我琴日就同佢去左cut子甲..
之後間野d人就幫我cut啦,
佢抱bieber果陣話佢  肚脹
叫我抱佢羅隻手放係bieber個肚到等佢冇咁脹.
但係我又唔係好識抱,
咁我今朝起身番學果陣
Bieber又係個籠門果到i住,咁我開左小小 就[點]下佢個肚,
仲有脹既
..
其實間鋪頭果d人係話果隻MOMI草唔夠  (X[唯])
唔係好岩BB食,
但係我點知.
XPXT 果D人一開始就係咁樣汁俾我,
SO我琴日佢叫我BUY左一隻APD Timothy High Fiber Hay
TRY TRY
但係我唔知點算好,
我依經張我平時lunch既錢洗哂落去,我唔食唔緊要.但係總之我唔想佢[走]
if 我keep住俾果隻草同放佢出黎2-3個中咁會唔會好d?
定係放佢出黎多d

elyse)) 2010-1-6 11:38:37 PM
MOMI草無錯係夠粗,磨牙效果不錯...
不過營養真係一般,如果要食momi唔係唔得,不過最好溝其他牌子既草比佢食
如果唔係對身體長遠來說不是太好
你個隻仲係bb,可以食alfafa...唔一家要食apd....
(apd呢個牌子係比其他草貴一個double,不過營養比其他牌子高d)
可以食oxbow....or其他牌子

仲未問佢家下幾大牙

瞳;))) 2010-1-6 11:43:31 PM
5個月囉,但係佢個肚仲脹
琴日我都2經好想係間野到喊
elvisli 2010-1-6 11:47:18 PM
其實肚漲唔一定等如有問題..

今日兔兔有冇大小便.便便size如何

仲有.你住邊..如果真係未有能力帶佢睇醫生.睇下有冇資深兔友住你附近可以幫你睇睇

瞳;))) 2010-1-6 11:49:10 PM
有呀,不過有d大有d細,
係硬既同埋深色.

我冇俾糧佢食,因為間野話果隻糧唔岩BB食
瞳;))) 2010-1-6 11:49:46 PM
葵涌/荃灣 2個HOME
elyse)) 2010-1-6 11:50:03 PM
係牙...唔好哭啦..:021:
佢除左食momi外..仲食d咩牙..飲食習慣係點牙
而佢食既momi係alfafa定係timothy牙
你平時一包食幾耐牙
elvisli 2010-1-6 11:50:50 PM
咁兔兔係邊個home

你放張影糧同兔兔日用品既相上黎比我望望
瞳;))) 2010-1-6 11:53:43 PM
timothy ,
我岩岩買佢番黎果陣, XPXT 佢汁果隻36OZ俾我,,食左差唔多2個星期
我琴日BUY果包APD Timothy High Fiber Hay
佢2經食左50%有多 得番 3份一
瞳;))) 2010-1-6 11:55:36 PM
葵涌,

我2經冇用個籃..我張D平草放
瞳;))) 2010-1-6 11:56:27 PM
個糧冇相 個名係 Nutrition Expert Timothy Rabbit
hh0 2010-1-6 11:57:33 PM
係啦, 最好影埋D便便外形同份量

elvisli 2010-1-6 11:58:58 PM
左上角果兜咩黎
elvisli 2010-1-6 11:59:53 PM
Nutrition Expert Timothy Rabbit唔知好唔好

但醫生都建議食apd或oxbow.

而家唔好轉住.等兔兔好番先再轉
hh0 2010-1-6 11:59:58 PM
得5個月大應該食alfafa草同alfafa糧
個底打得好先會健康

快速發帖