2009年7月20日   下午5:45
DIDI 長睡了... 享年8歲....
由媽媽簽紙讓他離開世界.................

DIDI,
你去到彩虹橋要好好生活.....
要同大家做好朋友, 食你最鐘意既野~盡情百厭~
媽媽永遠愛你, 掛住你

今日終於陪左佢走埋最後一程..
我諗佢而家應該去到彩虹橋啦......識左新朋友未呢?

我想POST 一下今日既事...
如果真係感到不安....請不要看了.....
不好意思.......

DIDI 訓得好淋....好耐冇見過啦...
抱牠上火化盤的一刻....真係好想帶佢走...
因為.....佢真係好似只是睡著了....

其實在最後最後一刻....我冇影到相...
因為唔知原來可以影...
心裡面...好似唔知點咁...心掛掛...
所以....我就將今日送比佢既所有野...就放返入去....
完成左之後..心情真係好返好多...
都好既.....每年都可以放D新既入面比佢食~
多謝兔爸比我做呢個任性既決定.....仲話明年要一齊揀野食比DIDI~

帶左佢返屋企啦~配左個鋁盒保護住佢...
不過其實兔婆唔想我帶佢返屋企....仲諗緊點好...

有兔爸送比我既摩天倫同小天使陪住佢~
仲有咁多朋友們~佢一定唔悶啦~
DIDI~唔好咁自私~要同朋友一齊玩摩天倫呀~

因為某D原因...平時要咁擺...
不過放心啦~我同兔爸已經留左個位比你~
你等多陣啦~~~
你永遠都係我地既一份子~#^65^#

** 呢度真係好多謝咁多位兔友既關懷~
   我知道你地有D O係彩虹橋既小朋友一定會同DIDI做朋友~
   所以我知道佢一定會生活得好開心~ #^49^#
   希望大家既兔地都健健康康~:038:
   雖然我暫時唔會再養兔仔住~不過我就會成日上黎同大家傾計~~ 打搞晒~~ :037:

兔仔怡v3v 2009-7-21 01:31:39 PM
8年對一隻兔地黎講已經係安享晚年了...
didi媽你都唔好太傷心...
你記得你應承過didi佢唔會喊...
希望你真係要做到同埋要堅強!!!

didi你要係彩虹橋活得開心呀...唔好要媽媽擔心你呢~
Vinkivan 2009-7-21 02:12:24 PM
didi有一個對佢咁好嘅媽媽, 係佢這生嘅福氣~!!
didi雖然要離開, 但你同佢嘅回憶並唔會走, 佢會永遠活喺你心中...
你與didi開開心心共處咗八年, 佢會永遠都記得咖~!!

didi... 你要喺彩虹橋繼續活得開心, 讓媽媽都感受倒你嘅快樂呀~~!!
kumi)) 2009-7-21 03:44:12 PM
DIDI係你照顧下活左8年.....
呢8年一定好幸福!
我們都會想念didi的!
alaneva 2009-7-21 03:48:48 PM
8嵗對兔兔來說唔算短暫!別太難過;didi安息吧:054:
jimlam 2009-7-21 04:00:34 PM
didi, 記得見到豆豆的話同佢講豆爸好掛住佢!!

DiDI, 要玩得開心D!!
Cody)) 2009-7-21 04:33:52 PM
8年啦!真係有好多好多回憶,didi媽都唔好咁難過;didi安息吧!
rock_his 2009-7-21 08:07:57 PM
DIDI ,多謝兔兔你曾來臨人間,使主人們快樂與兔兔你一起生活, 需睡了. 卻已從愛裡得安息.
small_tra 2009-7-21 08:14:05 PM
didi~佢一定好多謝你照顧左佢咁多年~!

didi有你這個好主人~佢都不想你唔開心~!
hamster1013 2009-7-21 09:18:38 PM
8年真係唔容易~
didi喺哩8年裡面有你o既照顧已經好幸福,
didi會喺彩虹橋度識更多o既朋友仔,
食更多平時鍾意食o既嘢, 繼續咁玩,
所以你都要記住應承過didi,
唔會再喊, 開心咁記住佢~
money 2009-7-21 09:24:48 PM
didi有你這麼好的媽媽,係佢這一生的福氣!
雖然佢離開了.但你與didi的回憶。。。仍然會留在你和didi 心中。。

請不要難過。。我相信didi都唔想見到媽咪你喊!!!
尤尤 2009-7-21 10:56:15 PM
8年真係唔容易....
多得didi媽....
唔好太傷心....
didi係彩虹橋開開心心繼續生活
Jessie)) 2009-7-22 01:41:56 AM
請樓主你唔好咁傷心了, didi係百年歸老要休息喇...

唔知要點安慰你呢, 不過佢係好開心咁走, 有兔媽 同兔爸咁好既主人

好幸福:038:
eggegg 2009-7-22 01:52:11 AM
我的紙巾盒應該同DIDI 一齊玩緊喇, 佢會有好多朋友仔陪佢 #^45^#
光之天使)) 2009-7-22 02:27:26 AM
DIDI~
去到彩虹橋啦~?
唔好掛住訓~識多d朋友仔呀~~知嘛^^

好感慨~不過didi一定係好開心遇見過你架~
你好堅強~didi佢會好放心~玩得盡情d~
elyse)) 2009-7-22 04:28:12 PM
didi 只是離開一會兒....終有一天大家定能在天上重遇
所以didi爸媽都快d收拾心情..:038:

didi都要乖乖牙

快速發帖