家陣芝麻個籠真係細得制,所以我決定幫佢換個大D既,

唔知錦多位朋友仔,有咩意見 ..

買咩版子,咩樣既比較好?(可以既俾張圖睇下:008: )

同埋我見有D兔籠底下有呢種版,其實對兔兔隻腳有無影響?

小糖^^ 2009-11-11 11:52:23 AM
smallsuishan 2009-11-11 12:24:49 PM
如果屋企夠位不妨買圍欄,,
空間大d 同埋易design d位

陳皮妹 2009-11-11 12:34:28 PM
原帖由 smallsuishan 於 2009-11-11 12:24 PM 發表
如果屋企夠位不妨買圍欄,,
空間大d 同埋易design d位

贊成!!贊成!!用圍欄真係好d,又唔駛洗籠,自己都冇咁辛苦~~
lingyan 2009-11-11 01:15:31 PM
如果budget ok既話,就會係alex豪華籠,
不過都around $350-400,

如果認為貴既,可以選擇ab籠個隻size,
而家jolly都有隻同ab差唔多既。

買圍欄既話就要留意返個高度,
盡量買高d,唔好俾兔兔跳出黎lor,
曾經有人話圍欄太矮,兔兔跳左出黎。

JOLLY 個隻SIZE就69X44X52(高) - AROUND $180
AB個隻就70X44.5X52(高) - AROUND $230
ALEX豪華籠就81X51X44(高) - AROUND $350

PS: 請留意,唔好貼人地商業圖片,尊重知識產權。
咕咕媽 2009-11-11 01:31:11 PM
請問alex 豪華寵有合適的木板或豬仔板買嗎?那一種對兔兔比較好..不會容易生腳瘡,因我兔兔不會上廁所..謝謝:001:
lingyan 2009-11-11 01:46:27 PM

回復 6# 的帖子

如果係木板同格仔板黎講,
我覺得係木板舒服D,
用格仔板既話應該都係放多塊腳墊會舒服。

不過ALEX籠配唔配到木板又係一個問題,
或者你拎個SIZE去Q兔問下有無得配。
Cn!)) 2009-11-11 01:57:39 PM
原帖由 陳皮妹 於 2009-11-11 12:34 PM 發表

贊成!!贊成!!用圍欄真係好d,又唔駛洗籠,自己都冇咁辛苦~~

我都讚成用圍欄,,不過芝麻除左係籠,,佢唔肯係地下訓-口-+

佢D性格就係錦怪....
Cn!)) 2009-11-11 01:59:05 PM
原帖由 小糖^^ 於 2009-11-11 11:52 AM 發表
最好就唔好用有籠底果d la (會生腳瘡)……如果真係要用,可能都要加豬仔板…or 其他板隔住……你有無買廁所比佢,有無教佢呀﹖佢學識未﹖ ^^  :057:

至於用邊個兔籠好…我就用開alex 中size (綠色),不過我覺得都 ...

係米紫色底有快木板個個牙@@?

我都幾鐘意個個@@+ 加上芝麻都識去廁所,,我都唔係好介意佢無版既...
咕咕媽 2009-11-11 02:05:53 PM
因星期六買了alex紫色寵比仔仔用...佢到現在都唔識去廁所..佢腳腳和屁屁會沾到尿尿..所以在佢未學識前..要先買塊板比佢墊一墊:054:
smallsuishan 2009-11-11 02:14:22 PM
原帖由 Cn! 於 2009-11-11 01:57 PM 發表

我都讚成用圍欄,,不過芝麻除左係籠,,佢唔肯係地下訓-口-+

佢D性格就係錦怪....

你可以買d ABC墊墊底~~
直接訓地我覺得唔係太好
你有墊佢會跳得開心D
Cn!)) 2009-11-11 02:39:09 PM
原帖由 smallsuishan 於 2009-11-11 02:14 PM 發表

你可以買d ABC墊墊底~~
直接訓地我覺得唔係太好
你有墊佢會跳得開心D

日本成有得買嗎@@?  我見一包得好少...我房面積都唔算啦,,3,4包應該搞點..

(我家芝麻咬親既地方茶一次 強勁既薄荷膏 佢以後都唔會再咬個D地方)

以上方法,,會影響兔兔麻-口- 我怕薄荷膏會整親佢地
喵喵 2009-11-11 02:45:59 PM
hehe我個籠都係細得制呀 肥喵喵先岩岩好
我岩岩訂左個ALEX紫色大籠 hehe^^
喵喵今晚有新籠玩lu XDXD
喵喵 2009-11-11 02:48:05 PM
原帖由 Cn! 於 2009-11-11 01:59 PM 發表

係米紫色底有快木板個個牙@@?

我都幾鐘意個個@@+ 加上芝麻都識去廁所,,我都唔係好介意佢無版既...

果個無木板/膠板俾架,...所以我物色緊~
Cn!)) 2009-11-11 03:02:59 PM
原帖由 喵喵 於 2009-11-11 02:48 PM 發表

果個無木板/膠板俾架,...所以我物色緊~

呢隻呢-口-  呢張係之前人地MSN SD俾我睇既...

呢個都OK..

快速發帖