回家卻發生了一件我很心痛的事  到現在也不敢相信  就是芝麻死了  我一進門  就見她睡著  平常她一見我回來就會高興的撲向我   現在沒了  她身體很硬很

冷  沒有動力  我抱著她哭了很久  痛了很久  我見不到她最後一眼  她到現在眼還是張開  難道最後她還是想等我嗎?  後來甘甘陪我裝好她  放滿了她愛吃的

糧跟草  還有一條她用過的毛巾  本來我想把我的衣服給她的  因為好在生前很喜歡聞著我的衣服去睡  

心也涼了  4個多月  她昨天還好好的陪著我睡  現在一切都沒了
wesky 2009-7-14 12:34:03 AM
rest in peace, 折哀順便...
昨天如何陪著你睡?? 有甚麼病徵嗎?
-滴jaIiI`:) 2009-7-14 12:38:51 AM
吾好甘吾開心吧`
折哀順變-  :063:
我明白你果種既感受.因為我都試過/_\
果次我喊左6-7個鐘-,-

光之天使)) 2009-7-14 12:40:08 AM
折哀順變....
都好明白...突然間返到黎咩事都唔知就失去左兔兔....

佢有無d咩先兆?
講出黎可能可以令其他兔友有個警惕~
碧玉蘭 2009-7-14 12:40:15 AM
最近我都比芝麻上床訓  佢會訓係我身邊  仲會好乖咁郁都唔郁
佢完全無問題  食得訓得  我見到佢條屍都唔係有傷口  最後可能既只係熱死掛...
好難過...
兔仔怡v3v 2009-7-14 12:40:53 AM
好突然...
唔好太傷心...芝麻佢都唔想見到你傷心...
佢去到彩虹橋會有好多兔兔同佢玩...
你知道彩虹橋係一個點既地方MA?係一個唔會有病有痛...有好多唔同動物既地方!!!唔駛太擔心啦...我會叫初五仔睇住佢~
碧玉蘭 2009-7-14 12:42:37 AM
聽屋企人講只係今日幫佢換完籠後  玩過後  再放番入籠  佢就好懶甘訓  但係都仲有反應的  點知到我番黎  就發現佢死左.......
碧玉蘭 2009-7-14 12:43:54 AM
岩岩清晒佢既籠  汁好佢既草  但係每次望見個籠都會諗起佢  
就算養過下一隻  都已經唔係芝麻了....
呀琳)) 2009-7-14 01:17:45 AM
唔好太傷心喇..芝麻會係彩虹橋繼續開開心心咁生活. ..
Vinkivan 2009-7-14 02:33:56 AM
香港嘅天氣真係好差, 熱得人都頂唔順, 更何況兔兔??
你都唔好太傷心喇~ 芝麻唔會想見倒你咁咖~ 佢會想你可以開開心心繼續生活, 個心有佢就夠喇~!! 芝麻去到彩虹橋會識倒好多新朋友, 重新佢嘅生活, 佢唔會要你再擔心, 但你要掛住佢哦~!!
jasmineyth)) 2009-7-14 05:38:53 AM
盡情哭吧..當時我都停唔到..
我明白係好難受..真係好難先可以回復...
不過芝麻係彩姐橋會有好多朋友,而且會過得好開心
佢只不過去了一個新地方過新的生活,,我亦深信你同芝麻會再次相遇!
小糖^^ 2009-7-14 09:03:42 AM
chocolate301 2009-7-14 09:22:23 AM
喊夠了就要收拾心情喇~~
芝麻去到彩虹橋會有好多兔地陪佢玩~
佢會好開心...因為佢曾經有你呢個兔媽陪過佢丫嘛!!

你唔o係屋企果陣有冇開fan,冷氣or俾冰種佢丫??
ka@+ 2009-7-14 09:32:20 AM
芝麻都唔想見到你咁唔開心..
BB囡 2009-7-14 10:23:54 AM
唔好太唔開心啦
芝麻而家都有好多哥哥姐姐陪佢嫁
希望你快d平復心情啦

快速發帖