我想問問呀
1.Alex 兔仔散熱板
2.Marukan 冰涼兔仔墊板
3.雲石
邊個最好呢...大家比d意見呀
我想放係籠入面
其實籠既出面都有冰種,但見bb囡有時會係籠到訓
又見今日成32度想係籠到再加板
但唔知邊隻最好
thx~~~
Bolin 2009-5-13 12:47:21 PM
幾得有兔友話過兔仔墊板用耐左好似唔會凍#^4_002^#
喵女)) 2009-5-13 12:48:12 PM
我用鋁板+風扇+籠頂冰種2塊~
我知雲石係涼D
但就訓得冇咁舒服同好快熱返
兔仔怡v3v 2009-5-13 01:01:08 PM
其實籠內個個散熱板我個人覺得係冇用嫁...
正如之前都有兔友講過啦...
如果兔兔佢訓得耐個樣物件都會變熱...就正如一個人坐係張椅既道理係一樣既...
如果你真係想買散熱板俾佢我就令願你可能用個月餅罐放冷種再用毛巾包
我個人覺得個涼快既感覺會持久D!
Bolin 2009-5-13 01:03:02 PM

回復 3# 的帖子

咦!?!我之前所講有兔友話過兔仔墊板用耐左好似唔會凍,埋就係喵女囉!?!

我想知係邊隻鋁板?喺邊道有得買?因為我用玻璃纖維板,想比較吓邊樣好啲。
兔仔怡v3v 2009-5-13 01:08:10 PM
原帖由 Bolin 於 2009-5-13 01:03 PM 發表
咦!?!我之前所講有兔友話過兔仔墊板用耐左好似唔會凍,埋就係喵女囉!?!

我想知係邊隻鋁板?喺邊道有得買?因為我用玻璃纖維板,想比較吓邊樣好啲。

其實一D轉係賣寵物用品既地方都應該會有得買嫁...
因為喵喵狗狗都有D類似既東東...
你可以上呢個WEBSITE到睇下丫
http://www.statixnr/main/web/rabbit.htm
我屋企有一塊Marukan 兔仔散熱鋁板
但我之前隻兔兔係唔用嫁...
佢係個籠入面一面到呢塊野就會避過佢之後訓覺嫁...
衰到死...
helen_laam 2009-5-13 01:33:06 PM
我係用Marukan哥隻貓狗用o既熱鋁板~~
大塊d~~
小元伸長晒手腳就剛好~~
同埋因為係二手貨比較平~~
然後再用冰種入落月餅盒囉~~
同埋我覺得兔地訓覺唔鍾意有o野墊o係底~~
所以我覺得買冰種同開風扇會比較實際~~
Bolin 2009-5-13 01:42:54 PM

回復 6# 的帖子

唔該哂,原來係寵物專用鋁板,等我仲以為係車仔麵檔個啲,都唔知去邊到搵。
lingyan 2009-5-13 03:43:16 PM
Marukan 冰涼兔仔墊板 <- 唔知呢隻會唔會同佢個隻保暖板一樣,
個陣個保暖板入面個保暖包成日缺貨 ..

Marukan 兔仔散熱鋁板 <- 我屋企隻兔成日幫我摺起佢,唔肯訓上去 ...
BB囡 2009-5-13 05:30:30 PM
咁我都係唔buy啦....好似都唔係咁好咁
今日32度真係好擔心
wm20472 2009-5-13 06:25:21 PM
我屋企係磚地板,所以我係q-兔買欄圍一個空間比佢哋出來訓地板散熱
BB囡 2009-5-13 06:28:35 PM
原帖由 wm20472 於 2009-5-13 06:25 PM 發表
我屋企係磚地板,所以我係q-兔買欄圍一個空間比佢哋出來訓地板散熱

我都係嫁...只係有時見佢係籠到訓
驚佢係籠會熱
wesky 2009-5-13 07:01:16 PM
梳化底既地磚最涼~~
波波成日偷偷地走入去
只要佢地有得出籠訓, 就唔怕佢熱親, 佢地好叻搵地方訓覺
喵女)) 2009-5-14 12:51:32 AM
原帖由 Bolin 於 2009-5-13 01:03 PM 發表

嘻∼係咖∼
我E+唔理咁多了∼
我都係用摺得GE鋁板
加冷氣了#^33^# 廢事煩..
nga_miyabi 2009-5-14 01:15:31 AM
我都有諗過買, 不過既然見大家甘講, 放棄了~
我今日都放左毛毛出黎系廳訓, 佢又去搵返佢最愛ge枱底訓~ 而且開左風扇俾佢~
但佢都仲根好似好熱甘訓得唔耐, 唯有早d開冷氣...

快速發帖