紫貓)) 2008-6-18 02:10:22 AM
係因為我之前同兔兔去狗房絕育怕惹到佢地
佢地GE蚤係唔係一樣
wesky 2008-6-18 02:11:43 AM
我未見過兔蚤啊~~
狗蚤好似好大隻架bor~~
紫貓)) 2008-6-18 02:13:52 AM
0甘我搵下妹妹同包包個身有冇先....
0甘兔仔係唔係本身都會成日用腳(抓痕)
死衰鬼 2008-6-18 09:54:22 AM
搵到澳門ge兔友啦:050: :063: :061::047:  :022: :011:
死衰鬼 2008-6-18 09:55:26 AM
狗房有得幫兔兔絕育:027: ?
chrisyan 2008-6-18 10:44:01 AM
你將兔兔ge身分為3份黎睇.....
即係咁:                 
頸[---[---[---[尾

兔兔ge蚤會o係近patpat個3分1出現
你試下撥開個度D毛睇下有無黑色一點點,
如果有,即係有蚤.
無一點點就當然表示無蚤啦~

而狗蚤係好大隻的,如果有,
你靜靜地觀測下兔兔身上有無野跳下跳下吧~

好好為兔兔檢查一下啦:032:
lingyan 2008-6-18 11:20:32 AM
狗蚤係會跳去兔兔到ga,市面上賣既蚤水都唔好用,
直接睇獸醫。
雖然獸醫流流地,但始終都比我地識多d,信下佢都無妨。
nievedith 2008-6-18 01:02:02 PM
原帖由 死衰鬼 於 18-6-2008 09:54 發表
搵到澳門ge兔友啦:050: :063: :061::047:  :022: :011:

哈, 可以閒時一起約埋放兔啊 !:009:
nievedith 2008-6-18 01:05:11 PM
原帖由 紫貓 於 18-6-2008 02:13 發表
0甘我搵下妹妹同包包個身有冇先....
0甘兔仔係唔係本身都會成日用腳(抓痕)

我個隻有時會用腳抓痕, 但唔會好密. 洗面時間一定多過用腳抓痕.
coinss 2008-6-18 01:06:06 PM
原帖由 死衰鬼 於 2008-6-18 09:54 AM 發表

哈哈~你唔洗咁寂寞lu
阿度 2008-6-18 01:40:59 PM
係會跳的,但最好搵醫生睇

快速發帖