箱 OXBOW 既草尋晚終於返左屋企,
一打開,唔知點解草唔係好香 (相比 APD ),
跟住我一手放落去拎草,就俾D草 "慘" 到流血。
望落去 ... 見到好多一枝枝好似 "丫差" 既野,
好似樹枝仔咁黃黃地色,都幾硬。

揀左面頭個D,已經有一堆。

D草同枝都比較硬,自己 FILL 草球既時候都覺得比之前難合返埋個草球。

咁究竟 OXBOW 草質係唔係咁樣既呢 ?
係唔係我黑仔,咁O岩係差唔期草就買左呢 ><

一打開個箱應該係好香草味,個時食 APD 就算差唔多食哂,
都有一陣草香味。

我自己都心急左,見到 MIFFY 就快食完就諗住叫一箱俾佢,
又唔記得佢未試過,無買袋裝既佢食住先。

唔通真係一分錢一分貨 ?
vice0926 2008-6-26 03:03:24 PM
我未買過oxbow唔知bor..
不過買開apd一箱箱都會有少少枯枝ga~
嗯...我覺得可能係咁岩jie..
好多人買開oxbow都覺得幾好ga~
HazukiYada 2008-6-26 03:05:47 PM
OXBOW的Timothy 真係唔知.. 未買過..

上期先慘丫 ><; 同朋友訂左22lbs MOMI...
勁多枯黃同埋幼到成支針咁幼的葉.. 又冇乜草味..
晚晚同佢簡草簡到我傻丫 ><;
不過好似話今期22lbs MOMI好靚.. 都差唔多要買...
阿度 2008-6-26 03:07:34 PM
oxbow....聽唔小人講係幾黃下
我好耐之前買過一袋,差唔多有一半都係黃的......
質數好唔穩定,但勝在比apd平~
casey 2008-6-26 03:17:19 PM
5月頭至5 月中時
好多兔友都買左好靚既oxbow

如果你0係station x 買
你可以先問今期咩草靚先買0家
0個次我問佢oxbow點
佢話幾好,但係到左時係好好囉
0個期個個都讚,黑蚊蚊仲食多左tim

apd就真係買唔起喇
貴左成差不多成倍
lingyan 2008-6-26 03:52:29 PM
我有問ga ....

係佢個 blog 到,但係佢話 apd 同 oxbow 二隻都係唔同草,
所以比對唔到。
oxbow 多草少枝,而apd今期都多草,食到中間先會有枝wor。

好彩今次買左 9 lbs,
miffy 唔多肯食,可能真係太硬,我自己隻手就覺得真係比 apd 硬 ....
我尋晚都有諗過平d賣左呢箱俾人,但係好似唔係咁好咁,
唯有 .... 每晚去做 "part-time ",揀草工人 la ....
阿度 2008-6-26 03:56:11 PM
試唔試下買箱apd混埋一齊食???
lingyan 2008-6-26 04:34:00 PM
一箱就唔得LA,無位放,
前個日隻衰狗走去偷草食,
跟住夜晚隻狗嘔,
所以都唔敢再放草係廳,
房都唔夠位放多箱草 LU~~~~~~

尋晚隻衰狗又走入黎咬左粒兔便便走,
兔爸追住佢拎返出黎 .....
阿度 2008-6-26 04:37:07 PM
係呀,我都聽過狗食左草同兔cc會病
但又唔係隻隻狗會~但小心為上
咁只好辛苦你慢慢揀草了....:008:
Colleen 2008-6-26 05:52:57 PM
我呢邊d草..............好硬,又黃,好多你講果d '丫差' 勁粗 = =

好彩包包都好鐘意食d 粗粗粗枝jei...
seefun 2008-6-26 06:40:42 PM
Oxbow 是不夠 APD 香的.
但Oxbow一定俾APD 1st cut 多葉, 即APD 1st cut 會多枝.
所以摸上手APD 1st cut 會"摻"手d 喎.
我箱Oxbow 5月買,草質幾好,都係葉多過枝.
lingyan 2008-6-26 07:18:34 PM
第一次買箱草既時候,個女仔話 GOLD 個隻多草, HIGH FIBER 比較多枝,
長食既食 HIGH FIBER 好 D,就買左 HIGH FIBER,
個箱草都幾令,好綠、好香。
而且真係好多枝,不過D枝就比較柔軟,感覺係比較多水份。

返到屋企,見到個草球原封不動 ...
今次真係大件事   :067:

有好多呢D,仲有D短既未執出黎 ....

有好多呢D,仲有D短既未執出黎 ....

wesky 2008-6-26 07:20:52 PM
係咪雜草黎架 :017:
lingyan 2008-6-26 07:27:06 PM
你地望下,究竟包草係唔係好差呢 ?

我真係唔知乜鬼野黎,我只知衰仔唔肯食,
頭先我逐枝黎餵佢,佢好似撞聾咁 ...
另開一面唔理我   :063:
lingling 2008-6-26 07:30:58 PM
原帖由 lingyan 於 2008-6-26 07:18 PM 發表
第一次買箱草既時候,個女仔話 GOLD 個隻多草, HIGH FIBER 比較多枝,
長食既食 HIGH FIBER 好 D,就買左 HIGH FIBER,
個箱草都幾令,好綠、好香。
而且真係好多枝,不過D枝就比較柔軟,感覺係比較多水份。

...
望落唔多似T草甘既:013:

快速發帖