禮拜六行經總統﹐打算睇下有無咩可以添加比鼠鼠﹐又打算順便睇下鋪頭D鼠鼠
本來打算買D隧道比佢玩﹐後來考慮左陣都係無買...最後就決定買包麵包蟲比佢試下!!:040:
返到屋企急不及待徒手拎條蟲仔比佢試下(開頭都有D驚D蟲蟲)
唔理喇﹐括出去!...好在鼠鼠都接受呢隻營養小食~:073:
不過唯一唔肯定就係係咪都係一個禮拜比佢食1,2條左右?可唔可以多D?

以上係小妹o既獨家分享:054:
wesky 2008-7-14 11:37:38 AM
有冇相啊??
唔知係點既樣既呢~~
茵茵 2008-7-14 01:10:49 PM
我之前都係 係總統買左包.
初初好驚咖.   宜家好DD喇.   我妹仲徒手捉住條虫.喂鼠@@
我自己就唔敢LA:011:

虫係咁既.  我用保鮮袋 袋住

我聽日就去小烏街買活生生既麵包虫了

檸啡 2008-7-14 02:20:27 PM
pm左你~~~~~ >_< :054:
‵小瑩 :] 2008-7-14 02:31:31 PM
我好驚呢D蟲蟲-____-...
買都唔敢買-V-見到佢地個樣就好驚:050:
kelly_shing 2008-7-14 05:19:16 PM
原帖由 wesky 於 2008-7-14 11:37 AM 發表
有冇相啊??
唔知係點既樣既呢~~

剛睇左檸啡send比我個網址...有少少相可以比你睇下,生勾勾既時候好恐怖:056:
不過我買既就好似茵茵提供既相o甘~

↑上圖右邊白色的就是剛脫皮的蟲↑

成蟲

感謝檸啡的分享:054:
kelly_shing 2008-7-14 05:21:25 PM

回復 3# 的帖子

我都係徒手喂鼠鼠食的:077:
但係買生勾勾的真係唔敢...點解你o甘勇敢架?
唔知鼠鼠會唔會同佢打交呢:073:
kelly_shing 2008-7-14 05:22:21 PM

回復 4# 的帖子

已看了﹐非常感謝~
有學多左野喇:062:
kelly_shing 2008-7-14 05:23:27 PM

回復 5# 的帖子

但係一想到係對鼠鼠好就決定買包試下!!
其實老實講...打開左...裡面都幾香:073:
茵茵 2008-7-14 05:27:22 PM
洽生生我就更加唔敢用手.....><  我應該會用快子. 夾 俾鼠鼠食 :022:
檸啡 2008-7-14 05:35:47 PM
原帖由 kelly_shing 於 2008-7-14 05:23 PM 發表
但係一想到係對鼠鼠好就決定買包試下!!
其實老實講...打開左...裡面都幾香:073:

下....香???:075:
我仲諗住d虫會係好臭既添:046:

我係連菜都唔俾鼠鼠食的...
因為我驚洗菜時會有條虫游出黎~"~
(我會彈開幾尺遠,然後勁洗手勁洗手勁洗手..!!!):058:

唉...更何況話要我俾麵包虫鼠鼠食呢...咪洗指意!!="=
吃不到的蘋果 2008-7-15 12:36:10 AM
餵麵包就得~~~麵包蟲嘛......不用了^^||||
kelly_shing 2008-7-15 02:51:36 PM

回復 10# 的帖子

我好想知道鼠鼠食生既蟲蟲會點...
我想知佢地會點整死佢地先:020:
kelly_shing 2008-7-15 02:54:37 PM

回復 11# 的帖子

我都係o甘o岩聞到先知原來都幾香~好似炒過o甘XDD
點解你唔搵人幫你代勞呀?
喂多D,健康D嘛~:055:
不過我都好少喂菜...都係喂蘋果/蘿蔔呢D多~
suki.c 2008-7-15 02:56:08 PM
恐佈:056: ,
唔敢喂呀:050:

有咩營養?請教:002:

快速發帖