好煩惱呀....
今日我上左去兔協做左3個鐘義工....
第2次上兔協..可能係我好彩, 今日4個人既態度都好好...
仲唔該前唔該後...
我一去到,要做既野就係換曬一間房12個籠
不過好怪 佢地倒曬d舊木康同草 掃曬唔會用水洗乾淨,變左好多漬在底盤...
之後就加返d新既上面就算~!!! 一個鐘做曬d野... 掃埋地下 拖埋地...
佢就教我抱白飯, 佢教用手抽起兔兔頸塊皮 , 我做唔到... 實在覺得兔兔好痛
我話唔做 佢仲扯多幾次兔兔頸皮俾我睇... 唉... 飯飯好慘
我用返揘起佢格拉底同託住pat pat咁抱 都ok的...
最煩惱係 白飯什我抱上身好瘦 超瘦....摸落去好骨...
我好驚佢有事 好擔心..唔知領唔領養好.... ><"""

FATO_W 2009-11-5 08:45:48 PM
恭喜你牙喵喵媽!
多一個小朋友lu..希望佢同喵喵做到好朋友啦!

ps阿咪媽你領養果果牙?果果好可愛 #^27^#
neutraly 2009-11-5 09:31:15 PM
白飯對眼好精靈~好靚呀...~
喵喵媽...加油呀...~好似養肥喵喵咁養佢啦!白飯一定會肥肥白白好幸福呀!!
我而家都努力養肥緊muimui~谷肥佢呀...
一齊努力啦~佢地好快脫離皮包骨一族架喇!不過瘦都唔緊要..最緊要健康就好喇!!

我都唔敢扯佢地後頸皮架!!我覺得好殘忍...
雖然話係皮唔同..但兔兔本身有重量...都會墜住架嘛...!:015:

wm20472 2009-11-5 10:03:34 PM
恭喜呀:048: :020:
choi_ching 2009-11-6 12:30:22 AM
見過白飯...白飯真係好kawaii架...
lingyan 2009-11-6 12:31:03 AM

回復 17# 的帖子

我都係好抗拒扯頸後個塊皮,
唔好理佢痛定唔痛,只係覺得好殘忍 ....
雪姬女 2009-11-6 04:52:40 AM
恭喜喵喵媽做第二任媽媽~白飯好可愛呀~喵喵多左個唔知係細佬定細妹lo~一定開心死喵喵lo多左個伴陪佢~喵喵媽加油呀~我十卜你的~!:012: :023:

p.s:我都係囡囡玩到發晒癲果陣我先會捉佢條頸的~囡囡而家肥左好多大隻左超爛玩~佢玩死我了~哈~!

陳皮妹 2009-11-6 07:10:46 AM
原帖由 elvisli 於 2009-11-5 05:33 PM 發表
其實真係唔會痛...rosy本書都係咁教的...拿中岩既位就唔會痛..放心

我都嘗試過好多次呢個抱法,但係都真係唔敢,
就係驚會嗱唔中個位會好痛,其實呢個抱法同格肋底抱法有咩分別~
陳皮妹 2009-11-6 07:15:44 AM
喵喵媽,祝你可以同白飯有一個好既開始~~:002: :001:
minima 2009-11-6 10:10:57 AM
我都好喜歡白飯.. 佢好可愛好懂性架, 同埋佢都幾活潑同好動.. 希望你地一家開開心心啦
得閒再俾d 好消息我地知啦
katkat 2009-11-6 10:17:16 AM
見到白飯有新主人,真為牠感到高興。

燈燈 2009-11-6 12:56:34 PM
咁糖糖同可可呢?唔見他們的相,不如都介紹下。
minima 2009-11-6 01:04:49 PM
原來喵喵媽已經有好多兔? 一人照顧咁多隻, 有咩心得? 我自己都想養多隻, 卻怕分身不到, 不如瞄瞄媽教下我...

同埋白飯真係越睇越可愛
喵喵 2009-11-6 02:02:46 PM
kittyz: ^^我都覺得白飯好得意 同埋我覺得佢俾人遺棄後巷好慘呀 真係好想拎佢返屋企錫佢 ^^” 係正確方法 不過我唔識拎邊個位唔敢試 同埋感覺好殘忍呢, 希望~我可以養到佢好似喵喵咁 haha~

tracy: 我會好似錫喵喵咁錫佢 唔會俾佢受多次俾人拋棄!!!

Total媽: 咁又係 我都明白佢地已經義務養左好多隻兔仔架喇, 我會帶佢返去養肥佢架喇 haha

灰灰: 多謝你地對我有信心,我會好錫佢的 hehe^^

阿咪媽: 我琴日去做義工都有幫果果換木康呀haha 麻煩你聽日幫我隻白飯換木康丫 哈哈… 咁你係唔係11月13日上去上堂呀 一齊丫 hahaa…

fato_w: 我都好希望佢地好朋友 唔係既話 我就頭痛了 哈哈^^thanks

neutraly: 嗯嗯 ^^[一齊努力啦~佢地好快脫離皮包骨一族架喇]! 講得好岩呀 haha… 我都會帶佢返黎養返肥少少…哈哈 我地一齊努力吧 heheee^^ 變肥muimui 同肥飯飯 哈哈
[我都唔敢扯佢地後頸皮架!!我覺得好殘忍]... 同意

wm20472: 謝謝啊 ^^

choi_ching: 係幾可愛 不過瘦左d…遲d會可愛d… 等我養肥後^^

miffy媽: 支持miffy媽講既野^^

囡囡媽: 白飯係男仔, 唔係喵喵既細佬 係喵喵個男朋友 XDXDXDXD
祝你囡囡快D肥過喵喵 哈哈~

陳皮妹: 多謝你呀 我會努存把白飯養好 唔會俾佢再傷心多一次^^

Minima: 琴日我上去瘃完義工都有抱佢 佢真係好乖 好定~ 都唔明個主人係咪傻的 咁樣唔要飯飯… 謝謝你啊… 我會令佢同喵喵相處得好好的…不過要時間heheee>.. 到時帶左佢返黎我會影相擺上黎俾你地睇架^^
其實我都唔係話好有經驗 我養左3年兔兔 但係有好多野都係o係依度大家傾下講下 分享下學返黎… 我依家都係養緊喵喵一隻…糖糖可可寄養在我男朋友媽媽家幾日後,佢覺得佢地好可愛就留低左俾佢養 咁我得閒去探佢地囉 hehe^^如果你想養多幾隻就睇返你有無時間去打理佢地既起居飲食..唔可以忽略左是但一個架….~~~^__________^

燈燈: 糖糖係灰白兔bunny 似羊咩咩, 可可係啡色色bunny, 似狗狗
糖糖同可可好friend, 可可唔同喵喵玩 係咁追住佢, 而糖糖又同喵喵又friend ^^

minima 2009-11-6 02:36:38 PM
好可愛..

隻隻兔都好可愛, 你真係有福氣..

希望你地一家開心d 啦..
同埋白飯會乖乖, 同瞄瞄開開心心...

:038:
minima 2009-11-6 02:38:39 PM
係呢? 回家後, 白飯會改名嗎?

快速發帖