禮拜六行經總統﹐打算睇下有無咩可以添加比鼠鼠﹐又打算順便睇下鋪頭D鼠鼠
本來打算買D隧道比佢玩﹐後來考慮左陣都係無買...最後就決定買包麵包蟲比佢試下!!:040:
返到屋企急不及待徒手拎條蟲仔比佢試下(開頭都有D驚D蟲蟲)
唔理喇﹐括出去!...好在鼠鼠都接受呢隻營養小食~:073:
不過唯一唔肯定就係係咪都係一個禮拜比佢食1,2條左右?可唔可以多D?

以上係小妹o既獨家分享:054:
bean 2008-7-15 03:11:07 PM
d麵包蟲不是要活生生比鼠鼠食ge咩,:017:
檸啡 2008-7-15 04:41:25 PM
生既麵包虫或者麵包虫乾都可以的~
麵包虫乾易擺放,同埋冇咁易壞......最重要係冇咁核突....= =
Alvin530 2008-7-15 05:15:11 PM
你係邊到買嫁?
要幾多$$?
我都有D想買....
檸啡 2008-7-15 05:30:53 PM
原帖由 Alvin530 於 2008-7-15 05:15 PM 發表
你係邊到買嫁?
要幾多$$?
我都有D想買....

我只見過JOLLY麵包虫乾....係cwb總統地庫有得賣...
其他既唔係太知.....
但好似金魚街有得賣生既麵包虫....去賣雀or水族店先有得買
其實麵包虫乾,可以係一般寵物店問下有冇....

確實既野...要其他會員先幫到你:054:

麵包虫又稱花粉虫, 其營養價值很高, 蛋白質含量為47%, 脂肪含量為23%, 碳水化合物為23%。

甜品糕 2008-7-15 08:16:07 PM
我一定唔會喂哦~_~ 我怕怕~_~:065:
yiu_525 2008-7-15 08:30:35 PM
我都一定唔會喂~我都好怕:011: :011:
睇到都打冷震:042:
優.Siusi 2008-7-16 12:51:14 AM
我1睇到第1頁..
嚇到即x左個網..
好恐佈啊啊啊啊啊啊啊啊:056:
siubb~ 2008-7-16 01:41:49 PM
前日係金魚街買左麵包蟲乾
d鼠鼠係搶黎食:010:
一開包野其實都幾恐怖,但好香
不過唯獨隻白狐囡無興趣
拉比藍 2008-7-16 04:47:36 PM
唔可以餵過多生果架,(已請教獸醫)
因為鼠鼠好少食到咁甜架野
多綠色架菜比其他食物好多多聲,
唔甜又有纖維

麵包蟲多蛋白質,又香口,
好少鼠鼠唔食,通常我係俾好老架鼠鼠,
一日4-5條

其實唔驚就可以活生生,
but...我係好驚蟲,
死左無所謂,但唔好係郁下郁下...
如果餵乾麵包蟲,配一條新鮮蔬菜會好d,
因為乾架太熱氣啦

kelly_shing 2008-7-22 01:38:58 PM
原帖由 Alvin530 於 2008-7-15 05:15 PM 發表
你係邊到買嫁?
要幾多$$?
我都有D想買....

我都係總統買既~
除左jolly,alex都有出,不過就大包少少
kelly_shing 2008-7-22 01:40:30 PM
原帖由 siubb~ 於 2008-7-16 01:41 PM 發表
前日係金魚街買左麵包蟲乾
d鼠鼠係搶黎食:010:
一開包野其實都幾恐怖,但好香
不過唯獨隻白狐囡無興趣

我隻鼠鼠第一次見都有D陌生唔知食唔食好...
但聞左陣就即刻搶住唻食啦:053:
kelly_shing 2008-7-22 01:42:07 PM
原帖由 拉比藍 於 2008-7-16 04:47 PM 發表
唔可以餵過多生果架,(已請教獸醫)
因為鼠鼠好少食到咁甜架野
多綠色架菜比其他食物好多多聲,
唔甜又有纖維

麵包蟲多蛋白質,又香口,
好少鼠鼠唔食,通常我係俾好老架鼠鼠,
一日4-5條

其實唔驚就可以活生生, ...

我一日都係比1~2條乾蟲比佢食
我怕太多都身體都唔好~
甘老左食有咩好處架其實?
拉比藍 2008-7-27 11:48:20 PM
其實係香口...鼠鼠會肯食多d野,
而且蛋白質同熱量高嘛,
有足夠營養
babyflower0875 2008-8-15 11:09:27 PM
我都咁驚...仲點餵比佢地
可能攞番屋企既中途..我掉左佢地入垃圾桶lu:040:
LUI1031 2008-8-19 10:52:00 AM
係I LOVE RABBIX 有乾既買!
大約係$12..JOLLY既`
但我見到都嚇到我死左!:077:
我仲見到有''炸''草蜢!
我真係即刻:011: 0-->:075: -->:046: -->:016:
救命呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

快速發帖