為了令本年度的兔兔派對(11月1日)舉行得令大家滿意

在此希望收集各位兔友之意見

如場地布置/活動/工作坊內容等等

所有意見都會於工作人員會議中討論

希望大家踴躍發表

不過

請不要學mocha爸咁無聊成日講廢話...

重要事項:
6樓及20樓

千千 2009-10-23 01:53:40 AM
=w=  要 點 dress up 去"
elvisli 2009-10-23 01:57:20 AM
最好唔好著短裙啦...有時D視線避唔哂....

短褲/牛仔褲就最適合

仲有..不要著穿窿襪..到時應該要除鞋

相機/DV 任影唔嬲...(人樣除外)

千千 2009-10-23 02:14:10 AM
千 千  無 相機 =3=
stephanielwk)) 2009-10-23 02:49:43 AM
我想問下兔兔係咪一定要着halloween服裝?
藍藍由細到大一着衫就發脾4吾高興...
我早幾日試下幫佢着我家姐好耐之前係日本寄嚟既兔衫(其實係買比小賓女...),點知個仔豬肥到突左差不多1/3 - 2/3個身(=_=)頭細身大...
好期待見到你地(人&兔)喔!
wesky 2009-10-23 07:41:46 AM
.必須穿著牛仔褲或長褲
.進入兔兔活動範圍內必須除鞋

Haloween 服裝唔一定要著, 小飾物都得, 如蝴蝶結, 帽 等

詳情會於星期一公報

neutraly 2009-10-23 08:20:49 AM
原帖由 elvisli 於 2009-10-23 01:57 AM 發表
最好唔好著短裙啦...有時D視線避唔哂....

短褲/牛仔褲就最適合

仲有..不要著穿窿襪..到時應該要除鞋

相機/DV 任影唔嬲...(人樣除外)

:073: :073:

我想學下點抱兔兔!!~
neutraly 2009-10-23 08:28:01 AM
原帖由 stephanielwk 於 2009-10-23 02:49 AM 發表
我想問下兔兔係咪一定要着halloween服裝?
藍藍由細到大一着衫就發脾4吾高興...
我早幾日試下幫佢着我家姐好耐之前係日本寄嚟既兔衫(其實係買比小賓女...),點知個仔豬肥到突左差不多1/3 -  ...

下個禮拜就係喇!等左咁耐.我同兔爸都好期待呀!:073:
不過仲諗緊有咩辦法幫佢地"裝飾"下!:043: 你知兔地幾煩架啦~幾有性格架啦!驚佢唔鐘意!:062:
而家halloween都幾多小飾物..不過點擺上佢地度..都係一個問題!:068:
elvisli 2009-10-23 10:07:52 AM
大家都係時候洗下個出街袋~

打理好兔兔既靚樣~出街見兔了
bonedog 2009-10-23 11:11:18 AM
我都新買左部相機#^64^#
不過我仲係新手學影.. 到時要你地d 高人指點呀下#^9_003^#
其實我呢排都周圍搵d ”服裝”俾普樂.. 似乎真係無咩岩心水
今個星期六去兔協剪埋甲先, 費時到時長指甲利指甲抓傷其他人兔呢

其實洗唔洗帶定兔帶去呀﹖
neutraly 2009-10-23 11:32:51 AM
原帖由 bonedog 於 2009-10-23 11:11 AM 發表
我都新買左部相機#^64^#
不過我仲係新手學影.. 到時要你地d 高人指點呀下#^9_003^#
其實我呢排都周圍搵d ”服裝”俾普樂.. 似乎真係無咩岩心水
今個星期六去兔協剪埋甲先, 費時到時長指甲利指甲抓傷其他人兔 ...

買左咩機?單反?

我都諗緊帶唔帶?帶左有咩衣郁.都可以抆住佢?唔使比暴力事情發生!不過兔地唔鐘意縛住!~:026:
我見第一屆兔聚d相.無兔帶!~
elvisli 2009-10-23 12:04:49 PM
因為室內的關係及兔友們會圍圈活動,所以都不會規限大家一定要用兔繩

但最好都帶定..萬一兔兔失控都可以用兔帶控制住,繼續活動
bonedog 2009-10-23 12:43:49 PM
原帖由 neutraly 於 2009-10-23 11:32 AM 發表

買左咩機?單反?

我都諗緊帶唔帶?帶左有咩衣郁.都可以抆住佢?唔使比暴力事情發生!不過兔地唔鐘意縛住!~:026:
我見第一屆兔聚d相.無兔帶!~

唔係呀, 買左g11 諗住學到咁上下先再買單反... 反正單反番黎都係用auto無意思..
到不如買部半專業既番黎慢慢再上手~因為我怕買左單反有d位唔識影而影唔到兔兔既一面XD

如果係咁我都帶定兔帶啦..不過我一個人同唔到佢套兔帶..#^56^#
neutraly 2009-10-23 01:08:53 PM
原帖由 bonedog 於 2009-10-23 12:43 PM 發表

唔係呀, 買左g11 諗住學到咁上下先再買單反... 反正單反番黎都係用auto無意思..
到不如買部半專業既番黎慢慢再上手~因為我怕買左單反有d位唔識影而影唔到兔兔既一面XD

如果係咁我都帶定兔帶啦..不過我一個人 ...

嘩~g11?~粉果爸.都鐘意玩相機.到時交流下~(不過佢係鐘意玩.但又唔叻!)~

我地都係諗住袋入面幫佢帶咋??或者去到...有人識抱兔...就帶到卦??:026:
elvisli 2009-10-23 01:27:52 PM
放心..到時有WESKY攝影師同大家交流影兔心得

快速發帖