好煩惱呀....
今日我上左去兔協做左3個鐘義工....
第2次上兔協..可能係我好彩, 今日4個人既態度都好好...
仲唔該前唔該後...
我一去到,要做既野就係換曬一間房12個籠
不過好怪 佢地倒曬d舊木康同草 掃曬唔會用水洗乾淨,變左好多漬在底盤...
之後就加返d新既上面就算~!!! 一個鐘做曬d野... 掃埋地下 拖埋地...
佢就教我抱白飯, 佢教用手抽起兔兔頸塊皮 , 我做唔到... 實在覺得兔兔好痛
我話唔做 佢仲扯多幾次兔兔頸皮俾我睇... 唉... 飯飯好慘
我用返揘起佢格拉底同託住pat pat咁抱 都ok的...
最煩惱係 白飯什我抱上身好瘦 超瘦....摸落去好骨...
我好驚佢有事 好擔心..唔知領唔領養好.... ><"""

老虎b 2009-11-5 04:52:04 PM
白飯好可愛呀~
之前上到去見到白飯好乖架,任抱任反~#^80^#
其實兔協都會同佢地去做檢查,佢俾你帶返屋企,就證明佢係健康,
如果兔兔有咩病,佢地都會同你講

小糖^^ 2009-11-5 04:56:14 PM
Jessie)) 2009-11-5 05:03:47 PM
咁唔洗籠都好過係訓街既=v=~~~~
喵喵 2009-11-5 05:07:29 PM
老虎b: 咁又係.. 佢真係好乖呀 ^^::"""

小糖^^: 如果我把2.68kg既喵喵倖d佢就好了... 我都想餵肥佢 ^^

Jessie: 咁你又講得岩, 佢地已經係義務有愛心 唔好要求多多 ^^
lingyan 2009-11-5 05:24:35 PM
等我星期日去抱下白飯先~順便食落肚 XDD
elvisli 2009-11-5 05:33:49 PM
其實真係唔會痛...rosy本書都係咁教的...拿中岩既位就唔會痛..放心
老虎b 2009-11-5 05:35:21 PM
我成日都覺得白飯有d似畢仔....
係長毛版既畢仔@@
喵喵 2009-11-5 05:38:45 PM
elvisli : 哦,唔該!! 不過唔知點解摸落去覺得佢痛 即係個人感覺...haha

老虎b: 都似似地呀 ^^ 畢仔都好得意架 ^^
老虎b, 喵喵yahoo個日記add左你呀 hehe
kittyz 2009-11-5 05:50:41 PM
我係兔協blog度都見過白飯,我覺得佢真係好可愛呀#^65^# #^9_003^#
之前我試過去兔協暫養兔仔,
都係要做義工,仲要家訪同上堂.
兔協d人都好用心教我地點做(因為之前未養過兔兔)#^60^#
可能因為兔協太忙,所以都無時間洗籠
不過有得食有得住都已經好好架啦#^52^#
係書果度睇都係教捉住頸塊皮架~應該都係一個正確方法
好似話難抱d曳d既兔就係用呢d方法#^60^#
兔協俾得我地領養既通常都係健康架,所以可以放心#^9_003^#
可能到時係你家會養得肥肥白白呢#^64^#
tracy)) 2009-11-5 05:51:01 PM
有人錫既兔兔好快就會變到肥肥白白架啦~
光之天使)) 2009-11-5 05:57:52 PM
抱兔既方法無錯,
不過如果你驚自己搣到兔兔痛的話,用返自己方法就可以了~

白飯真係好可愛~~
如果有能力又有心既,就帶佢返屋企la~
係兔協要養咁多兔兔,d伙食一定差少少~帶佢返去養肥佢la~
灰灰 2009-11-5 05:59:52 PM
恭喜喵喵媽又多一個小朋友了~我相信白飯一定會超幸福ga#^65^#
BarbaraFok 2009-11-5 06:12:54 PM
原帖由 老虎b 於 2009-11-5 05:35 PM 發表
我成日都覺得白飯有d似畢仔....
係長毛版既畢仔@@

吓?? 似畢仔咩???
不過對眼仔就真係好似畢仔咁精靈!!!:048:
長毛畢係咁既樣架!!!

100_1642 (Small).jpg (109.11 KB, 下載次數: 33)

100_1642 (Small).jpg

兔仔怡v3v 2009-11-5 07:48:01 PM
喵喵媽...乜咁岩既...
我都去申請左領養果果之後批左喇...星期六會上去做義工...@@

快速發帖