大小cc

Colleen 發表於 2008-07-14 20:19|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我一直都想知點樣既cc 先叫大粒,muffin d cc 又永遠都咁細粒,冇得同包包果d compare...

各位可唔可以幫下小女子,影底自己兔兔d cc (放把尺係隔離) 再post 上黎比大家compare 下?

整個cc 全集丫.......唔好話我變態丫:050:

hh0 等你5兔d cc 相丫

包包d cc 直徑有 0.8cm長~

wesky 2008-7-14 08:21:00 PM
粒 cc 真係好大粒喎~~~ :027:
Colleen 2008-7-14 08:25:30 PM
原帖由 wesky 於 2008-7-14 08:21 PM 發表
粒 cc 真係好大粒喎~~~ :027:

我就係唔知咩叫做大粒.......你小丸/波波d cc 有幾大粒? 可唔可以影相比我compare 下?
wesky 2008-7-14 08:29:39 PM
聽日影俾你睇~~~
阿度 2008-7-14 08:36:02 PM
哈哈~~~~宜家去玩影屎啦??
等我搵粒特大號玩下先
‵小瑩 :])) 2008-7-14 09:17:56 PM
岩岩執左幾粒出黎XD有大有細...:053:

Colleen 2008-7-14 09:29:22 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-7-14 09:17 PM 發表
岩岩執左幾粒出黎XD有大有細...:053:

第一粒係咪有成1cm 咁大粒丫? 我睇唔到丫~
‵小瑩 :])) 2008-7-14 09:30:45 PM
原帖由 Colleen 於 2008-7-14 09:29 PM 發表

第一粒係咪有成1cm 咁大粒丫? 我睇唔到丫~

你要準確的嗎XD?
等我再影過先...
‵小瑩 :])) 2008-7-14 09:39:25 PM
有喇有喇!再影過XD

hh0 2008-7-15 12:49:52 AM
交功課啦 :020:

5隻既 cc 有大有小, 同身形成正比既
呢期係oxbow cc
以前D momi cc 大粒好多

Colleen 2008-7-15 01:03:37 AM
其實........cc 係咪同身形成proportion ga??

hh0 你相入面最大粒既cc 係咪最大隻兔兔gei?

包包粒cc 同芝麻粒cc 一樣大ga bor~
hh0 2008-7-15 01:17:47 AM
我估係成正比咋~
最大粒既係頭像白色隻貓貓兔出產, 超過1cm
相中上排細粒既係貓貓隔離果隻, less than 1cm
其他 size 好接近, approx 1cm
‵小瑩 :])) 2008-7-15 11:34:42 AM
我諗兔兔既cc通常都係0.8至1.5cm內
hh0 2008-7-15 12:24:04 PM
我試過幫人暫養,佢D cc 好細, 得0.5 cm ja.....
我話太細又少,因食太少草,佢都唔知係唔正常的
比較左我兔兔cc 先知道,後來住左成個月先改善飲食
D cc 先大番少少同廁所常滿
nievedith 2008-7-15 12:58:33 PM
我想同身型無關, 因細佬D CC 係大過波子GAR! 應同食物有關, 可能因細佬係長期都食草, 比波子食得多好多, 所以又圓又大.

快速發帖