我係用紙沙做墊料,
而家日日換
可唔可以兩日換一次紙沙?
因為成本好高...
wesky 2008-6-20 01:16:32 AM
你用黎鋪晒個籠??
靜係鋪廁所  每日換  成本唔會好高吧~
vice0926 2008-6-20 01:17:26 AM
我都係日日換..><
因為如果我唔日日換ge話mio就會提我...
專登唔去廁所痾..去廁所隔離痾..
話比我知個廁所污漕得滯唔去..= ="
williamaaaa 2008-6-20 01:23:15 AM
原帖由 wesky 於 2008-6-20 01:16 AM 發表
你用黎鋪晒個籠??
靜係鋪廁所  每日換  成本唔會好高吧~

鋪晒個籠...:056:
williamaaaa 2008-6-20 01:24:22 AM
原帖由 vice0926 於 2008-6-20 01:17 AM 發表
我都係日日換..><
因為如果我唔日日換ge話mio就會提我...
專登唔去廁所痾..去廁所隔離痾..
話比我知個廁所污漕得滯唔去..= ="

我冇用廁所,
我鋪晒個籠架:056:
阿度 2008-6-20 01:25:15 AM
點解鋪哂籠的,茵茵唔識去廁所嗎?
williamaaaa 2008-6-20 01:27:16 AM
原帖由 阿度 於 2008-6-20 01:25 AM 發表
點解鋪哂籠的,茵茵唔識去廁所嗎?

冇用廁所,
個籠唔大,
如果用既話,
地方會細好多
阿度 2008-6-20 01:31:18 AM
不如考慮下換ab籠丫..平平地..大小小可以放到廁所
wesky 2008-6-20 01:31:45 AM
你用緊果個係咩籠??
如果講經濟的話
買個廁所, 換個大少少既籠
長遠黎講, 憸返唔少~~
cloudcloudgrace 2008-6-20 08:57:13 AM
我有用廁所, 但都有用紙沙鋪晒個籠:043:
因為有時兔兔唔知點解明明有廁所用又識得去,都會間唔時o係籠裹 shu shu:044:
如果兔兔冇o係籠裹 shu shu, 我就唔會日日換紙沙了~~~

lingyan 2008-6-20 11:48:15 AM
原帖由 cloudcloudgrace 於 2008-6-20 08:57 AM 發表
我有用廁所, 但都有用紙沙鋪晒個籠:043:
因為有時兔兔唔知點解明明有廁所用又識得去,都會間唔時o係籠裹 shu shu:044:
如果兔兔冇o係籠裹 shu shu, 我就唔會日日換紙沙了~~~

其實兔兔係唔係 唔係唔識去廁所,而係個屁屁對唔O岩位 ?

因為之前放工返屋企都發現妹妹個籠有尿,
之後當然鬧左妹妹一餐,最後發現原來妹妹係自己有跳入去廁所ALL,
只不過佢屁屁向外,D尿ALL左出廁所 :043:
lingyan 2008-6-20 11:51:52 AM
原帖由 williamaaaa 於 2008-6-20 01:27 AM 發表

冇用廁所,
個籠唔大,
如果用既話,
地方會細好多

一係就換過個AB籠,一係就買個三角廁所俾佢LA,
教識左佢去廁所,真係慳左唔少功夫。

至少日日幫佢小清潔,用掃巴仔幫佢掃走哂D屎屎,再洗個廁所,
比起成個籠洗快好多。
vice0926 2008-6-20 12:13:12 PM
mio個籠都唔大ga~~
加塊板比佢囉~咁空間咪大d囉~~
我覺得一定要用廁所仔ga~
如果唔係紙砂真係用好多..又晒~
chrisyan 2008-6-20 12:17:38 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-20 11:48 AM 發表

其實兔兔係唔係 唔係唔識去廁所,而係個屁屁對唔O岩位 ?

因為之前放工返屋企都發現妹妹個籠有尿,
之後當然鬧左妹妹一餐,最後發現原來妹妹係自己有跳入去廁所ALL,
只不過佢屁屁向外,D尿ALL左出廁所 :043 ...

係呀~我夢夢都係, patpat係側面~所以次次都痾左係廁所出面右下角,所以我會買過方形廁所俾佢~
咁無論面向側面定前面,都唔會痾出界啦~:060:
chrisyan 2008-6-20 12:18:57 PM
我o個2隻野....一日要換2次先可以:043:
一日換一次....D紙沙變左綠色雪糕喇:041:

快速發帖