紅蘿蔔乾  -- 第一次試制
用左刨生果皮既刨, 每一片都好薄
風乾左三日先至乾 = =
無乜點俾太陽晒過
制成品:

紅蘿蔔乾  -- 第二次試制
今左切得厚少少, 放係露台生晒
晒左一日幾就乾左啦
仲好靚咁tim~~
制成品:

波波小丸都鍾意食架
唔知有冇兔兔想試食呢?

呢度兩包已經係一個紅蘿蔔黎架啦 = =

已有 1 人評分P 點 收起 理由
cordero + 1 原創內容

總評分: P 點 + 1   查看全部評分

lingyan 2008-12-6 11:07:25 PM
有丫~~~
miffy 同 布甸都想食~
咬啖先~~~~ #^64^#

屋企好難先有太陽,想哂都難 #^3_002^#
wesky 2008-12-6 11:23:28 PM
唔知會唔會唔夠分呢  
哈哈~

今日又切左一個紅蘿蔔黎曬

ping.tat 2008-12-6 11:39:41 PM
:010: 老大...老二...同老三都好想食喎~~~:009:
wesky 2008-12-6 11:46:24 PM
想食既兔兔們,  PM 留個地址俾我啦~ ^^
睇下要分幾多份先~
ki*∼ 2008-12-7 12:27:08 AM
唔係兔兔得嗎#^64^#
cordero 2008-12-7 12:37:02 AM
B女都想食...不過留返俾其他兔兔la^_^"
我都係度自製hay俾b女食#^74^#
波丸媽 2008-12-7 12:39:34 AM
唔緊要,唔夠食,再整~~~
反正你屋企紅蘿蔔多~~XD
如果你地兔兔唔幫手食, 小丸波波食唔晒就要WESKY食埋佢架啦~~haha
shura 2008-12-7 12:48:14 AM
試下先.....#^64^#
多謝介紹
elyse)) 2008-12-7 12:50:10 AM
仲有一個人你留左阿樓樓上個位...
你地4個人4個口,一定食哂...

HAHA...我都想要..
:026: 不過我屋企個2個腸胃一向都唔係咁好,所以佢地2個一直都只能遠觀。
多謝你POST 相比佢地睇...
Panda)) 2008-12-7 12:54:29 AM
原來係咁既樣∼!!聽日我又試整下先∼
不過都要後日先有得食∼#^5_002^#
Step 2008-12-7 01:39:48 PM
係米真係要等到兔兔一歲先俾蔬菜佢食??
我宜家果隻4個月, 成日見佢淨係食草, 好dry咁!!!
又唔知好唔好俾零食佢食, 我糧都係俾少少...
波丸媽 2008-12-7 01:44:16 PM
四個月大唔好俾菜住
等六個月左右先開始俾吧
佢依家食多d A草就夠架啦
otistou 2009-2-15 12:33:40 PM
好似好好味呀!!!!!!!!!
珊迪小姐 2009-2-17 11:01:43 AM
呀~想問下曬乾左會吾會健康過新鮮食嫁??#^66^#

快速發帖