好煩惱呀....
今日我上左去兔協做左3個鐘義工....
第2次上兔協..可能係我好彩, 今日4個人既態度都好好...
仲唔該前唔該後...
我一去到,要做既野就係換曬一間房12個籠
不過好怪 佢地倒曬d舊木康同草 掃曬唔會用水洗乾淨,變左好多漬在底盤...
之後就加返d新既上面就算~!!! 一個鐘做曬d野... 掃埋地下 拖埋地...
佢就教我抱白飯, 佢教用手抽起兔兔頸塊皮 , 我做唔到... 實在覺得兔兔好痛
我話唔做 佢仲扯多幾次兔兔頸皮俾我睇... 唉... 飯飯好慘
我用返揘起佢格拉底同託住pat pat咁抱 都ok的...
最煩惱係 白飯什我抱上身好瘦 超瘦....摸落去好骨...
我好驚佢有事 好擔心..唔知領唔領養好.... ><"""

喵喵 2009-11-6 02:43:23 PM
minima: 謝謝啊.... 隻隻兔兔對我黎講都係可愛的 有心養就會養得好 ^^
hehee^^ 我都驚驚地佢地唔夾, 盡做啦, 多謝你 ^^
白飯回家後會叫佢做 飯飯
因為我衰 鐘意疊字咁叫 就叫飯飯啦 :021:
katkat 2009-11-6 03:27:38 PM
噢,要用豬仔板呀,網面好易令兔兔生腳瘡架!

喵喵 2009-11-6 03:31:04 PM
katkat : 放心^^ 依張係我買佢地反黎果時第一個籠黎架 唔夠幾日我就換左木板俾佢lu^^ 第一次買唔識嘛果時 連籠的 ^^
wensy 2009-11-6 08:06:58 PM
飯飯好幸福呀!!
去到一個咁多兄弟姐妹嘅屋企
又有喵媽錫^^
恭喜晒呀!!
lingyan 2009-11-6 09:18:34 PM
e...白飯係喵喵男友,咁miffy點算ar XDD
老虎b 2009-11-6 11:43:00 PM
原帖由 lingyan 於 2009-11-6 09:18 PM 發表
e...白飯係喵喵男友,咁miffy點算ar XDD

喵喵話:想做我男朋友仔,排隊拎返個籌先啦~:057:
喵喵 2009-11-7 01:10:19 PM
wensy: 謝謝啊 我一定要好錫佢架... 喵喵都會 hehe~

miffy媽: 哈哈 咁喵喵同miffy會襯D既 大家都係長毛哈哈

老虎b: 喵喵琴晚同我講想要曬兩個男朋友呀 XDXDXD 點算點算=.= 哈哈
老虎b 2009-11-7 01:30:05 PM
喵喵,咁你唔要老虎B喇#^37^#
喵喵 2009-11-7 01:48:48 PM
喵喵: {我要啊我要啊 >W<}
{全部男的都要可以嗎 喵媽=.="""}
喵媽: {喵媽都管你唔到LU////}
bonedog 2009-11-7 03:34:50 PM
喵喵, 見到白飯有 有心人領養就真係好啦~
得閒update上黎呀~#^74^#

其實佢個頸位唔殘忍唔痛架, 因為兔媽都係咁樣叼兔b..所以唔會有問題架~
呢個方法係用黎抱一d平時好難抱, 唔易受控制或者會咬人既兔兔~
因為如果佢難控制用抱腋下個位好易會親傷兔或者自己~
當然啦.兔兔乖可以抱緊係用番平時個方法啦.

唔洗怕~兔協會洗籠架, 佢地好似定期有阿姐會幫手洗籠架..其實我見佢地籠底d 漬應該係d食死哂既漬黎.. 始終佢地咁多兔.當你個籠用番幾年(而兔又唔識去廁所) 個籠都會有呢d漬既..
喵喵 2009-11-7 07:54:27 PM
bonedog: 嗯嗯 我得閒會update佢d相上黎架喇 ^^
我明白唔痛 佢地細個 虱媽媽都係咁叼佢周圍走
不過係我個人唔識正 廢事正到佢啦
哦...咁都好d 有阿姐定期洗籠
而且佢地兔協都已經好好 肯收曬俾人拋棄既兔兔 我都唔應該諸多要求既...
kittyz 2009-11-7 09:10:37 PM
蘿蔔:最衰白飯係男仔,吾可以做我女朋友,咁我要喵喵啦#^64^#
sheepman 2009-11-7 10:42:10 PM
大家係度搶搶喵喵同白飯XDD
肥艇想兩隻都要呀....喵喵做姐妹,白飯做男友#^51^#
elyse)) 2009-11-8 12:22:27 AM
咁個個都搶喵喵同白飯...我地都搶~?
ar b:喵喵你不如唔好鍾意男仔,鍾意女仔啦...我都係白色
我地去註冊啦....做首對同志兔...

花侏:白飯你做定心理準備,我而家要追你..:073: 我唔會輸家
lingyan 2009-11-8 12:30:55 AM
原帖由 elyse 於 8-11-2009 12:22 AM 發表
咁個個都搶喵喵同白飯...我地都搶~?
ar b:喵喵你不如唔好鍾意男仔,鍾意女仔啦...我都係白色
我地去註冊啦....做首對同志兔...

花侏:白飯你做定心理準備,我而家要追你..:073: 我唔會輸家

miffy : 咁我讓愛啦,但我要做"花仔" ga wor :073:

快速發帖