SANKO WILD #381 :010:
好正呀真係, 仲正過之前個MR-320
不過講到清潔方便就真係差好遠~~

HK$178, 買多兩個塞都係HK$188~~

(用返之前個MR水樽)

(招財好鍾意係2樓休息)

sodmichelle 2008-8-7 04:41:32 PM
原帖由 hin63732127 於 2008-8-6 08:33 PM 發表

你個籠可以改裝成特大大大大的http://blog.xuite.net/francoise/hamster/12295294

我見到佢2樓變為全層, 但係咁不如買Pet Home兩/三層籠, 唔洗煩~~ :062:
sodmichelle 2008-8-7 04:42:04 PM
原帖由 amyluilui 於 2008-8-6 08:49 PM 發表
我又係用依個CAGE
洗真係有D難...
但就真係好大..
(我發現用依個CAGE D HAMSTER
好LIKE SLEEP ON LEVEL2)
我都WANT 用廚紙...
最BAD 係鼠鼠吞..
最後用"次紙"

HAMSTER(MITCHIE):招財哥,我要你GE簽名

招財之前用MR-320已經好鍾意係2樓乘涼~~
鼠鼠唔會吞廚房紙ge, 係咬下咬下咁姐, 唔怕~~
唔好用廁紙呀, 睇新聞話有好多菌ga... :011:
最尾果張超可愛超靚呀~~
:039:
sodmichelle 2008-8-7 04:42:32 PM
原帖由 babyflower0875 於 2008-8-6 09:05 PM 發表
招財真係好幸福牙...:038:
佢成日搬屋既....
原帖由 茵茵 於 2008-8-6 09:39 PM 發表
招財 真係幸福呀:057:
成日都有新屋住  :033:

都唔算成日丫, 宜家1年度第3間屋~~ :026:
sodmichelle 2008-8-7 04:43:01 PM
原帖由 冽魂 於 2008-8-6 09:34 PM 發表

我以前d鼠會係藍兜all尿all屎
就算焗1日都好臭,好彩可以拎出黎洗,但個籠要洗都幾煩
最緊要係條管- -

好, 等我留意下先~~ :010:
sodmichelle 2008-8-7 04:43:29 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-7 12:12 AM 發表
哈哈~依個籠真係又大又用用呢~~~招財真幸福,財媽成日買新野俾招財:020:

我宜家少左買野俾佢lu, 因為已經有好多野, 加上香港都冇乜新野... :008:
sodmichelle 2008-8-7 04:44:00 PM
原帖由 TinG 於 2008-8-7 11:25 AM 發表
唉  T.T
我隻小白淨係用緊 AB 雙子籠咋 ~
原帖由 檸啡 於 2008-8-7 11:32 AM 發表
燉蛋依家都係用緊AB雙子籠丫~~~都唔錯丫...至少夠大...不過得單層

係囉, 雙子籠都okay丫, 唔算細, 又係清潔方便ge一類~~
檸啡 2008-8-7 05:08:28 PM
其實AB雙子籠都可以加D木板上去整做2層既....
一般寵物店都應該有我賣....問過1間...都要$48 囧""
amyluilui 2008-8-7 06:09:16 PM
原帖由 sodmichelle 於 2008-8-7 04:42 PM 發表

招財之前用MR-320已經好鍾意係2樓乘涼~~
鼠鼠唔會吞廚房紙ge, 係咬下咬下咁姐, 唔怕~~
唔好用廁紙呀, 睇新聞話有好多菌ga... :011:
最尾果張超可愛超靚呀~~ :039:

吞吞吞吞吞吞:050:
Before i think they just put in their mouth..
but the paper all dissaper.....
甜品糕 2008-8-7 07:13:38 PM
嘻嘻~~~ 我見到第5幅個籠後面有張相, 嚇左一嚇呢:p 睇左10秒先睇得明係一張相~~~~

第4幅:呢個就係傳說中既oxbow糧嗎??^^

招財上唔上到條超直隧道呀??^^

我覺得呢個wild籠比起我個pet home三層容易清潔得多了~~~~:026:
sodmichelle 2008-8-7 07:38:48 PM
原帖由 amyluilui 於 2008-8-7 06:09 PM 發表

吞吞吞吞吞吞:050:
Before i think they just put in their mouth..
but the paper all dissaper.....

咁用廁紙佢就唔吞呀??
sodmichelle 2008-8-7 07:39:13 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-7 07:13 PM 發表
嘻嘻~~~ 我見到第5幅個籠後面有張相, 嚇左一嚇呢:p 睇左10秒先睇得明係一張相~~~~

我覺得呢個wild籠比起我個pet home三層容易清潔得多 ...

哦, 係呀, 我書桌擺左張招財ge玉照~~
嗯嗯, 就係Oxbow鼠糧喇, 咁暗你都睇到~~
Okay呀, 上落自如~~ Pet Home三層仲要煩好多?!
甜品糕 2008-8-7 07:56:17 PM
原帖由 sodmichelle 於 2008-8-7 07:39 PM 發表

哦, 係呀, 我書桌擺左張招財ge玉照~~
嗯嗯, 就係Oxbow鼠糧喇, 咁暗你都睇到~~
Okay呀, 上落自如~~ Pet Home三層仲要煩好多?!

放咁多oxbow糧既~~~我mazuri都係放3粒咋<----我係姑寒鬼:056:

pet home三層設計得好散架, 洗籠真係超麻煩:050:
tsac_ever 2008-8-7 09:05:48 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-7 07:13 PM 發表

我覺得呢個wild籠比起我個pet home三層容易清潔得多 ...

我都覺得pet home d籠好難洗:050:
sodmichelle 2008-8-8 04:16:33 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-7 07:56 PM 發表
放咁多oxbow糧既~~~我mazuri都係放3粒咋<----我係姑寒鬼:056:

pet home三層設計得好散架, 洗籠真係超麻煩:050:

冇呀, 唸住放多少少安全感大d丫嘛~~
檸啡 2008-8-8 04:58:04 PM
pet home三層好多"陪"件
每次洗都要繼層折....繼粒洗.....囧||
所以燉蛋換新籠...都係揀左AB雙子籠算LU....

Wild 381...我懶既時候會就咁折個底盤同頂盒,轉轉洗....
真係好得閒先成個籠洗哂.........
會方便好多~~~

快速發帖