bb囡近日真係好活躍
今焦早就做左2樣唔乖既野
1.成日想跳上電腦咬電線..
   等我真係睇佢唔到,..即刻跳上去..
   我叫番佢落黎時..仲要走去電腦後面..成唔出黎
   嚇到我成..後面咁多電線..又逼又危險,..佢仲係到玩
2.我地家中都有一隻貓既
   貓有自己既廁所,廁所入面好多貓砂既
   bb囡冇lala跳入去..比佢發現有新遊戲
   就係挖地洞,你地都知兔兔幾大力挖嫁啦
   之後 d貓砂飛晒出黎...唉.............
   等我臨走..佢又玩多次..
  真係比佢活生生激死
  知我要鬧佢,就扮乖番番入籠食草

因咩事佢咁活躍嫁..........
wesky 2009-7-24 11:13:18 AM
欄住佢  得唔得啊??
唔好俾佢接近
兔地天性就鍾意掘野 = =
去到郊外都會掘
BB囡 2009-7-24 11:16:41 AM
由今日起就一定要咁做啦
因為佢之前未發現有得玩
而家知咁好玩一定次次都偷偷地入去
佢仲好興奮咁
都唔知好嬲定好笑
Goody09 2009-7-24 12:03:39 PM
佢天生係咁活躍...你唯有用D野欄住佢啦...
我隻兔兔天生就蝦主人..反抗力又大
BB囡 2009-7-24 12:15:06 PM
原帖由 Goody09 於 2009-7-24 12:03 PM 發表
佢天生係咁活躍...你唯有用D野欄住佢啦...
我隻兔兔天生就蝦主人..反抗力又大

BB囡咪又係..只係驚爸爸
大家都係坐係床到..佢見到我都唔理我,照跳上電腦
但爸爸係到..就扮乖
唉...............
佢好叻..只人嬲佢,就走黎錫下我
光之天使)) 2009-7-24 01:04:31 PM
我隻女今朝都搵電線咬~
平時都唔咬-_-"

買圍欄....
行開行埋記得要攔
chocolate301 2009-7-24 01:52:38 PM
兔地其實真係好知"訂"~
平時拖肥上sofa "r" d sofa d野我媽媽會話佢~
佢就好無奈咁落返地下...
但一冇人o係sofa呢...
佢就會極快咁上去...
最慘有時仲要上埋個對住window o既櫃~
如果開左window o既話真係...
睇少一陣都唔得呢#^34^#
勞仔 2009-7-24 02:08:32 PM
咬電線係一定嫁啦~而家我屋企d電線,插座都向高發展。:069:
bb囡玩沙~你個廁所可唔可以放膠板頂?:070:
BB囡 2009-7-24 02:31:40 PM
佢li隻百厭兔...
又係好鐘意跳上梳化..再由梳化跳上窗台
跳上跳落咁
一係好似宿骨工咁走入電視機底
佢而家真係好反叛
BB囡 2009-7-24 02:32:53 PM
原帖由 勞仔 於 2009-7-24 02:08 PM 發表
咬電線係一定嫁啦~而家我屋企d電線,插座都向高發展。:069:
bb囡玩沙~你個廁所可唔可以放膠板頂?:070:

咁又唔得...因為隻貓會自己識去廁所
唔可以因因bb囡唔乖而令貓仔唔方便
hh0 2009-7-24 02:41:38 PM
bb囡發現左個好好玩ge沙池
梗係好興奮啦
勞仔 2009-7-24 02:50:11 PM
咁你要多d留意,唔好比佢去玩沙池~:072: :030:
不過,天性愛掘地,玩沙,係好難教嘅:067:
加油嚕
Goody09 2009-7-24 02:51:48 PM
goody仔已經幫我咬斷唔少野..包括兩個手提電話叉電線, 屋企電話線2次...sofa...床單...燙斗條電線..袋呀...
BB囡 2009-7-24 03:18:28 PM
原帖由 hh0 於 2009-7-24 02:41 PM 發表
bb囡發現左個好好玩ge沙池
梗係好興奮啦

係呀~~因為個個感覺真係好真實
唔同你籠入面挖極都係平地
所以佢真係好開心...鬧住佢都好似聽唔到咁
兔爸仲話搵日真係比佢挖飽佢
我心諗...d砂飛晒出黎,邊個執
BB囡 2009-7-24 03:34:15 PM
原帖由 Goody09 於 2009-7-24 02:51 PM 發表
goody仔已經幫我咬斷唔少野..包括兩個手提電話叉電線, 屋企電話線2次...sofa...床單...燙斗條電線..袋呀...

個隻衰囡同你一樣
咩都咬...
有次我地有d電器唔要啦
之後我地用個膠袋袋住...
比佢見到...佢都要格住個袋咬
天呀~~~天呀!!佢地係咪真係咁癲呀

快速發帖