本來今日朝早帶大仔jelly去脫牙做手術

約左9:15am~等下講下詳細10:00am走

回家10:30am立即清洗兔籠, 等大仔返黎都有好地方休息

跟手洗埋細兔berry個籠

差不多12:00 診所打黎話jelly痳醉藥後突然呼吸困難

心跳很微弱, 嘗試叫醒佢, 因為隻痳醉藥可以打返另一隻藥落去就醒返

點知診所又打黎話唔得, 搶救緊....

整件事前後15mins.....

走了....jelly走了...

兩隻兔兔, 有d人多數新黎新養ge都會多人錫

反而我更愛大兔jelly.....

jelly只得兩歲而已, 還可以養到6~8歲的....

都是我不好......唔帶你去做手術就冇事.....

都是我的錯......

昨晚我還幫他剪指甲, 梳毛....

今早帶他出門途中他還乖乖的, 摸摸他的頭他的下巴

診所裡乖乖吃草.....

沒有了......再沒有了....全部不會再出現了

在家中放他怎樣走, 他都乖乖的, 不會亂咬東西

行完就回籠裡.....

狗仔行, 兔兔應該跳的, 但他有時都會狗仔方式行

好可愛, 走算跳跳都好輕柔柔的

我常說他是美男子, 因為身形好靚

唔似細b肥豬豬成個波咁...

我在用電腦他走出來時

都會用鼻子輕輕頂頂我 (細b沒有的)

我在用電腦他走出來時

他會企身雙手放左我腳上 (細b沒有的)

慢慢雙手滑下來.....

飲水舌頭撞碰波子的聲音 (細b沒有的)

bb抱方式乖乖放鬆睡著

他的毛毛那種毛公仔的味道 (細b沒有的)

摸上手軟軟的感覺 (細b沒有的)

還有很多很多細b沒有的行為, 因為jelly就是jelly

獨一無二的....我第一隻的兔兔

最深愛的兔兔, 連berry都不能代替...

bunny_babylove 2009-9-7 02:49:13 PM
原帖由 elvisli 於 2009-9-7 02:59 AM 發表
大家都明白你有幾傷心...

但係...幾難過都要過....

BERRY當然不可以取代JELLY啦

我好明白

但係BERRY都係獨一無二的

今日你悔不當初帶JELLY去麻醉

但係都唔可以再比自己後悔對BERRY既愛比JELLY的少 ...

今日係jelly 走後第5天
e+心情好返少少, 出門我都會望望jelly個骨灰盅
回家都會, 因從前每當我出去都會摸下佢同佢玩一陣先
回家都會叫下佢, 因為佢都會背住我
以後轉個頭黎回應我^^

berry我都嘗試對佢更好
起初前幾日我都遲d先回家, 因為見到berry就會想喊
不過昨天同今日我的心情都好了多
我同berry都玩多左, 佢都乖左
放佢出黎我用緊電腦, 佢係桌下有時係我腳邊
都會用舌頭親親我的腳~^^~

e+我每日都會留意berry睇下佢有冇咩特別趣怪事發生
有ge我都會影底佢
http://hk.myblog.yahoo.com/bunny_mrj
http://ameblo.jp/bunnymrj
e+我每日都在這兩個blog都記下兔兔的趣事

不要誤會, 我不是賣廣告
因為我yahoo個blog裡中仲有兔兔外的東西寫在裡面
因我係將兔兔跟其他一齊寫的
所以不要誤會, 不要delete我....

我知道各位都叫我唔好因為jelly離去而忽略berry
所以我都聽大家講對berry更好^^
希望可以同大家多多交流, 多謝各位支持::><::

快速發帖