2009年7月20日   下午5:45
DIDI 長睡了... 享年8歲....
由媽媽簽紙讓他離開世界.................

DIDI,
你去到彩虹橋要好好生活.....
要同大家做好朋友, 食你最鐘意既野~盡情百厭~
媽媽永遠愛你, 掛住你

今日終於陪左佢走埋最後一程..
我諗佢而家應該去到彩虹橋啦......識左新朋友未呢?

我想POST 一下今日既事...
如果真係感到不安....請不要看了.....
不好意思.......

DIDI 訓得好淋....好耐冇見過啦...
抱牠上火化盤的一刻....真係好想帶佢走...
因為.....佢真係好似只是睡著了....

其實在最後最後一刻....我冇影到相...
因為唔知原來可以影...
心裡面...好似唔知點咁...心掛掛...
所以....我就將今日送比佢既所有野...就放返入去....
完成左之後..心情真係好返好多...
都好既.....每年都可以放D新既入面比佢食~
多謝兔爸比我做呢個任性既決定.....仲話明年要一齊揀野食比DIDI~

帶左佢返屋企啦~配左個鋁盒保護住佢...
不過其實兔婆唔想我帶佢返屋企....仲諗緊點好...

有兔爸送比我既摩天倫同小天使陪住佢~
仲有咁多朋友們~佢一定唔悶啦~
DIDI~唔好咁自私~要同朋友一齊玩摩天倫呀~

因為某D原因...平時要咁擺...
不過放心啦~我同兔爸已經留左個位比你~
你等多陣啦~~~
你永遠都係我地既一份子~#^65^#

** 呢度真係好多謝咁多位兔友既關懷~
   我知道你地有D O係彩虹橋既小朋友一定會同DIDI做朋友~
   所以我知道佢一定會生活得好開心~ #^49^#
   希望大家既兔地都健健康康~:038:
   雖然我暫時唔會再養兔仔住~不過我就會成日上黎同大家傾計~~ 打搞晒~~ :037:

riva.)) 2009-7-21 02:44:23 AM
折衷...
其實Di Di 好幸福, 有個媽媽咁錫佢~
佢無憾ga la~
光之天使)) 2009-7-21 02:57:02 AM
咁突然.....:054:
前幾日先仲睇到你講didi既現況....

不過都唔好太傷心,
didi呢世兔遇到你,都算好幸運~
而且佢都咁大年紀,好好架喇~~
didi~~係彩虹橋玩得開心d~
hh0 2009-7-21 06:31:14 AM
8年真係唔容易
大富翁 2009-7-21 09:08:15 AM
8年了!!!didi 與你有8年的回憶!!!!!!!!!
8年內大家互相愛對方,已足夠了~
didi 會永遠想念你~
kwaikwai 2009-7-21 09:45:39 AM
多謝咁多位..
我知道didi 會o係彩虹橋好百厭, 會玩得好開心...

今日會帶佢去寵之天國...
陪佢走埋最後一後路....帶佢去彩虹橋...

之後答應左didi 唔會再喊,
永遠把牠放在心裡.........想起牠會心微笑....

仔.....我真係好愛你, 好掛住你...
smallsuishan 2009-7-21 09:59:33 AM
不要太傷心
DiDi都好叻.. 8歲了∼
BB囡 2009-7-21 09:59:50 AM
didi媽你真係好堅強
你個乖仔一定會係彩虹橋生活得好開心嫁
cordero 2009-7-21 10:03:43 AM
DIDI健健康康咁過左8年
又有個咁錫佢既媽媽,,一定係開開心心咁去彩虹橋la
elvisli 2009-7-21 10:22:22 AM
一隻兔兔可以享有8年真係唔簡單

當中didi媽放在didi身上既心機可想而知

我相信didi既一生實在是無憾..

為didi送上最深的祝福
勞仔 2009-7-21 10:24:38 AM
didi跟你,有八年的快樂時光,這些快樂時光,是別人沒有的!
我深信didi在彩虹橋有一班朋友陪他,一定會好幸福的。
老虎b 2009-7-21 11:04:37 AM
didi有你呢個好媽媽照顧左佢多年,令佢健健康康咁過左咁耐日子,
didi都自覺好滿足同好幸福架喇~

wesky 2009-7-21 12:51:35 PM
永遠懷念你, didi
Rest in Peace
FATO_W 2009-7-21 01:11:01 PM
8年真係唔係一個短既時間....
相信didi已經過得好開心喇
希望didi係彩虹橋開開心心繼續生活
chocolate301 2009-7-21 01:12:28 PM
DIDI有你做佢媽媽仲要照顧o左8年~~
佢一定會覺得好開心好幸福o架!!

快速發帖