你地0既兔兔...喜歡帶兔帶嗎??:026: 我個隻..帶左唔願郁..仲想自己整甩佢~:027:
尤尤 2009-9-26 06:41:25 PM
我未試過比佢地帶...
因為我冇咩帶佢地出街...
所以冇買...#^41^#

neutraly 2009-9-26 06:43:55 PM
原帖由 尤尤 於 2009-9-26 06:41 PM 發表
我未試過比佢地帶...
因為我冇帶佢地出街...
所以冇買...#^41^#

我見人地帶d兔兔都去草地..諗住都帶下佢地去影相..唔用又驚走甩..
點知..佢地唔鐘意用!:026:
尤尤 2009-9-26 06:55:08 PM
哦...
我真係好小帶佢地出街....
最多去就真係睇醫生....
奶茶就係朋友家2次..絕育一次...覆診一次....傷風一次....
咖啡就係去朋友家一次..同睇兔蚤一次

wesky 2009-9-26 06:55:26 PM
一開始係會唔鍾意架啦,  試多幾次, 去到玩既地方就一於少理
唔帶真係好難捉架 = =
riva.)) 2009-9-26 07:40:44 PM
你用頸的定成件背心個D?
我隻兔 當佢用頸繩 會好不安咁...  我估用背心個隻會好D   無咁束縳MA~~
係咪叫背肩式??
rubee 2009-9-26 08:56:13 PM
以前毛毛都帶過, 一帶就好驚, 勁跑想整甩佢, 我估係性格問題LA! 因為佢係細膽仔...#^50^#
firen_freeze)) 2009-9-26 11:38:57 PM
原帖由 wesky 於 2009-9-26 06:55 PM 發表
一開始係會唔鍾意架啦,  試多幾次, 去到玩既地方就一於少理

唔帶真係好難捉....同意...

上次帶MAX落樓下公園玩,捉左10分鐘先捉返佢...仲要係草地好細先係喎....如果係郊野公園就OMG...

#^3_002^# 連我都做埋運動
bonedog 2009-9-27 01:21:15 AM
其實我都好想買兔帶, 但我唔知邊隻會好用d , 唔知有無兔友可以俾d意見呢﹖:057:
lingyan 2009-9-27 01:40:14 AM
我買過二種,一種就係繩,一種就係背心。

繩個條就俾兔兔咬斷左一半,佢唔係好鐘意,
俾我感覺上好似令到兔兔覺得有條野扎住自己。

而家就用背心,無乜反抗,就好似著住件衫件咁,
但係有少少擔心既係佢係魔術貼,一定要保養得好好,
唔好俾佢痴到太多毛,如果唔係就怕個魔術貼貼得出夠實會甩。
neutraly 2009-9-27 03:17:41 AM
原帖由 尤尤 於 2009-9-26 06:55 PM 發表
哦...
我真係好小帶佢地出街....
最多去就真係睇醫生....
奶茶就係朋友家2次..絕育一次...覆診一次....傷風一次....
咖啡就係去朋友家一次..同睇兔蚤一次

尤尤:我都係睇佢地去睇醫生.OR美容先會帶佢地出街!為左兔聚..先想買條帶!:055:
neutraly 2009-9-27 03:18:07 AM
原帖由 wesky 於 2009-9-26 06:55 PM 發表

wesky:如果唔用帶.範圍又細(室內).我諗住用布笠住佢捉...:051: HAHA
neutraly 2009-9-27 03:19:02 AM
原帖由 riva. 於 2009-9-26 07:40 PM 發表
你用頸的定成件背心個D?
我隻兔 當佢用頸繩 會好不安咁...  我估用背心個隻會好D   無咁束縳MA~~
係咪叫背肩式??

我用好似狗帶個隻..cool住兩隻手加條繩個隻!~:046:
neutraly 2009-9-27 03:20:08 AM
原帖由 rubee 於 2009-9-26 08:56 PM 發表
以前毛毛都帶過, 一帶就好驚, 勁跑想整甩佢, 我估係性格問題LA! 因為佢係細膽仔...#^50^#

可能所有兔兔都唔想人縛住佢...haha~:031:
neutraly 2009-9-27 03:21:54 AM
原帖由 firen_freeze 於 2009-9-26 11:38 PM 發表

唔帶真係好難捉....同意...

上次帶MAX落樓下公園玩,捉左10分鐘先捉返佢...仲要係草地好細先係喎....如果係郊野公園就OMG...

#^3_002^# 連我都做埋運動

我見有d人.真係帶佢地去公園..唔使用帶..~~我都唔明.點解佢地唔驚!:026:
我又見過發號兔.開哂門放兔..隻兔兔都唔會走出去..淨係坐係門口勁乖..~:026:
但我諗我個隻.一定無佢地貢乖囉...:026:

快速發帖