bonedog 2010-1-26 04:13:15 PM
其實有段片..可唔可以報警處理...
呢兩條友已經犯左法... 好想講粗口#^62^#
uumeme 2010-1-26 04:24:44 PM
真係想打獲佢:072:
katy)) 2010-1-26 04:58:58 PM
O係 FACEBOOK睇到... 果隻係小賓賓黎ga ja...  點解可以咁冇良心 :013:
Jessie)) 2010-1-26 05:08:09 PM
唔知個Cam有冇得好似天眼咁幾千萬像數, 放大佢地個樣印街招"尋人"
Vinkivan 2010-1-26 06:34:20 PM
好想可以將佢哋繩之於法, 以警效儆~!!
wesky 2010-1-26 06:36:33 PM
繩之於法, 以後d無良既人要棄兔, 就只剩返SPCA 及街頭兩個選擇
Vinkivan 2010-1-26 06:54:13 PM
原帖由 wesky 於 2010-1-26 18:36 發表
繩之於法, 以後d無良既人要棄兔, 就只剩返SPCA 及街頭兩個選擇

所以政府真係應該立例嚴懲呢啲棄兔者, 等佢哋唔好見得意就買, 買完就棄!!
光之天使)) 2010-1-26 06:57:09 PM
會唔會係d家長黎架?
佢地唔似係有愛心既人,
可能係小朋友買返黎養,佢地唔比所以棄兔~

anyways!
應該報警!
就算唔係咩大罪,要佢地罰錢都好!
棄兔已經衰架la~搵個好d既袋都唔願意~
兔兔咁樣分分鐘走左去又或者死左係入面喇!!
FATO_W 2010-1-26 07:52:16 PM
希望可以告得入佢地
實在太過份
為左自己既一時之便就咁樣對兔兔 好無良心!
我家的MOMO 2010-1-26 10:54:02 PM
真係好衰......無人性!!!:052:
tadpole619 2010-1-26 11:29:29 PM
呢D人好過份囉:052: ,,,養之前又唔諗清楚..
真係好唔尊重生命:028:
sheena 2010-1-27 02:07:50 AM
個隻兔得3個月大咋!!!
我覺得政府係應該立例, 所有買兔既人都應該依兔協既領養程序,
pass哂test, 上哂堂之後先批准買兔

其實可唔可以有一日, 寵物店賣兔俾個客之前,
一定要個客自費去兔協上堂考試, pass左先俾佢買兔呢
咁樣確保返兔主可以正確養兔之餘(老實講呢度都有好多人連基本養兔既知識都好貧乏, 更何況普遍兔主呢), 又提高養兔既入門費用, 就會少D無誠意既兔主啦

陳皮妹 2010-1-27 02:08:08 AM
d人真係...激到我都唔知講咩好,咁冇良心,
你唔要佢還唔要佢吖,都唔駛靜靜雞呀,
用個適當d既方法得唔得嫁,兔兔都有亞媽生嫁,
去死吧~:052:
baby_fire 2010-1-27 08:31:14 PM
首先我唔明點解要棄兔,等人領養既時間好長架咩?
再者我唔明點解要用個軟林林既環保袋裝住,佢放落去果陣仲要係好似放垃圾咁既力,你唔要,都唔該用個箱吖...

快速發帖