森美番左黎幾日
就要出黎玩啦
佢真係好抵錫,出黎玩識自己走番去籠入面去廁所(佢前主人真係教得佢好好,點解會唔要佢ga...:046:  )
又冇咬電線(可能係未熟哂d環境所以唔咬住)

呢幾日掛住望住佢
自己就零生產:063:
哈哈

食哂d糧既慘樣

食哂d糧既慘樣

食緊糧既精靈樣

食緊糧既精靈樣

8掛中

8掛中

岩岩出黎行完係我格隔中左槍,衰仔識得剷起張地氈遮光

岩岩出黎行完係我格隔中左槍,衰仔識得剷起張地氈遮光

wesky 2010-1-6 04:47:31 PM
真係好乖喎
最尾果張訓得好淋~
happygirl2009 2010-1-6 04:52:30 PM
原帖由 wesky 於 2010-1-6 04:47 PM 發表
真係好乖喎
最尾果張訓得好淋~

係呀:055:
不過佢都係訓左一陣就醒左啦
其實兔兔會唔會連續熟睡多個一個鐘頭ga?
Cwk 2010-1-6 04:56:02 PM
原帖由 happygirl2009 於 2010-1-6 04:52 PM 發表

係呀:055:
不過佢都係訓左一陣就醒左啦
其實兔兔會唔會連續熟睡多個一個鐘頭ga?

會架, 不過要等佢再熟d環境先得
katkat 2010-1-6 05:12:50 PM
森美仔,你好可愛呀!我家既發發都係兔協住過架,唔知大家以前係咪鄰居?我九月尾帶佢返屋企,同森美仔一樣咁乖,自己識去廁所,唔駛我教架!

發發初到新居時既情況:
http://mini-house.info/thread-6138-1-10.html

happygirl2009 2010-1-6 05:16:24 PM
原帖由 katkat 於 2010-1-6 05:12 PM 發表
森美仔,你好可愛呀!我家既發發都係兔協住過架,唔知大家以前係咪鄰居?我九月尾帶佢返屋企,同森美仔一樣咁乖,自己識去廁所,唔駛我教架!

識去廁所真係好好呀:021:
之前係兔協度我都唔知森美識得去廁所,果陣佢個籠都冇擺廁所
點知番到黎識自己去,我呆左
為食仔 2010-1-6 05:26:17 PM
你個籠既佈局同我既好似啊,我都係用紫色alex同ab方廁,門口擺左個"咕荀"等佢方便出入。
但係我就慘啦,佢當正"咕荀"係廁所咁,係上面舒服到唔願行去廁所,就係上面解決,次次放工或者訓醒就成座屎山,又有尿。
痾又係上面,訓又係上面,激死!前幾日買左個新既連包裝袋都唔敢拆,仲要日日放塊尿片係上面.....
你森美仔真係好乖,唔會係上面痾....
firen_freeze)) 2010-1-6 06:01:17 PM
識去廁所的兔兔真係會好得人鐘意,我都好奇點解佢個前主人唔要佢...

唔係隻隻兔都識忍住屎屎尿尿返籠先去架

加上佢個樣又咁得意
happygirl2009 2010-1-6 06:01:23 PM
原帖由 為食仔 於 2010-1-6 05:26 PM 發表
你個籠既佈局同我既好似啊,我都係用紫色alex同ab方廁,門口擺左個"咕荀"等佢方便出入。
但係我就慘啦,佢當正"咕荀"係廁所咁,係上面舒服到唔願行去廁所,就係上面解決,次次放工或者訓醒就成座屎山,又有尿。
痾又係上面 ...

佢係唔係識去廁所ga??

如果佢識去廁所,而又係因為覺得個cushion舒服先唔走就地去
可唔可以用其他野墊比佢防滑而又冇cushion咁舒服?即係好似地氈
再唔係可以用個雙層木板做橋出佢行出行入
會唔會就唔再就地痾
光之天使)) 2010-1-6 06:06:02 PM
真係好~森美好自在~~
我諗佢真係幾鍾意你屋企~~
happygirl2009 2010-1-6 06:06:04 PM
原帖由 firen_freeze 於 2010-1-6 06:01 PM 發表
識去廁所的兔兔真係會好得人鐘意,我都好奇點解佢個前主人唔要佢...

唔係隻隻兔都識忍住屎屎尿尿返籠先去架

加上佢個樣又咁得意

係呀...我都成日諗呀
我同佢相處左呢幾日
得出黎既感覺就係佢好得意,好乖同家教好好
不過因為佢係漁農處轉介比兔協
所以佢既背景不詳,有d神秘

希望佢會鐘意我呢個主人啦
我會比哂我所有愛佢ga!!!!!!!!!!!!:006:
happygirl2009 2010-1-6 06:09:53 PM
原帖由 光之天使 於 2010-1-6 06:06 PM 發表
真係好~森美好自在~~
我諗佢真係幾鍾意你屋企~~

:020: 聽到你咁講我好開心
不過佢呢隻野真係冇咩危機感
一d都唔驚人
我而家直接打開左個籠比佢自由出入
希望佢快d習慣!!!
我家的MOMO 2010-1-6 11:17:21 PM
森美仔好可愛吖,我家的MOMO都係兔協領養架......都好可愛架!!!:023:

happygirl2009 2010-1-6 11:22:11 PM
原帖由 我家的MOMO 於 2010-1-6 11:17 PM 發表
森美仔好可愛吖,我家的MOMO都係兔協領養架......都好可愛架!!!:023:

你幾時領養momo番黎ga??#^80^#
我家的MOMO 2010-1-6 11:25:06 PM

回復 14# 的帖子

22/07/2009:039:

快速發帖