家人(我地一齊住)岩岩生左BB,媽咪叫我唔好養,影響BB!同埋自己2010又會去外國讀書!想問下有無有心人要!
賓尼兔 9個月
自己係超錫佢,但無何奈何BB係重要D
我希望你唔介意會打比你問下兔仔點同埋影下相比我睇!
希望你係真係有心養先好!!!!
thank youuuuu!

【細賢】)) 2009-3-23 05:38:55 PM
原帖由 hh0 於 2009-3-23 09:07 AM 發表
細贤, 你除左养仓鼠,依家仲养埋兔兔ar :078:

籠果d準備好哂..但未有兔仔><"

所以想要樓主隻兔兔><"

月底我會再去買過個籠~
small_tra 2009-3-23 07:27:52 PM
其實佢咁短毛~應該唔會有敏感~!
其實養動物~可以令到bb少d對毛冇敏感~同nose敏感~!

講真丫....如果一早養動物之前~諗定生bb~就唔好養啦~!

兔兔比人領養左未~!?
希望兔兔搵到個好主人~唔好再比人遺棄
hollychu 2009-3-23 10:57:02 PM
其實唔係我生BB@@
仲有唔好再講D咩短毛又成!
我經以同家人argue 曬!
都唔比我再養!咁我可以點呀?
我真係唔知可以點?
你地就只係識話人點點點!
完全唔會體諒!家人結婚生bb我唔通叫人唔好生叫人落左佢??
我都唔開心嫁!日日一開呢到就係睇到你地話我咩咩咩!
anyway我無氣再講!而家我以經無得選擇!!
唔想再睇到你地又話好心你諗清楚啦之前又成咁!
我以經無得選擇!!

Jessieeee 2009-3-23 11:16:41 PM

回復 18# 的帖子

樓主.唔洗唔開心.我都好明白
因為我又係 大屋搬細屋. 同埋媽咪唔鍾意其他中一隻.
因為兔兔好cool唔so我同媽媽 我都冇所謂,但係媽反對.
自己就算好唔想都係要聽家人說話 所以就送左佢去愛護動物協會
總好過要放佢係籠到冇得出黎玩.
搵個新主人.都係想佢幸福
自己都好難道但係無奈.所以大家唔好怪樓主...
wesky 2009-3-23 11:22:53 PM
相信你係經過詳細考慮先做呢個決定
大家應該尊重
有好多因素, 唔係當事人, 未必會理解

希望兔兔可以早日安頓好
雖然唔能夠親自照顧兔兔, 只要搵到有心人鍚, 依然可以過得好快樂
強留佢係屋企, 無論對兔, BB, 以及與家人既關係, 都無好處
hollychu 2009-3-23 11:37:35 PM
thank you你地呢一d 有良心又體諒的好人
強留佢係屋企, 無論對兔, BB, 以及與家人既關係, 都無好處<- - 100% agree!
Jessieeee 2009-3-23 11:49:59 PM

回復 21# 的帖子

我都好同意.希望兔兔快d搵到新主人啦..
small_tra 2009-3-24 07:29:47 PM
如果你搵唔到∼
你不如比住兔協先啦∼
再努力搵人領養佢啦∼!

你要幾耐之前要比人丫∼?
helen_laam 2009-3-24 10:08:18 PM
其實要同兔兔分別真係好慘~~
真係逼不得已先會有呢個決定~~
呢度有人留言話想養你o既兔兔~~
你有冇同佢聯絡下呢?
畢竟o黎得呢度o既人對待兔兔會比較好~~

其實我都好想養多隻兔兔~~
但係因為我知我好快又會搬屋~~
所以都係要等一切安頓好先可以再養多隻~~
暫時幫唔到你手o勒...
但係如果你未確定俾咩人~~
但又唔可以再留兔兔o係屋企~~
我可以幫你暫養住先o架~~
hollychu 2009-3-27 01:40:00 AM
其實都有幾個人問過我!
但我想有多d!!
等我有得compare 一下邊個可靠d!!
如果你地係有興趣講pm 我!
firen_freeze)) 2009-3-27 03:05:59 AM
其實選擇唔要兔兔,都已經係對兔兔O既傷害。
E度的兔友都係因為從兔兔的角度去諗,所以先會咁講。

睇得出你已經對兔兔盡緊最大努力,自己問心無愧的話其實唔需要咁介意其他人點講。
要同兔兔分別已經好難過,唔好再加多一兩樣煩惱俾自己。
為兔兔搵個好主人你就功德圓滿啦~#^39^#
hollychu 2009-3-27 02:24:21 PM
Thank you!但係臨時搵到的都好似不是太好!沒有責任感!
hollychu 2009-3-27 05:16:52 PM
pushhhhhh~
hollychu 2009-3-27 05:17:38 PM
pushhhh~~~~
helen_laam 2009-3-27 06:21:46 PM
呢個主人真係好有心要幫佢兔兔搵個好o既新主人~~
唔知有冇人識得有人想要養兔兔可以幫到佢呀~~
因為我知道佢真係唔想亂咁將自己寶貝俾o左人...

快速發帖