SANKO WILD #381 :010:
好正呀真係, 仲正過之前個MR-320
不過講到清潔方便就真係差好遠~~

HK$178, 買多兩個塞都係HK$188~~

(用返之前個MR水樽)

(招財好鍾意係2樓休息)

TinG 2008-8-8 05:01:14 PM

回復 30# 的帖子

我洗籠就會拎佢上天台
攞支水槍狂射
洗哂成個籠~~
係喎,, 你買AB雙子籠果陣幾 $$  ??
sodmichelle 2008-8-8 05:09:23 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 04:58 PM 發表
pet home三層好多"陪"件
每次洗都要繼層折....繼粒洗.....囧||
所以燉蛋換新籠...都係揀左AB雙子籠算LU....

Wild 381...我懶既時候會就咁折個底盤同頂盒,轉轉洗....
真係好得閒先成個籠洗哂.........
會方便好 ...

我就係覺得淨係除底盤果時好似唔多穩陣, 驚除得多會化學... :026:
檸啡 2008-8-8 05:11:00 PM
正價全新就100-108
但我係係網上二手的,8成新
$65:031:
係少左間屋仔而已(不過冇所謂,因為另外又買左鼠頭屋俾佢地A_A)
檸啡 2008-8-8 05:13:28 PM
原帖由 sodmichelle 於 2008-8-8 05:09 PM 發表

我就係覺得淨係除底盤果時好似唔多穩陣, 驚除得多會化學... :026:

我依家用左4個月都仲係好硬正~~~:037:
因為你折散哂既效果都係1樣...~_~"
只係我少左折其他野既部份....
淨係折個底盤同頂盒出黎洗同換墊料~~
甜品糕 2008-8-8 05:18:28 PM
我想知你地用緊呢個籠既鼠友, 你地鼠鼠有冇係第二層玩跳樓呀- -"??
因為我好想搵個既安全, 又大, 又易洗既籠呀~~~~

我而家個pet home三層籠係安全+大, 不過就一d都唔易洗嚕= =
檸啡 2008-8-8 05:20:37 PM
唔可以話跳樓既,,佢地都係好似滑梯都落樓......
TinG 2008-8-8 05:21:51 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 05:11 PM 發表
正價全新就100-108
但我係係網上二手的,8成新
$65:031:
係少左間屋仔而已(不過冇所謂,因為另外又買左鼠頭屋俾佢地A_A)

我之前係 MK 買架 ~
果陣大減價
乜都有齊者系 $65 :073:
檸啡 2008-8-8 05:23:56 PM
@_@ mk邊間咁好~~~~~我果次出mk唔見既.......
sodmichelle 2008-8-8 05:56:38 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 05:13 PM 發表

我依家用左4個月都仲係好硬正~~~:037:
因為你折散哂既效果都係1樣...~_~"
只係我少左折其他野既部份....
淨係折個底盤同頂盒出黎洗同換墊料~~

我意思係淨係拆d管, 然後成個去洗~~ :026:
檸啡 2008-8-8 06:04:43 PM
除左黃色板果條管...
其他d管我都未折開過 ~_~"
我連埋成舊過...就咁洗....洗完再風乾
TinG 2008-8-8 06:06:55 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 05:23 PM 發表
@_@ mk邊間咁好~~~~~我果次出mk唔見既.......

好耐之前lu ~
2年度啦 ~~
邊間 ?? 咪 " 黑店 " lo ~
sodmichelle 2008-8-8 06:13:05 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 06:04 PM 發表
除左黃色板果條管...
其他d管我都未折開過 ~_~"
我連埋成舊過...就咁洗....洗完再風乾

係囉, d管係最煩, 洗完好難乾... :013:
檸啡 2008-8-8 06:15:50 PM
我懶果陣用風筒.....囧||
不過吹到隻手都好熱...
sodmichelle 2008-8-8 06:46:26 PM
原帖由 檸啡 於 2008-8-8 06:15 PM 發表
我懶果陣用風筒.....囧||
不過吹到隻手都好熱...

我慢慢側條毛巾入去抹咋~~ :036:
檸啡 2008-8-8 07:49:22 PM
我都有則條毛巾入去.....但中間果度抹唔到....
所以用風筒吹~~~~

快速發帖