非常非常咁耐冇上嚟Update我家兔兔Oreo嘅近況,先排兔公身體唔太舒服,搞到我心都亂哂。打後屋企又輕微裝修,除咗上嚟睇吓Post之外,原來自己變咗做隱形人,冇發言無建樹,哈哈。上一排收到EMAILMini- House要更新兔兔名冊,所以立即捉住我家兔兔影咗輯非專業沙龍相。

兔爺兔嫲又就快嚟澳探我哋啦,除咗要同佢哋週圍去玩之外,重要扮乖唔好比佢哋以為我終日上網唔做家務(我認!雖然我係!),我諗佢哋喺度住嘅兩個禮拜我又要練下閉氣繼續潛水先。

以前買錯咗個貓狗用水樽,上次開Post後得兔友們搵出兔兔唔曉用水樽嘅原因,之後換咗個水樽仔。仲有隻黃鴨仔水位Indicator添,可愛!

上次有兔友建議加大個兔籠仔, 友儕亦說兔兔越來越巨大,我們每日同佢一齊反而一啲都唔覺得。不過抱住兔兔抱得耐其實都覺得佢幾重吓。Anyway, 加大咗個兔籠仔等佢住得舒舒服服!

O 1.JPG (88.54 KB, 下載次數: 59)

堅毅樣

堅毅樣

big thighs.JPG (45.51 KB, 下載次數: 58)

大大隻油兔脾

大大隻油兔脾

o 3.JPG (20.73 KB, 下載次數: 63)

籮霸

籮霸

New cage bird's view.JPG (237.64 KB, 下載次數: 59)

加大後兔籠仔及冬天南瓜行宮

加大後兔籠仔及冬天南瓜行宮

Oreo's fav.JPG (46.06 KB, 下載次數: 62)

自家種兔兔最愛小麥草

自家種兔兔最愛小麥草

Water bottle.JPG (144.19 KB, 下載次數: 63)

黃鴨仔水樽

黃鴨仔水樽

logon 2009-9-22 12:27:55 PM
oreo隻兔脾果然似模似樣喎=v=
另外岩岩第一眼望到兔奴條三間褲
覺得隻粉紅色好靚靚:053:
alaneva 2009-9-22 01:16:26 PM
兔兔好大隻喎!!可愛:078:
redbean 2009-9-22 03:43:02 PM
兔兔手腳都白雪雪, 好得意bor~

仲好個兔寵好大呀, 係咪可以自由組合的? 用咩整架?
同埋點解唔俾埋個各仔佢?

光之天使)) 2009-9-22 05:47:37 PM
堅毅樣<==呢個名改得好好~haha

最尾果張一睇~真係好大隻呀~好好肉地:057:
Bolin 2009-9-22 06:20:24 PM
原帖由 logon 於 2009-9-22 12:27 PM 發表
oreo隻兔脾果然似模似樣喎=v=
另外岩岩第一眼望到兔奴條三間褲
覺得隻粉紅色好靚靚:053:

哈哈,兔奴著條粉紅色褲仔諗住襯返佢個粉紅色嘴仔呀嘛。
咦,我家兔兔都好似你家兔兔咁瞓到好似田雞呀。你睇吓!

froggy look alike.JPG (82.72 KB, 下載次數: 42)

froggy look alike.JPG

Bolin 2009-9-22 06:22:14 PM
原帖由 alaneva 於 2009-9-22 01:16 PM 發表
兔兔好大隻喎!!可愛:078:

你家個兩隻兔兔都唔弱喎!
Bolin 2009-9-22 06:27:28 PM
原帖由 redbean 於 2009-9-22 03:43 PM 發表
兔兔手腳都白雪雪, 好得意bor~

仲好個兔寵好大呀, 係咪可以自由組合的? 用咩整架?
同埋點解唔俾埋個各仔佢?

係呀,啲材料係Hard-ware store度買嘅,可以自由組合好flexible架!
各仔?你意思係南瓜屋仔?因為呢排天氣開始熱,所以冇放個南瓜屋仔入籠。通常都係冬天先用嘅
sheepman 2009-9-22 09:50:43 PM
哈哈
間屋好大呀
你整得好有心機呀!:051:
你隻兔兔有d似我家肥艇呀~_~正!
珊迪小姐 2009-9-23 10:23:50 AM
瞓到好似田雞果張好得意呀!!!!特別是對大脾好有肉地呢!!!
我都想睇我家兔兔瞓到似田雞甘呀!!#^80^#
實會比兔婆笑死佢 hahaha XD

Bolin 2009-9-23 01:45:05 PM
原帖由 光之天使 於 2009-9-22 05:47 PM 發表
堅毅樣

係架,係非常之好肉架,兔兔們佢哋食草係零舍唔同啲嘅。
firen_freeze)) 2009-9-23 01:49:28 PM
隻兔髀好正XD

鐘意大隻的兔兔
Bolin 2009-9-23 01:49:41 PM
原帖由 sheepman 於 2009-9-22 09:50 PM 發表
哈哈
間屋好大呀
你整得好有心機呀!:051:
你隻兔兔有d似我家肥艇呀~_~正!

你好呀,肥艇。大家都係肥兔兔喎!

哈哈,間屋其實唔係我整嘅,係兔爸整嘅,我只不過係負責吶喊助威咋。
Bolin 2009-9-23 01:55:31 PM
原帖由 珊迪小姐 於 2009-9-23 10:23 AM 發表
瞓到好似田雞果張好得意呀!!!!特別是對大脾好有肉地呢!!!
我都想睇我家兔兔瞓到似田雞甘呀!!#^80^#
實會比兔婆笑死佢 hahaha XD

通常佢一捱埋嚟地氈處我就幫佢按摩,然後唔夠十秒就會擘脾架啦。佢仲細,原諒佢冇乜少女矜持擘脾而坐夠豪放啦。
Bolin 2009-9-23 01:59:43 PM
原帖由 firen_freeze 於 2009-9-23 01:49 PM 發表
隻兔髀好正XD

鐘意大隻的兔兔

你家兔兔同我家兔兔咁似樣嘅?除咗你家兔兔耳仔全白之外。

係架,大隻兔冬天攬住唔知幾舒服,簡直唔駛開暖爐,電費都慳唔少呀!

快速發帖